תוכנת Paint

cimac2

New member
תוכנת Paint

שלום לכולם אני זקוקה לעזרה האם יש מישהו שיכול לענות לי על השאלה: האם אני יכולה לעבוד בתוכנת "צייר" (Paint) ברזולוציה של 200 DPI ? ואם כן כיצד אני עושה זאת? תודה מראש. סיגל

surfin4

New member
כדאי לך לעבור לתוכנת gimp שהיא התוכנה החינמית

הכי קרובה לפוטושופ ואפשר גם לשנות בה רזולוציה של מסמך

מיכאל ג

New member
את לא צריכה "לעבוד" ברזולוציה מסוימת

רזולוציה היא סתם ערך מספרי שאומר כמה פיקסלים נכנסים ליחידת אורך (אינצ'ים ליתר דיוק) והוא לא משפיע על תוכן התמונה עצמה. ניתן לעשות מה שרוצים עם תמונה ואח"כ - אם הפורמט תומך בזה - לשנות את הערך הזה בתוכנה אחרת. לצייר אין את הפונקציה הזו. ניתן לשנות את הערך בתוכנת Irfan View למשל. שימי לב שבפורמטים BMP, GIF אין תמיכה בערך הזה. ב- JPG ו- PNG יש.

לא נכון

אם עבדת ברזולוציה נמוכה, אתה יכול לנסות להעלות מלאכותית את הרזולוציה אבל בד"כ זה לא יגיע לאותה איכות של עבודה מלכתחילה ברזולוציה גבוהה

surfin4

New member
צודק

טעות ובלבול שלי התכוונתי למסמך חדש ללא תוכן

מיכאל ג

New member
אולי לא היה מובן

כמובן שאחרי שינוי הרזולוציה הגודל בסנטימטרים / אינצ'ים יקטן. אבל התוכן הפיקסלי ישאר זהה. היות שאין לנו מושג מה הבחורה רצתה לעשות אז קשה לדעת אם זה טוב לה או לא. אם למשל היא מחקה משהו מתמונה שצולמה במצלמה דיגיטלית באיכות טובה ועכשיו מסיבה כלשהי היא רוצה לשנות את הרזולוציה ל-200PPI (כשהרזולוציה הדיפולטיבית של התמונה היא 72) כי, לא יודע, מישהו אמר לה ש"צריך לפחות 200 PPI לתמונה איכותית", אין שום סיבה שהיא תעשה אינטרפולציה לתמונה.

למעלה