תוכנת מוניטורינג לשרתים

kman111

New member
תוכנת מוניטורינג לשרתים

שלום לכולם, אני מחפש תוכנה שתתריע על נפילת שרתים ע"י שליחת SMS . אני מוצא הרבה תוכנות. האם יש לכם נסיון אם תוכנה מסויימת . תודה kman

H N 1

New member
תוכנה מצויינת

ומקובלת ברוב העולם היא BB (ראשי תיבות של BIG BROTHER) ניתן לראות אותה כאן

Rיקושט

New member
Zabbix

http://www.zabbix.com/ תוכנת מוניטורינג מאוד מורכבת, עובדת עם SNMP ועם Scriptים ניתן לבנות מערך בדיקות לכל שרת שמכיל בדיקת פורטים כמו HTTP\POP3 וכו'. היא מסוגלת גם לשלוח התרעות (הם טוענים שניתן אפילו להתריע על בעיה שעומדת להתרחש...) SMS ניתן לשלוח עם email שנשלח לאיזה SMS GW או משהו בסגנון. חינמי כמובן.

Rיקושט

New member
שכחתי להוסיף...

לתוכנה יש Agents שניתן להתקין אותם בשרתים (win\linux) וע"י כך מתבצע הניטור.

huli2000

New member
server alive... עובדת אחלה!!

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1096746,00.asp

roy27787

New member
נדמה לי WHATSUP GOLD

עושה את אותו דבר :) אני לא בטוח ב100 אחוז..השתמשתי בה ממזן לנתבים,אבל נראה לי שאם יש על השרת SNMP זה יהיה בסדר.

antidot

New member
לא חייבים SNMP

Whatsup Gold אכן תוכנה טובה לניטור שרתי MS. יודעת לבדוק חלק מהservices ברמת האפליקציה וכו'. ניתן גם לכתוב סקריפטים ולהרחיב את היכולות המובנות.

antidot

New member
אני רוצה קצת לפתח את הדיון

כפי שאני רואה את זה, הרב המכריע של האפליקציות הנ"ל לא בודק את השירותים ברמת האפליקציה. ז"א שאם נניח יש לי Exchange שהSMTP Queue שלו מפוצץ, מבחינת האפליקציה השירות תקין בגלל שפורט 25 עונה. השאלה היא אם מישהו מכיר כלי מודולרי שיאפשר ניטור קצת יותר רציני: שולח דואר ומוודא שלא לוקח מעבר לX זמן עד שהוא מגיע, מריץ שאילתת DNS ורואה שהיא הצליחה.

frolik

New member
אבל חייבים להתייחס גם ...

כאשר מפתחים את הדיון חייבים להתייחס לעלות המערכת, יש כלים שאפשר להגיע לרמות גבוהות של ניטור (עם המון סקריפטים) אבל התוכנות האלו יקרות בתירוף לעומת זאת ניתן בשילוב של BB או משהו בסיגנון וסקריפטים ואפליקציות קטנות שרצות במערכות השונות להגיע לרמת ניטור גבוהה, אבל זה מצריך המון עעבודת קונפיגורציה וכתיבת קוד (היתרון: מקבלים מערכת תפורה למידות הארגון)

ping2004

New member
ב serveralive

יש תוספת כזאת ששולחת דואר ובודקת שהוא התקבל חזרה אתה גם יכול לעשות שם הרבה דברים אחרים כולל יצוא ל DB יצירת RRD בשביל גרפים ועוד הרבה דברים היא אבל היא מתאימה ביחוד לשרתים פחות לציודי רשת

finduilas

New member
יש תוספת כזו גם ב Sitescope

הבעיה היא שאחרי שהדואר לא מגיע, אין שום דבר שאומר איפה הוא נתקע. אתה צריך להתחיל לחטט לבד. זה כמו משתמש שמטלפן ואומר "הדואר שלי לא מגיע". ממערכת בקרה רצינית הייתי מצפה לקצת יותר. נגיד תוספת שמאפשרת בקרה על תורים בשרתים.

H N 1

New member
בוא נרחיב... ../images/Emo13.gif

אפליקציות רבות שמסתובבות בשוק היום מבוססות על BB4, בונים להם ממשקים יפים ומערכות עזר (כגון שרת למשלוח SMS וכו) והן יודעות לנטר הרבה מעבר ל ICMP או דומיו. לדוגמה אצלי תוכנת הניטור בודקת ברמת אפליקציה - שולחת דואר, עושה HTTP REQUEST וכדומה. יותר מזה - היא גם משתמשת ביכולות ה PERFORMANCE MONITOR ויכולה להתריע על מקום בדיסק/ עומס על מעבדים וכו. אגב - אצלי מדובר על מערכת שנתפרה מסביב ל BB4 עם עוד כמה כלים

marinatu

New member
host monitor

אם אתה מוכן להשקיע מעט כסף : http://www.ks-soft.net יש לזה המון סוגי בדיקות ( הרבה יותר מאשר ב- BB ) למערכות windows , קצת פחות בדיקות ל- unix -ים למיניהם .....

finduilas

New member
אני משתמשת בSitescope

אמנם זה לא חוכמה כי זה כלי שמרקורי מוכרת, ומן הסתם ה IT של מרקורי מקבלים את זה חינם, אז אני לא יודעת כמה ממש משתלם לקנות את זה. אבל בלי להתיחס למחיר, אני מאד מרוצה ממגוון הבדיקות שהתוכנה יודעת להריץ (זיכרון פנוי, בדיקות URL, log files, ניצולת bandwidth, בסיסי נתונים, ועוד מלא דברים), מיכולות ההתראה שלו, מהיציבות, ומהעובדה שכל הקונפיגורציות שלו נשמרות בקבצים כך שלא חייבים לגעת בממשק המשתמש (שהוא בהחלט הנקודה החלשה בתוכנית). אחרי שנתיים של שימוש sitescope היא המערכת הקריטית ביותר אצלנו, ונדיר שיש תקלות שהיא לא מזהה עבורנו.

למעלה