תולעים באדניות גרניום

צפנתי

New member
ברור שאם את נגעלת גם הילדים יגעלו.

תביאי אותם למפגש הפורום ונחבר אותם לשורשים, לטבע, לחי והצומח הנפלא העדיין סובב אותנו, והוא מקור להנאה בלתי נדלת לכל אדם שיודע להתבונן בפלאי הבריאה.

צפנתי

New member
הטלת בייצים ע"י רפרפית שגם היא פעם

הייתה ביצה,אח"כ זחל, אח"כ גולם, אח"כ רפרף, הזדווגה עם רפרף בחיר ליבה וחוזר חלילה. הריסוס הורג.

צפנתי

New member
בת כמה המתוקה? אולי כדאי שתבואי גם?

אם היא תראה אותך עושה משהו כזה בכיף ובשחרור, זה הכי יעזור לה.אם "תציגי" היא תדע מה את באמת מרגישה ולא תקנה שום "לוקש", הרי היא ביתך ובתור שכזו היא מפענחת מסרים בלתי מילולים שלך הכי טוב. ככה זה ילדים, על הטוב ועל הרע. כמובן שדמות אחרת משמעותית יכולה גם להשפיע עליה מאד להתקרב לתחומים הללו. אני הדרכתי הדרכות טבע בגני ילדים וכתות ביסודי עם הגננת או המורה שלהם. אתם צריכים לראות את התלהבות ושיתוף הפעולה של הילדים במקרה שהגננת "מציגה" לעומת גננת שבאמת הייתה משוחררת ולא נגעלה לגעת בזיקית, באפרוח, בשבלול וכדומה. הילדים הם בעלי החושים הכי טובים לזה, ממש מכונות אמת קטנות ומשוכללות. אפשר להשיג עבורה תולעי משי, מקלונים או חוות נמלים או השתתפות בחוג טבע מתאים לגילה. אולי טיולי ילדים או קייטנה של החברה להגנת הטבע עם הדרכה טובה יחוללו את הצעד הקריטי הראשון בנפשה. אני מאמינה שמשהו ברגש שלנו כלפי תחומים מסויימים תמיד במידת מה יעבור לילד, ואנו נוכל רק לעזור לו במאמץ אקטיבי ומודע להתמודד יותר טוב עם התחום שלגבינו הוא בעייתי. אני מאחלת לך הרבה בריאות ונחת עם הילדים, חופש שקט ורגוע.

turahr

New member
תולעים באדניות גרניום

מדי כמה ימים אני מגלה תולעת באדנית הגרניום ( שלוש אדניות שונות תלויות על מעקה המרפסת). התולעים בגודל שונה ובצבע שונה - ירוק עד חום, ממש כמו זיקית - תולעת חומה יושבת על ענף חום ותולעת ירוקה על ענף ירוק. יש להן "קקי" חום קטן שנושר מתחת לאדנית. מאיפה הן מגיעות ומה אפשר לעשות נגדן ? תודה מראש.

eyalhefetz

New member
אלה זחלים (פלוזיה או פרודניה)

יש לגרום להם להיעלם, או על ידי מכות נמרצות על הצמח ולאסוף את מה שנופל או שתקנה חומר ריסוס במשתלה הקרובה לביתך נגד זחלים ומעופפים (רוגור/דיויפאן/...)

צפנתי

New member
אם זה בס"כ שלוש אדניות, חבל על

ההרעלה. להקדיש 15 דקות ביום לחיפוש ואיסוף, אפשר לשתף את הילדים, תוך ימים ספורים האדניות נקיות.עד התטולה הבאה. (גם רעל לא יחזיק מעמד הרבה זמן, אבל ישוטט לו בסביבה, ויזיק לנו ולה).

alon666

New member
אני לא מאמין שהזחלים יחזיקו מעמד

עם כל השמנים האתריים של הפילרגוניום. בדר"כ הם עוזבים תוך זמן קצר ומחפשים צמח יותר ידידותי.

צפנתי

New member
לי היו אפיל זחלים שאכלו בתיאבון

נענע ורוקט. בקיצור, כל דבר יש מישהו שיזלול אותו, צריך רק את הביש מזל שהוא ימצא אותו. אם הזחלים על הגרניום, סימן שטוב להם ויש מה לאכול, הם הרי לא פריירים. זכור שגם את ההרדוף אוכל רפרף ההרדוף.

למעלה