תוכנת InDesign של adobe

תוכנת InDesign של adobe

אני מתעניינת בתוכנת InDesign של adobe איך התוכנה? זה תחליף לפריהנד? יש ממליצים? עד היום עבדתי עם התוכנות פריהנד ופוטושופ. יש אפשרות להוריד גרסת ניסיון? תודה לעונים

urib8

New member
indesign היא לא תחליף לפריהנד!

היא יכולה להיות תחליף לQuark בקטגוריה של תוכנות עימוד, פריהנד היא תוכנת ציור וקטורית עם תכונות עימוד בסיסיות בלבד. קחי בחשבון שאת צריכה לעבוד בשילוב בחבילה של אדובי, אילוסטרייטור היא המקבילה לפריהנד. אם למשל את רוצה להפיק חוברת בת 8 עמודים באילוסטרייטור, את מוגבלת לעמוד אחת בלבד, לא, זו לא מגבלה. זאת התפיסה של אדובי, עיבוד תמונה פוטושופ, עיצוב גרפי וציור אילוסטרייטור, עימוד סופי אינדיזיין. ככה עובדים בחו'ל, מתאים לך, אז לכי על אדובי. ואם את שואלת מה: בשביל 8 עמודים לעבור מאילוס לאינדי! אז את עדיין במחנה של פריהנד. בקיצור, החבילה של אדובי מצויינת באמת, רק התפיסה שלהם בעבודה קצת שונה ממה שאנחנו מכירים בארץ, לכן עדיף להתנסות קצת. מהו סיגנון העבודה שלך? עימוד חוברות וספרים, מודעות, קטלוגים, זה גם פרמטר חשוב בשיקול שלך. אגב: תבדקי יחד עם הדפוס או הלשכת שרות שלך.

Big Mac

New member
ניתן לרכוש פלאג אין לריבוי עמודים

באילוסטרייטור. MultiPage של HotDoor.

urib8

New member
עוד פלאג עוד כסף,

לא מספיק המחיר של חבילת CS !

תודה

לא מכירה את אילוסטרייטור, זאת תוכנה וקטורית? לגבי סוג העבודות, אני עושה הכל, כל מה שיוצא לדפוס, כרטיסי ביקור, חוברות, ספרים, פרוספקטים, שלטי חוצות ועוד ועוד. מהם היתרונות של האינדיזיין לעומת הפריהנד?

yossi_maoz

New member
ריכוז תשובות לשאלות נפוצות

למען הסר הספק והגילוי הנאות אוסיף כי אני נמנה עם יבואני אדובי בארץ- כך שזכותך לחשוב מה שתרצי. שאלות נפוצות אודות אילוסטרייטור ותוכנות ה-CS ש- מהי אילוסטרייטור? ת-אילוסטרייטור היא תוכנה לגרפיקה ואיור ווקטורי הנפוצה והמקובלת בעולם. ש- מה אפשר לעשות באיל'? ת- ניתן לצור איורים, עצובים לתקליטורים, שרטוטים, מפות, סמלים ולוגו, מודעות, שילוט, עצוב אתרי אינטרנט, אריזות ולמעשה כמעט כל גרפיקה המוחלת בעמוד אחד. ש- האם ניתן ליצר חוברות/ספרים או פרסום רב עמודי באיל'? ת- לא. איל' תוכננה לטיפול בעמוד אחד. יש לשקול שימוש בתוכנה שנועדה לעימוד כגון אינדיזיין לסוג עבודה זה. ש- ואם בכל זאת רוצים לייצר פרסום כגון עלון קטן דו צדדי? ת- ניתן, כל עוד זוכרים שעובדים על עמוד אחד (ניתן לבנות את צד א' וב' על העמוד הבודד) ש- האם ניתן להמיר קבצים המתוכנות אחרות? ת- כן. ניתן לפתוח קבצי פריהנד (עד גרסה 9) וכן קבצי קורל דראו. ש- מה קורה לקבצי פריהנד רב עמודיים שנפתחים באיל'? ת- הקבצים יפתחו והעמודים ימוקמו מימין לעמוד העבודה של איל'. ש- אני רגיל לעבודה בפריהנד. האם אילוסטרייטור שונה בצורה מהותית? ת- עקרונות העבודה הבסיסיים של התוכנות די זהים. עם זאת יש לזכור שפקודות מסוימות שונות מטבע הדברים. אם יש רקע טוב בפריהנד ורקע בתוכנה "אדובית" נוספת כגון פוטושופ או אינדיזיין המעבר קל יותר. ש- מה היתרונות של איל' על פריהנד? ת- קיימים מספר יתרונות חשובים: -אינטגרציה טובה יותר עם תוכנות אדובי, לדוגמא: יכולת לפתוח ולמקם קבצים מפוטושופ הכוללים שכבות ומסכות שכבה וכן ייצוא לקבצי פוטושופ הכוללים שכבות ושכבות טקסט. מנוע ניהול צבע משותף לתוכנות אדובי הופך את הפלט לצפוי ועקבי יותר. ממשק עבודה משותף של תוכנות אדובי, הכולל קיצורים וכלים רבים המשותפים ל"משפחה" עושה את החיים נוחים יותר. -יצוא ישיר של קבצי PDF באיכות דפוס, (1.3, 1.4 ,1.5) -הטמעה מלאה של טכנולוגית OPEN TYPE לתוך התוכנה, מאפשרת עושר טיפוגרפי ויכולת לפתוח את אותו קובץ לעריכה הן במקינטוש והן בחלונות בצורה שקופה לחלוטין. -תמיכה מושלמת בעברית הכוללת בודק איות, סגנונות, כיווניות פסקה, תו ומיקום דיאקריטים (ניקוד) ייבוא קבצי וורד עבריים והכל במערכות הפעלה יגואר צפונה במק וכן חלונות 2000 ו-XP -כמות עצומה לשימוש של תבניות מוכנות, ספריות מברשות מסוגים שונים, סגנונות גרפיים, סמלים, מילויים מיוחדים, צבעים וגרדיאנטים. -החלת פילטרים תואמי פוטושופ בתוך התוכנה -פתיחת קבצי EPS, PS, PDF עם יכולת טיפול בעצמים שמרכיבים אותם. -אפקט תלת מימד ווקטורי חסר תחרות. ש- מה החסרונות של איל' מול פריהנד? ת-חוסר תמיכה בריבוי עמודים, חוסר ביכולת לייבא עצמים ווקטוריים לתוך משטח טקסט, חוסר יכולת לייצר קו תחתי לטקסט, כלי TRACE נחות לעומת פריהנד, חוסר יכולת להתאים את משטח הטקסט לטקסט עצמו בצורה אוטומטית, אין פקודה מקבילה ל-Name All Swatches , אין נקודת עיגון מסוג CONVECTOR, אין אפשרות לפצל נקודות בפקודה (Split), אין אפשרות "לארוז" קבצים לצרכי העברה ללשכת שירות (Collect for Output), אין תמיכה במערכת x9 במק, אינטגרציה פחות טובה עם פלאש. ש- האם אילוסטרייטור יכולה להחליף את פריהנד? ת- זה תלוי בסוג העבודה. עבור עבודות גרפיות של עמוד אחד התשובה היא בהחלט. עבור עבודות רב עמודיות- התשובה שלילית. ש- האם אילוסטרייטור בשילוב תוכנת אינדיזיין יכולה לתת את המענה לפריהנד? ת- ב ה ח ל ט! ש- אני רגיל לצור מגזינים בפריהנד. איך אילוסטרייטור יכולה לעזור לי? ת- איל' תוכל לעזור לך ביצירת האילוסטרציות והתרשימים. את המגזין עצמו מומלץ לבנות באינדיזיין. ש- אני רגיל לעבוד בפריהנד ולייצר בה מגזינים. מדוע עלי ללמוד שתי תוכנות על מנת לייצר את אותה עבודה? ת- אמנם יש ללמוד שתי תוכנות – אולם לטווח הארוך הזמן שייחסך עקב ייעול העבודה מתקזז לך עם ה"איטיות" של עקומת הלמידה. מאחר ויש הרבה קווי דמיון ותפיסה המשותפים לאיל' ואינד' יש לפעמים הרגשה שלומדים תוכנה גדולה אחת. ש- מה היתרונות שמציעה לי זרימת עבודה מבוססת פוטושופ אינדיזיין ואיל' לעומת פוטוש' פריהנד? ת-מאחר וכל תוכנה מציעה התמקצעות אמיתית בתחום אליו נועדה (עיבוד תמונה מחד, עימוד מצד שני ואילוסטרציה מאידך) העבודה עצמה מקצועית יותר ומהירה יותר, יש כלים חזקים יותר לטיפול בטקסט (טבלאות באינד' לדוגמא) ואינטגרציה שלמה יותר בניהן, שהופכת את המושג "סביבת עבודה מלאה" למוחשי והופכות את המשתמש לפרודוקטיבי יותר. ש- מהי "זרימת העבודה"? ת- כל התהליכים שמעצב/גרפיקאי/ביצועיסט עובר משלב עיצוב, טיפול בתמונות, בניה/איור, עימוד והכנה לדפוס. ש- מהי "זרימת העבודה" המומלצת בתוכנות ה- ?CS ת- טיפול בתמונות בפוטושופ, יצירת הגרפיקה הווקטורית באיל', הקלדת הטקסט במעבד תמלילים/אינדיזיין. עיצוב גריד גרפי וסגנונות באינדיזיין, ייבוא החומרים לאינד' – תהליך של עמוד וסדר. בשלב הסופי פעולות הכנה לדפוס – בדיקת הקובץ וייצוא/יצירת PDF/PS/אריזה לתיקייה לצרכי העברה ללשכת השירות. הערה: במהלך כל התהליך- ניהול גרסאות הקבצים השונים ב-Version Cue וייצוא PDF להגהות ישירות ללקוח. ש- האם ניתן לייצא PDF מאינד' או איל' ישירות לצרכי דפוס (ללא צורך להשתמש בדיסטילר?) ת- רוב מערכות הקדם דפוס החדישות יכולות לטפל בקבצי PDF שייוצאו מאינד' ואיל' ללא בעיה. עם זאת מערכות קדם דפוס פחות מתקדמות עשויות שלא להתמודד איתם היטב. במקרים שיש ספק אפשר ורצוי להתייעץ עם לשכת השירות לגופו של כל מקרה. ש- לשכת השירות שלי אינה מקבלת קבצי איל'/אינדיזיין מה עלי לעשות? ת- ספק להם PDF אוPS , במקרה של איל' ניתן לשמור אף קובץ EPS. ש- אני צריך להעביר חומר מאיל' למשתמש פריהנד. האם הדבר אפשרי? ת- ניתן בתנאים הבאים: -הטקסט הומר לנתיבים -הקובץ אינו מכיל יכולות מתקדמות כגון גרדיאנטים מורכבים, אפקטים וכו'. מומלץ לשטח את אלו במידה וקיימים. -ניתן לייצא במבנה איל' "ישן" לצרכי פתיחה בפריהנד. ש- האם איל' יכולה לפתוח שרטוטים אדריכליים מתוכנות CAD למינהן? ת- אילוסטרייטור תוכל לפתוח קבצי DWG /DXF בצורה אמינה למדי. ש- איך איל' יכולה לעזור למעצבי WEB? ת- איל' מכילה יכולות כגון הגדרת עמוד ביחידות מידה פיקסליות, יצירת IMAGE MAPS, יצירת SLICES, וכן פקודת אופטימיזציה לרשת. כל אילו בצירוף כלי האילוסטרציה מעניקים את היכולות לעצב אתר באילוסטרייטור ולייצא אותו לטיפול בעורכי אתרים מקובלים. ש-האם ניתן לייצא מאיל' גרפיקה לצרכי תוכנות –OFFICE? ת-בהחלט- בעזרת פקודה מיוחדת לכך וכן ע"י יצוא ישיר מתוך התוכנה לפורמטים ווקטורים של מייקרוסופט: WMF/EMF

oren*

New member
../images/Emo45.gif תודה, אכניס את הכל למאמרים

והשאלות הנפוצות

urib8

New member
טוב אז ככה...

לפי סוג העבודות שלך, לכי על אינדיזיין. כי אינדיזיין מכסה את רוב תחום העבודות שלך, אל תרכשי את כל החבילה של אדובי, אם יש לך כבר את פוטושופ, נסי קודם את אינדיזיין בתערוכה, דמו, עמית למקצוע, פורומים. אני מאוד מרוצה מפריהנד 11 אבל... לצערי הפיתוח של העברית התארך ולבסוף יצא גם מרושל, יש באגים והתוכנה תקועה בגרסה 11 שבעולם כבר עדכנו ל 11.02 התמיכה החדשה בערוצי אלפא כלומר שקיפות מפוטושופ ממש מתחת לכל בקורת! ההבדל הגדול בין אדובי לפריהנד, זה שהמוצרים של אדובי תומכים בעברית מהיסוד. ולא איזה טלאי עלוב, ומי שמבין יודע טוב מאוד למה אני מתכוון.

preacher

New member
אני לא הייתי קונה בנפרד

אלא רק בתור כל החבילה. אבל שווה לבדוק אם למי שיש פוטושופ הם יהיו מוכנים להוריד את המחיר, אולי יש מחיר שידרוג נמוך יותר או משהו.

למעלה