תוכנת מכ"ם למחשב

eradochan

New member
תוכנת מכ"ם למחשב

אני מחפש תוכנת מחשב שעובדת עם מכ"ם, כיוןן שאני משתמש במחשב נישא עם תוכנת ניווט ומאוד מרוצה מכך, ואני צריך לרגוש מכ"ם, רציתי לדעת אם ידוע למישהו מחברי הפורום על האפשרויות הקיימות בשוק? אני צריך תוכנה שתעבוד רק עם המכ"ם...ניווט כבר יש לי. אלעד

תלוי במכ"מ. איזה מכ"מ יש לך? היום כדי להשיג אינטגרציה מלאה ומושלמת בין מכ"מ למע' ניווט הפתרונות מצויים אצל אותם יצרנים שמייצרים גם מכ"מ וגם מע' ניווט. יצרנים כאלו משלבים את המידע משתי המערכות ברשת נתונים ייחודית - למשל RAYMARINE. לאותות המכ"ם או בשפה מקצועית - לתמונת המכ"ם דיגיטלית או אנלוגית - אין כיום סטנדרט ולכן כמעט לא ניתן לשלב מכ"מ של חברה אחת עם מע' ניווט או תוכנת ניווט של חברה אחרת.

eradochan

New member
אין מכ"ם

אני צריך לקנות גם Radome באותה הזדמנות. אני מחפש את השילוב הטוב והפחות יקר.

cynter

New member
פתרון אפשרי

ישנו היום מכם מאוד זול שמשלב גם תמונת מכם וגם gps שיש לו יציאת nmea שאפשר לחבר לנייד ולתוכנת מפות. המכם נמכר כיום ב1600$ בערך אפשר גם להכניס לו את המפות.ה- JRC1800 נמכר בכמה אתרים במחיר הזה .אופציות של חברות אחרות יקרות בכ 1000$ שלמה

ב"ראדום" אני מניח שאתה מכוון לכל מכלול שידור והקליטה. כי ראדום הוא רק המעטה החיצוני של האנטנה. ביאכטות, מכלול שידור קליטה זה המותקן על התורן - הולך יד ביד עם מערכת תצוגה מתאימה. כלומר אל התצוגה יורדים רק אותות המכ"מ המעובדים. בפורמט שרק היצרן בד"כ קובע ויודע. כאן אין אפשרות פשוטה להתחבר ולהתערב ולקבל את התמונה על צג המחשב. כדי לחסוך בעלויות, ובעיקר משיקולי אמינות, מע' התצוגה והתפעול משולבת היום עם מקלטי GPS חיצוניים או פנימיים ואז התצוגה מראה גם תמונת מכ"מ וגם נתוני ניווט. בחלק מהמערכות ניתן לשלב תמונת מכם על גבי מפה ואז ישנה השלמה של נתונים. או למשל ציון מטרה במכ"מ וקבלת נ"צ שלה ממערכת הניווט. חלק מיצרני המכ"מ ומערכות ניווט מאפשרים קבלת הנתונים ממערכת התצוגה על גבי רשתות נתונים ייעודיות דרך תוכנה ייעודית. ייתכן שמע' הניווט שכבר יש לך מאפשרת חיבור לתצוגת מכ"מ. אם נדע מי היצרן ננסה לראות אילו אופציות אפשריות.

dov98

New member
שום אופציות ------------>

בכדי שניתן יהיה להפעיל מחשב ולהעלות אליו את הDATA ממכשירי הניווט השונים , בראש וראשונה יש לרכוש NMEA MULTIPLEXER , רכיב עם תוכנה שיודע להעביר נתונים בזמן אמיתי אל המחשב. זאת מהסיבה שמחשב אינו יודע לדבר בפרוטוקול NMEA 0183 שהוא הפרוטוקול שבאמצעותו "מדברים" ביניהם כל מכשירי הניווט, לא בדיוק חשוב היצרן. אגב, לא ראיתי בשום מקום שהסידור הזה כולל מכ"ם....אבל אולי....

בוודאי שישנן אופציות, ולא אחת. נחרצות צריכה לבוא עם זהירות מסויימת ובמינון הנכון. אם במקרה יש לו אחת משתי תוכנות ניווט, של יצרנים מסוימים, אזי הוא יכול לקבל בחיבור המחשב, ישירות לפלוטר תמונת מכ"ם. בהנחה שמותקנים ומחוברים פלוטר ומכ"מ של אותם יצרנים. פרוטוקול NMEA לסוגיו השונים אינו יודע לטפל במידע ממכ"מ כלל. ניתן לחבר מחשב ישירות למכשיר שמוציא מידע בפורמט NMEA דרך RS-232. NMEA MULTIPLEXER - צריך לרכוש רק כשצריך לקבל נתונים בפורמט NMEA מיותר ממכשיר אחד וזאת משום שהפרוטוקול לא תוכנן למספר מכשירים שפולטים נתונים חשובים בוזמנית (הפרוטוקול אינו מטפל בהתנגשויות של פרצי מידע - burst) לכן מחברים את המולטיפלקסר שיאגור את המידע מכל המקורות וישחרר אותו בצורה מסודרת לכל צרכני המידע.

מטש

New member
דווקא קיים תקן: ייקח זמן ליישום

למרות שראיתי את השאלה בפורום כבר מפלורידה, חיכיתי עם התשובה עד שאחזור לארץ. אז ככה (מוטב מאוחר, לא?): 1. יש תקן NMEA למטרות מכ"מ - לא לכל התמונה - אבל ברוב המכמים התקן עדיין לא מיושם, גם במכמים חדשים של אניות גדולות. להעברה למחשב צריך מתמר אות, שכן NMEA אמיתי עובד על RS485-RS422 ולא על RS232 שהוא הכניסה המקובלת במחשבים. כמובן שצריך גם תוכנה מתאימה. 2. תמונת הווידאו המלאה מועברת כיום ברוב המכמים ה"רציניים" כ-RGB. זה די סטנדרטי באניות למעט רדארים ישנים מאד. כדי להעביר את זה למחשב צריך כרטיס הנקרא "תפיסת תמונה" FRAME GRABBER, שזה די יקר ליכטונר מצוי (כרטיס טוב יכול להגיע ל 3000$). העברת האותות מהמכ"מ נועדה למספר מטרות, שהקרובה יותר אלי היא ההקלטה בקופסה השחורה של האוניה - VDR - שזה מוצר שאנו מפתחים ומוכרים לאניות גדולות כאן בהרצליה. היות שחל איסור פרסום בפורום לא אציין את שם החברה (למרות שזה מעניין רק אניות. קופסה שחורה כזו עולה בערך כמו 40 פוטר בן 10). מטרות נוספות הינן העברת מידע למפות אלקטרוניות, ובעתיד ייתכן שגם ל - AIS - מערכת זיהוי אוטומטי העובדת על ה- VHF ומוכנסת לכל האוניות בהדרגה החל משנה זו. אני מניח שנשמע על AIS יותר ויותר ביאכטות, למרות שהחוק אינו מחייב אותו עדייו לכלים קטנים. לדעתי AIS חשוב הרבה יותר ממכ"ם, אבל זה כבר לשיחה אחרת.

יש אפשרות - אך לא כדאי

מישהו כבר ציין על מכ"מ מסוים שמתחבר למחשב. ראיתי ובחנתי אפשרות זו בעבר ביכטות קטנות (פחות מ- 45 רגל) זה צעצוע ולא יעיל. התפיסה של המכמים החדשים מדברת על מסכים אטומים למים ומסיבים מאוד. יש חברות שמשווקות ציוד מחשב ימי מיוחד ליכטות גדולות ושם מפוזרים מסכים בכמה עמדות שיכולים להתחבר לכל מיכשור בספינה כולל מכ"מ. הריני מצרף אתר של אחת החברות האלו www.autonav.com שם תוכל לילמוד הרבה על הנושא. אתר נוסף שאני ממליץ הוא של חברה אמריקאית שמשוקת ציוד אלקטרוני כמעט של כל היצרנים שם תוכל לילמוד על נתוני המכ"מ www.bethel-marine.com

למעלה