תוכנית 4 שנתית

תוכנית 4 שנתית

אני בעלת תואר ראשון המדעי החיים ומעוניינת להמשיך ללימודי רפואה.
אני נוטלת ציפרלקס לטיפול בהפרעות חרדה, זהו טיפול ביוכימי ולא משהו פסיכולוגי בדומה לחולה סוכרת שנזקק אינסולין.
השאלה שלי היא האם זה יהוה מכשלו לקבלה לתוכנית. אני לא רוצה לעבור את כל התהליך המייגע ואז שידחו אותי בגלל זה.
בבקשה התיעצות

ורטיקלי

New member
חרדה

אף אחד לא ידחה אותך אם הסיבה ללקיחת התרופה היא הפרעת חרדה, בהצלחה

plomphy

New member
אני די בטוחה שלא ידחו אותך על הסף

אבל מה שכן זה מיותר לנסות לשכנע אנשים פה או בכל מקום אחר שזה כמו טיפול לסכרת, כי יש לזה הגדרה משלו - טיפול תרופתי פסיכיאטרי (בין אם תרצי להתייחס לזה ככה או לא), והייתי חושבת פעמים לפני שהייתי מזכירה את זה בשאלון הביוגרפי או בראיונות במר"ב..

PantherettePitz

New member
אין עם זה בעיה

צריך להצהיר על זה בטופס הצהרת בריאות שצריך להגיש (לתל-אביב לפחות, לא ציינת אם את רוצה ללמוד שם או בצפת). יכול מאוד להיות שבגלל ההצהרה אם תתקבלי יזמינו אותך לראיון בוועדה רפואית.
אין שום סיבה שהפרעת חרדה תמנע ממך לימודי רפואה וכל עוד תגיעי עם המסמכים שיבקשו ממך די בוודאות הם יעבירו אותך.

אגב, היה לנו השנה קורס עם חברה בלשכת האתיקה בהר"י שאמרה שבכלל הם דנים על השאלה למה עושים את הוועדות האלה אם יש הסכמה שלא מונעים ממישהו להיות רופא בגלל מצב רפואי. אני מאמינה שהנוהג הזה ימשיך עוד הרבה זמן, אבל מי שכותב פה שלא כדאי להצהיר על זה והכל די טועה. זה בסדר, רק צריך להתכונן לאפשרות של ועדה.

plomphy

New member
בחיים לא אמרתי כזה דבר.

אמרתי שלא כדאי לכתוב על זה בשאלון הביוגרפי או בראיונות. מן הסתם היא חייבת להצהיר על זה.

למעלה