תוכנת עריכה לPHP

gilad_no

New member
תוכנת עריכה לPHP

שלום לכולכם. שמי גלעד ואני מנהל פורום "שפות תכנות" כאן בתפוז. מכיוון שמידי פעם אני זקוק לכתוב דברים בPHP, חיפשתי עורך פשוט להקל את העבודה. מכיוון שאני שונא כלים המבוססים על ג'אווה (איטיות), ZEND וECLIPSE ירדו מהפרק. בדקתי עוד מספר תוכנות שונות, אבל באף אחת לא מצאתי דבר בסיסי שרציתי - עזרה לפונקציות. מכיוון שזה המצב - ישבתי לכתוב תוכנה משלי. מכיוון שאני רק אדם אחד, הייתי מעוניין לקבל משוב ממתכנתי PHP (אני עובד בC++ ברוב הזמן ואולי פיספסתי דברים שחשובים לכם) ולכן אני פונה אליכם. התוכנה כוללת קובץ אחד, ללא כל תלויות נוספות ומכילה את רשימת הפונקציות בתוכה. היא עדיין לא כוללת את כל התכונות של עורך מתקדם (עבדתי עליה רק יומיים עד כה), אבל היא יודעת להשלים פונקציות (CTRL-SPACE), לתת עזרה לגבי פונקציות מערכת של PHP, פתיחת קבצים מוכללים (לחיצה כפולה על פקודת INCLUDE בקוד) להכניס קטעי קוד וכו'. אני כרגע עובד על מנגנון שיוכל גם להציג את הפונקציות של המשתמש, חלון חיבור למסד נתונים (עם מידע על טבלאות ושדות), חיפוש מתקדם יותר (בשימוש עם REGEX), פרוייקטים, העלאת פרוייקט לFTP ועוד כמה דברים על הפרק. אשמח לקבל כל הערה וביקורת לגבי התוכנה. התוכנה חינם ולא עולה דבר. מי שמעוניין, יכול להשיג אותי בMSN (אותו כינוי כמו בתפוז, בסיומת HOTMAIL.COM) תודה, גלעד

Jonatan 44

New member
אוקי:

דבר ראשון, כל הכבוד, לקחתה יוזמה וזה מעולה!!! דבר שני, ניסיתה את http://www.php-editors.com/
ועכשיו לביקורת: 1)ראיתי שיש טאבים (כמו בפיירפוקס), אבל אין שום אפשרות ליסגור אותם, או לפחות לא כזואת שני ראיתי. 2)הרפרנס, איך זה עובד בדיוק? הוא בילד-אין בקוד או שאתה שואב את הנתונים ישר מהאתר ברגע הכתיבה? 3)סגירת קוד, לא כל כך קשור לPHP, אבל בעורכים רבים יש את האפשרות שברגע שכתבתה <html> יופיע מייד </html>, זה טוב לשני דברים: *חוסך זמן. *מונע שגיאות, הרי תמיד יש סיכוי שאני אשכח ליכתוב </html>. 4)אפשר לעשות כמו ב Zend Studio שאם כותבים mysql_ אז הוא יציג ב SELECT BOX את כל האפשרויות ד שמתחילות ב mysql_ואם כותבים mysql_conn אז הוא ישלים ל mysql_connect זה טוב לשני דברים: *אם שכחתי איך מאייתים נכון את mysql_connect (לחדשים זה קורה) אז אפשר לדפדפן בין הפונקציות ולראות. *מקצר את זמן הכתיבה. 5)פונקצית דיבוג, בעיקר לסיינטקס, שיבדוק אם לא שחכו לשים נקודה פסיק בסוף פונקציה, או שלא כתבו mysql_connect("localhost,"user","password"0; (שים לב שחסר " בסוף localhost) 6)quick reference - אם שוכחים איך ליכתוב פונקציה ב CSS או HTML. זה מה שעולה לי כרגע, כל הכבוד!

gilad_no

New member
תגובה:

1. לסגור טאב - CTRL-F4 או FILE->CLOSE 2. הכל מוטמע בתוך היישום. בעתיד אני אהפוך את זה לקובץ חיצוני כדי שהעדכון יהיה יותר נוח 3. עשיתי משהו דומה, אבל לחלק מהדברים. תבדוק את הקיצורים תחת תפריט INSERT (נסה להשתמש בקיצורים תוך כדי כתיבת קוד - הערה נוספת: אם סימנת טקסט ואז הפעלת את הקישור, הוא יכניס את הטקסט לתוך הקוד. מאוד שימושי למחרוזות למשל) 4. תכתוב MYSQL ואז תלחץ CTRL-SPACE. הוא יציג את התיבה לבחירה 5. לגבי הסעיף הזה, בשביל זה יש את הצבעים. אם לא סגרת מחרוזת, כל שאר הקוד יראה כמו מחרוזת. 6. רשום לי. אני מתכנן להוסיף עזרה דינמית (F1 יציג את הפונקציה\TAG מתחת לסמן) הערה נוספת: הצבעים לא משהו בינתיים, אני אסדר את זה בעתיד. בינתיים ניסיתי לשים משהו עובד. כמו כן, ניתן פשוט לגרור קבצים לתוך החלון. זה ייפתח אותם אוטומטית. ניתן גם לפתוח קובץ INCLUDE של קוד. תלחץ לחיצה כפולה על שם הקובץ בפקודת INCLUDE. הוא ייפתח אותו לעריכה.

Jonatan 44

New member
עוד משהוא

כדאי להוסיף אפשרות לספירת תווים בשורה, כי לפעמים PHP מחזיר שגיאה של שורה ושל תוו מסויים.

itaym02

New member
כל הכבוד! דבר אחד חשוב

חייבת להיות אפשרות לשמור את הקובץ בקידודים שונים (אולי פספסתי את האפשרות הזו). שלוש דברים שיהוו תוספת נחמדה אך לא הכרכית: 1. זיהוי תוך כדי הקלדה על שגיאות קטנות כמו פספוס ; או " 2. זיהוי משתנים שכבר הוגדרו במקטע הקוד, והתראה על שימוש במשתנים שעדיין לא הוגדרו. 3. אפשרויות התיעוד הxmlיות שיש בvs.net

gilad_no

New member
תגובה

אשמח להסבר - איזה קידוד יש לדף PHP? הקידודים היחידים שאני מכיר (לקבצי טקסט) הם ANSII או UNICODE. 1. עניתי בתגובה הקודמת - בשביל זה יש את הצבעים 2. זה בתכנון. אני רוצה לשלב את CTAGS כדי להוציא את כל המידע של הקוד (פונקציות, מחלקות, משתנים וכו') ולהוסיף אותם לתיבה לבחירה (וכן להוסיף עזרה כאשר מפעילים אותם) 3. אין לי מושג מה זה. תוכל לתת מספר מילים + קישור? תודה

itaym02

New member
המממ

לגבי הקידודים - תפתח editplus ותראה את האפשרויות שיש לה מבחינה זו, לא שאני אומר שהכל נחוץ. אני אישית משתמש רק הutf-8 אז קשה לי לומר לך מה עוד נחוץ. התוכנה לא התריעה לי על שכחה של ; - פספסתי את זה? תיעוד - אין לי קישור, רק ממה שראיתי במערכת שלי. כל פעם שאתה פותח פונקציה חדשה או class חדש מופעים אוטומתית תגיות xml מעל ההצהרה, המאפשרים לך להכניס תיעוד + אפליקציה שבונה מכך דף html עם פורמט נוח יותר לקריאה. למשל אם אני אכתוב:
function to_what($mama,$rt)​
מיד יופיע מעל (עם שיפורים שלי)
///<function>to_what</function> ///<file>this_file.php</file> /// ///<arg1>mama</arg1><arg1_accepts>here the user has to write</arg1_accepts> ///<arg2>rt</arg2><arg2_accepts>here the user has to write</arg2_accepts> /// ///<return_type>self explanatory</return_type> ///<return_explanation>what is the value returned</return_explanation>​

itaym02

New member
הרעיון

אחר כך - כשיש לך מאות קבצים עם מאות includs. יש לך קובץ html פשוט שמאפשר לך לאתר היכן כל פונקציה בקלות, וגם להגיע לקוד שלה מהר.

gilad_no

New member
לגבי זה,

אני מתכנן להוסיף CLASS BROWSER כמו שיש בVS. שתהיה לך רשימת כל הפונקציות (ומשתנים), ותוכל להגיע אליהם בלחיצת עכבר. אבל כדי להטמיע את זה, קודם אני צריך להוסיף מנגנון של פרוייקטים, כדי שהוא יידע שלפרוייקט יש מספר קבצים לחפש בהם. כמו כן, תוכל לשלוח לי את המבנה המדוייק של ההערות לפונקציה? זה לא כ"כ מסובך להוסיף, אבל אני צריך לדעת מה המשמעות של זה בדיוק כדי למלא את הפרמטרים הנכונים.

itaym02

New member
פחות או יותר שלחתי לך את המבנה

המלא. בשפות שהן strong typed יש גם את הtype של המשתנה, ואם מדובר הenum אז את הערכים שלו. תכניס שם כל מה שנראה לך חיוני לתיעוד. הכוונה לתיעוד שאתה גם מספק עם המערכת לאנשים אחרים, שלא בהכרח ישתמשו בעורך שלך, לכן הוא לא בא במקום הobject browser, אלה משלים.

gilad_no

New member
לגבי תיקון שגיאות

הטמעה של מנגנון כזה דורשת המון עבודה. זה לא מתוכנן לזמן הקרוב. למרות שיש לי רעיון איך להטמיע את זה בצורה דיי פשוטה... אבל בינתיים, אני רוצה להביא את העורך לרמה פעילה, שיהיה ניתן להשתמש בו ללא תקלות. לאחר מכן, אני אתחיל להוסיף דברים אחרים.

A8V8I

New member
אממ בעיה אחת

אם אני רוצה להשתמש בתוכנה לעריכת קבצים ישר משרת למשל בשימוש עם התוכנה FlashFXP ואני מגדיר שקבצי php יערכו עם התוכנה זה פותח רק את התוכנה עצמה ולא את הקובץ הרצוי בתוך התוכנה

gilad_no

New member
בעצם,

נדמה לי שהבנתי אותך. תיקנתי את זה. אתה מוזמן להוריד את הקובץ המעודכן.

ISRWAR

New member
קודם כל

נראה מצוין . דבר שני , יש מצב שתשחרר את קוד המקור של התוכנה?

gilad_no

New member
יש מצב,

אבל לא בזמן הקרוב. אולי כאשר אני אסיים להטמיע את כל מה שרציתי. אני לא אוהב לשחרר קוד של מוצר בפיתוח. אלא רק לאחר שהפיתוח הסתיים.

אממ..

דבר ראשון כל הכבוד על היוזמה. ידעת שיש לBabylon (שעולה כסף, אני חייב לציין) מילון לפונקציות php? בכל פעם שאני נתקל בפונקציה שאני לא מכיר, רק שיפט ולחיצה ימנית עליה, ואני יודע מה היא עושה.

lior wohl

New member
יפה

אני מאוד היתי רוצה להחליף את הedit+ הפרוץ שלי במשהו חוקי, אבל כרגע זה עדיין לא ממש אפשרי כי 1. אין תמיכה בutf-8 2. הצבעים לא יפים
תכנס לedit+ שמה יש צבעים יפים ותודה על התוכנה! אם אין לך edit+ לראות בו אז צירפתי תמונה

למעלה