תוכנת גיבוי לשרת

makmal

New member
תוכנת גיבוי לשרת

שלום לכולם אני בונה שרת חדש לארגון, ונמאס לי מהקלטות הגיבוי היומיות, לכן רכשתי 2 דיסקים ניידים USB מכירים תוכנה שיודעת להתחבר לשרת הדואר ולבצע גיבוי? כי התוכנה שיש לנו כיום Backup Exec בגרסה ישנה אינה יודעת לגבות לאפשרות גיבוי אחרת מטייפ גיבוי. תודה

blueeye

New member
אתה יכול להכין קובץ ולהעתיק אותו..

אם אני לא טועה BACKUPEXEC יודעת להכין קובץ BAK .. ואותו אתה יכול לשמור/להעתיק לדיסק חיצוני... לא ?

קTמ640

New member
לא רעיון טוב

לא ממולץ לגבות על מדיה שכזו לדעתי שכן היא פגיעה יותר, במקרה של קצר ואו בעיה בחשמל השרת המגובה וגם הדיסק בסיכון. קלטות לא יפגעו בכזו קלות. בכל מקרה יש מספר תוכנות שיודעות לכתוב למדיות בנוסף לטייפ: ntbackup הרגילה של Windows יודעת לכתוב לקובץ כולל על דיסק או כונן נייד Acronis כנ"ל על כל פנים גיבוי של שרת דואר במקרה של exchange זה לא עסק פשוט צריך לדאוג לגיבוי של לוגים עירבוב של תוכנות אחת ליומית אחת לסוף שבוע עשוי ליצור בעיות, שלא לדבר על סיבוך בשיחזור. בהצלחה

makmal

New member
האם הם יודעות להתחבר לשרת הדואר ?

ולגבות למקור אחר?

Shredingerscat

New member
כמה אפשרויות

אני מגבה את כל ה SBS שלי ע"י תוכנה שנקראת acronis true image server לאחרונה אני עושה איתה קצת ניסיונות, והצלחתי כבר להרים בזמן מאוד קצר את כל השרת על חומרת PC רגילה כולל תיבות דואר עובדות, עדיין לא בדקתי את העניין מכל זווית אפשרית אבל עד עכשיו עובד סבבה. חוץ מזה יש את http://www.cobian.se/ אבל היא לא מיוחדת לשרתי דואר, ולכן תצטרך לעשות קצת עבודה כדי להשתמש בה.

קTמ640

New member
כן וכן

ראה הודעה אחרי acronis עובד כנראה גם אם שרתי דואר למרות שלא נראה לי שזה מומלץ עלידי MS, לבדוק שבאמת הלוגים נחמקים אחרי הגיבוי אחרת ימלאו דיסק ולא אסור למחוק אותם ידנית. ntbackup כמובן יודע לגבות exchange

למעלה