תוכנית AB. דעתכם?

borat1

New member
תוכנית AB. דעתכם?

4 פעמים בשבוע, לפעמים 3 כשאין זמן. משתדל להתקדם כמה שיותר במשקלי העבודה.

A

בנצ' פרס - 3X6
פרפר חופשי - 3X6-8
סקוואט חופשי - 3X6
לאנג'ים - 3X6-8
כפיפת מרפקים בישיבה - 3X10

B

מתח עם משקל 4X6
"מסור" (חטירה בהטיית גוו עם משקולת יד) - 2X6-8
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד - 3X6-8
לחיצה צרפתית - 3X10
כפיפות בטן 3X15

MidNight Flame

New member
התחלת נחמד וקלקלת

תעיף את הפרפר ותכניס מקבילים
כפיפות מרפקים - למה בישיבה ואולי למה בכלל?
לחיצת כתפיים - מה פתאום בישיבה? אתה סובל מנכות כלשהיא?
מעבר לזה נראה סבבה.

bodycore

New member
דעתי קצת שונה..

לדעתי מדובר בתכנית לא רעה כלל(הכל בעיני המתבונן), כמובן שהכל ניתן לשינוי/שיפור/התאמה אישית למתאמן וליכולת.

אני הייתי מחליף את הלחיצה הצרפתית במקבילים(״דיפס״) והייתי מתחיל בתרגילי הרגליים ביום החלוקה A

לגבי לחיצת הכתפיים בעמידה,
ההמלצה הגורפת במכון היא ביצוע בישיבה, ממספר נימוקים שקשורים בחוסר היכולת של המתאמן לדעת את החולשות והחוזקות שלו, נימוקים של ביצוע טכני נכון וכו׳.

עוד אוסיף שגם גישת התרפיה הספורטיבית תומכת בביצוע בישיבה, אבל שוב תלוי ברמת המתאמן ויכולתו.
בבדיקה שעשיתי עם אנשי הצוות רפואי/פרא הם חיזקו את הנאמר.

אם יש לכך גיבוי מחקרי אינני יודע ובנימה אישית, תוך התייחסות לכך שאינך מתאמן מנוסה וללא ליווי מקצועי, אמליץ על ביצוע בישיבה.

MidNight Flame

New member
העומס על הגב בישיבה גדול יותר כמו שאדוני יודע

ובעמידה אם המשקל כבד מידי הוא פשוט לא יעלה.
ההמלצה הגורפת במכון ניתנת על ידי אידיוטים וגישת התרפיה גם מדברת על סקווט חצי ואין לדעתם שום משמעות אפליקטיבית בתחומי הספורט אז די לייצר טיעוני פרו שנשמעים כאילו לגיטימיים.
ביצוע טכני לקוי בישיבה מסכן אותך לא פחות אם לא יותר מביצוע לקוי בעמידה.

ובנימה כללית יותר - כל המאמנים שכותבים כל מיני דברים כמו אלו שאתה כתבת, הייתי רוצה לראות אתכם מתאמנים. אני משוכנע שכבר שם נראה איפה נוצרות דיעות מצחיקות.

bodycore

New member
אני לא מנסה ליצור ויכוח, זו גישתך

הגישה שלי לנושא שונה,
היא חלק מהוראות מאנשי מקצוע רפואיים ומתבצעת מידי יום כחלק מהשירות שאני נותן בבתי חולים ובמרכזי שיקום שם אני מונחה מהוראות רפואיות בלבד,

לגבי הגישה בוינגייט, לא אגיב.

לצערי אני לא יכול לחזק את דבריי במחקר כזה או אחר כיוון שלא קראתי כזה ולעולם לא ציינתי שאני מייצג גישת רוב.
רחוק מכך..

בנימה יותר אישית, ניסיון לרמוז לרמת אימון נמוכה שלי או של מתאמני מיותר.

MidNight Flame

New member
אתה אף פעם לא מנסה ליצור,

אתה רק דוחף דברים כמו "היא חלק מהוראות מאנשי מקצוע רפואיים ומתבצעת מידי יום כחלק מהשירות שאני נותן בבתי חוךים ובמרכזי שיקום שם אני מונחה מהוראות רפואיות בלבד" כאילו זה אסמכתא למשהו.
ממש חסר רופאים שאין להם מושג וחצי מושג בתחום האימון ופולטים שטויות.

זו לא "גישה בוינגייט", זו עובדה ידועה שבעמידה העומס על עמוד השדרה נמוך יותר (וקל מאוד לתת אסמכתא מחקרית) וההנחיה אפילו אחרי פריצת דיסק היא עבודה בעמידה על ידי אורטופדים ופיזיותרפיסטים. אתה דוחף איפה אתה עובד כאילו זה תורם משהו לדיון.

לחיצת כתפיים בישיבה היא כמעט בגדר פשע עם אפס פונקציונליות. זה עובד טוב אצל בילדרים כי זה מאפשר להם ללחוץ דאמבלים כבדים יותר בלי להתעסק במייצבי עמוד בשדרה ואפילו הם כבר התחילו להבין שאוברהד פרס יכול לשמש אותם אפילו טוב יותר. נעזוב רגע בצד את המשקולנים, אתלטים וכו' שאצלם זה אפילו יותר טריוויאלי.

יש רגעים שאני קורא דברים שאתה כותב ונשמע שאתה אוטודידקט שלמד מעבר לבסיס ויש רגעים שאתה פולט דברים חסרי בסיס ברמה בלתי נתפסת.

waseemfd

New member
מסכים איתך בהחלט

לדעתי המקור "להמלצה" הלא נכונה לעשות את האימון בישיבה מקורו בגישה המיושנת של בידוד השריר שמבצעים עליו את התרגיל ותוך התעלמות מיתר הגוף !!. מסכים איתך שכשעושים את התרגיל של לחיצות כתפיים בעמידה יש יותר צורך בלייצב את הגוף וזה מאוד חשוב לא פחות מלחזק את הכתפיים עצמם. אבל ההסתכלות בד"כ של חדרי הכושר היא צרה מבחינה זו ורואה רק את השריר עצמו שרוצים לאמן וחבל.

bodycore

New member
כמו בכל תחומי המקצועות החופשיים..

החבות המקצועית לכל הוראה ולתוצאותיה הם על איש המקצוע,
אתה תבחר בגישתך ואני אבחר בגישתי
ובוא נקווה שלא אני ולא אתה נאלץ לתת הסברים בפני בית משפט בגין מקרה ביטוחי,

שם אציין, מתקבלת הגישה הרפואית בלבד.

אתה יכול לנסות בעצמך ולראות

אם תקח משקל שכבד לך
ותעשה את התרגיל בעמידה אתה תרגיש את הכובד גם על הרגליים.
ויתכן שאחרי האימון אפילו תרגיש את השריר של הרגלים למרות שבכלל לא עבדת על הרגלים.

זה אומר שפיזית התרגיל הפעיל לחץ על הרגלים. זה אומר שפיזית חלק מהלחץ והכובד של המשקל הלך לרגליים.

אתה מסכים עד כאן?

אז בהתחשב בזה, ברגע שאתה יושב אתה מסלק את הרגליים והתחתית שלך עכשיו זה הישבן.
זה אומר שאותו לחץ של משקל שלפני זה התפרס לך גם לרגליים, עכשיו מתפרס על פחות שטח ומתרכז מהתחתית החדשה - הישבן ועד למעלה.

אז יותר לחץ הולך לגב.

יהושע60

New member
אה?

אתה אולי מבין באימון גופני, אבל בפיזיקה אתה ממש לא מבין כלום. שתי השורות האחרונות בהודעה שלך הן פשוט קשקוש.

אין זה לא נכון פיזית?

ברגע שיש יותר שטח אז כל נקודה בגוף מקבלת פחות לחץ מהמשקל.
ברגע שאתה מוריד שטח אז אותו משקל ילך על פחות שטח וכל נקודה תקבל יותר לחץ מהמשקל.

יהושע60

New member
לחץ

כשאתה יושב, הלחץ על הישבן והירכיים האחוריות קטן יותר מהלחץ על כפות הרגליים כשאתה עומד (בגלל השטח הגדול יותר), ושני אלה אינם משנים כלום לגבי הלחץ על החוליות. זה לא שהלחץ שמתקבל בשטח המגע מתחלק אח"כ בין כל הנקודות בגוף. מה שכן נכון הוא שאם הברכיים אינן נעולות מתקבלת גמישות מסוימת שעוזרת להפחית את הלחץ בפיק, ומן הסתם גם עמוד השדרה עצמו יכול להתגמש יותר במצב של עמידה (אם זה טוב או רע זאת שאלה אחרת. לי, אישית, זה רע, כלומר כשיש לי כאבי גב תחתון אני לא יכול לעשות כמעט כלום בלי תמיכה לגב).

לפי ההודעה הקודמת שלך הלחץ בכלל תלוי במימד האורך בכיוון של הכוח.

Savage9

New member
מחזק את דבריך רק מוסיף בעניין וינגייט

ואגב בהגישה של וינגייט לנושא היא הפוכה
המרצים שלהם כולל משה שחר וחבריו טוענים שיש לבצע את התרגיל בישיבה.
למה?
לטענתם בעמידה לא ניתן להרים "מספיק משקל" בלי לבצע צ'יטינג וכו' והמשקל בעמידה תמיד יהיה נמוך יותר ולכן גם מלמדים בקורס שתרגיל לחיצת הכתפיים בישיבה הוא נכון יותר כי כך ניתן להגיע להיפרטרופיה טובה יותר ע''י הוספת עומסים ומשקלים גבוהים יותר ופחות "להעזר" מהזוקפים ומהאגן וכך לבודד כמה שיותר את איזור הדלתא המיועד לעבודה.

מיותר לציין שאני לא מסכים עם הגישה וממשיך לעשות פרס ולהנות ממנו ;)

bodycore

New member
אני מסכים עם העובדה שהביצוע בעמידה

הוא פונקציונאלי,הדבר מוכח.
אבל כל עוד יש חשש להקשתת גב של מתאמן מתחיל/סובל מבעיות גב אני אישית הייתי בוחר בגישה ״עדינה״ יותר בביצוע בישיבה עם משענת גב,

גם אם הגישה מיושנת.

MidNight Flame

New member
ממתי חשש להקשתה פוצע מישהו?

כל מי שעושה פרס יודע שאפילו 2 קילו מעל היכולת והמשקל לא עולה פשוט.
פשיטת יתר בישיבה יותר בריאה אתה חושב?
בוא ותראה לי מקרה של ספונדלוליזיס / ספונדילוליסטזיס / פריצת דיסק או כל פגיעה אחרת בגב כתוצאה מפרס בעמידה.

waseemfd

New member
אי הבנה של התרגיל

בכל הכבוד, מי שניסה לעשות את התרגיל בישיבה מרגיש את העומס על הגב. בעמידה אין עומס כזה !!. כשנמצאים בעמידה והמשקל הוא גבוה מדי אז פשוט אי אפשר לעשות את התרגיל. בישיבה, העומס עובר לגב ושם הסיכוי לפציעה הוא גבוה יותר.

MidNight Flame

New member
חזרת על כל מה שאמרתי

למעלה