תוכנית רדיו

shani1351

New member
תוכנית רדיו

שלום, אני עושה מחקר בשביל תוכנית רדיו על אנטי גלובליזציה ואני רוצה לשמוע מאנשים איך הם הגיעו להתנגדות שלהם לגלובליזציה? למה בדיוק הם מתנגדים בדרך הזאת? איזו דרך הם מעדיפים ואיך הם בעצם ההתנגדות שלהם מתבטאת בצורה מעשית? אני אשמח אם תוכלו לענות לי פה על השאלות וגם להוסיף מידע שניראה לכם רלוונטי. אם יש פה גם אנשים שפעילים באגודה שממתעסקת בנושא אני אשמח לשמוע על הפעילות של האגודה ומה היא רוצה להשיג. תודה מראש לכל מי שיענה.

goldyboy

New member
היי ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה לפורום. את מוזמנת להסתכל בפורום, יש כאן הרבה דיונים על השאלה שלך, על איך אנשים הגיעו לאנטי גלובליזציה, ועל איך הם פועלים. אני הגעתי לאנטי גלובליזציה משיחה שלי עם פליסיטי, מנהלת הפורום. אZ לא ידעתי הרבה על הנושא, והחלטנו ללמוד יחד, ואז פתחנו את הפורום. בתור אחד שעובד במכירות ובשירות לקוחות מזה 8 שנים ראיתי את הנזקים שתרבות הצריכה גורמת לאנשים ולמשפחות, ובעצמי הרגשתי כאחד שמשועבד לצריכה ולמותגים, ושזה לא ממלא לי את החלל שהיה לי בחיים, אז חיפשתי דרכים אחרות ואז התחלית לקרוא חומר ולאט לאט השאט נפש שלי גברה. מתוך זה נולד הפורום. איזו דרך אני מעדיף? של חינוך והסברה לגבי תרבות הצריכה ולגבי העובדה שכסף ומותרות לא קונים אושר, ושיש דרכים אחרות למלא את החלל שבחיים. עוד נושאים שאני מתנגד אליהם אלה הפגיעה בזכויות עובדים, בעיקר במפעלים במזרח, זיהום כדור הארץ ע"י מפעלים גדולים, והשתלטות של תאגידי ענק על עסקים קטנים. אנטי גלובליזציה הוא תחום רחב וכל אחד יכול למצוא בו משהו שיש להתנגד לו.

the crazy m

New member
שלום!

אני סטודנטית לתקשורת חזותית. כן אני מהאנשים הרעים (?) למרות שאומרים שהמלחמה חייבת להגיע מהאנשים שבפנים... לפרויקט הגמר שלי בנושא אנטי גלובליזציה וצרכנות אני מעצבת כרגע עיתון רחוב (שכניראה יראה אור בת"א). בשילוב עם כרזות אדבאסטר ישראלי (בלבד). כניראה שאת רוב החומר בעיתון אני יקח ממאמרים מהסוג שיש פה בפורום. והגעתי לפה כי בקיץ שעבר קראתי יותר מידי דברים, ודיברתי עם יותר מידי אנשים שהרעילו אותי נגד השיטה הקיימת שהיה לנו בהצלחה!

למה אנשים רעים

זה שאת מוכרחה להתפרנס כמו כולנו, לא הופך אותך לרע. היום כמעט כולם פוגעים במישהו במהלך הפרנסה שלהם - או שהם עובדים בחברה מזהמת, או שהם מנהלים אותה, או שהם מפרסמים אותה, או שהם מוכרים לה מוצרים, או שהם מחנכים - מכשירים את הדור הבא שישתתף בפעילות ההרס. ההרס לא נגדם כתוצאה מזה שאנשים הם רעים, אלא מכיוון שאנו נתונים במערכת של מוסדות שמכוונת את האנשים להתנהגות הרסנית , מתגמלת אותם על פעילות הרסנית ומסתירה את ההרס והחורבן, ממי שלא מתאמץ לראות. אני ממליץ לך להסתכל בעיתון "עוד " הם עשו דבר דומה, ואולי תמצאי נפשות טובות עם כשרונות דומים לשלך. בנוסף ממליץ על גיליון אדבסטרס החדש, זה עם הכריכה של מכונת ירייה מוטסת, המכיל מאמר על ההיסטוריה של הטרור (מטעם אנשים, ארגונים והמדינה). ומה עם אתר בדידות? www.bdidut.com אני בטוח שתמצאי שם הרבה חומר, ואני גם די בטוח שהם ישמחו לקבל עזרה מאנשים עם כישורים בתחום.

the crazy m

New member
אז ככה

לדעתי אם יש מישהו שבפרנסה שלו הורס משהו- אלה המפרסמים. אנחנו משכנעים אנשים לצרוך דברים שהם ממש לא צריכים. אנחנו יוצרים אופנה, טרנד ושגעונות כדי שעוד שבוע נמציא משהו אחר יותר מגניב ונקבור את הקודם שוב כדי שתצרוך משהו שלא צריך. ולגבי החינוך- דור ESC מביא לי באופן אישי בחילה! וכן זה סוג של חינוך מזעזע. לגבי עוד, בדידות ואדבאסטר- בכולם הייתי עוד לפני שהגעתי לפה ואני בקשר עם כמה כותבים מעוד. ופה בפורום מצאתי הרבה דברים מענינים (שאפילו את רובם אתה הבאת לפורום) אז אני אשמח אם תמשיך... (ואני עדיין מחפשת על חברות ישראליות בלבד) תודה!!!

זה לא מדויק

"להפיל" את כל האשמה על אנשים מסויימים. קשה לי להאמין שמנכ"ל מיצובישי הוא אדם רע. האו אולי התחנך בצורה מסויימת, מופעלים עליו לחצים מסויימים וכו', אבל הוא כשלעצמו אינו רע יותר (בממוצע) מאשר איזה עובד במכולת. השאלה היא מה היינו יכולים לעשות אם היינו במקומו, והתשובה - לא הרבה. הוא יכול לתרום לכמה אגודות, להחליט להמנע מכמה פרוייקטים הרסניים במיוחד , ולא יותר מזה. אם הוא פתאום יתחיל להיות יותר מידי סביבתי, אז בהענף שהוא מייצר בו יכנס מתרחה אחר שכן יזהם או ינצל עובדים, ויוכל להציע מחיר נמוך יותר. לכן הבעיה היא לא באדם זה או אחר (אפילו ראש הממשלה או בוש במידה מסויימת ), אלא הרבה יותר במערכת. וכדי לשנות התנהגות של מערכת, צריך הרבה יותר מזה שאנשים יחשבו בצורה "טובה". יש צורך במערכות אחרות, במוסדות אחרים, שיאפשרו לאנשים להתנהג בצורה "טובה" גם כאשר הם קמים בבוקר על צד שמאל, וגם כאשר לא כל כך נוח להם להתנהג "טוב". לגבי בדידות - אני מביא לפה מאמרים שלא תמיד אני מספיק לעדכן שם. עם זאת, לעיתים הסדר הוא הפוך, או שיש שם דברים שמתאימים יותר באופי לכלכלה עמוקה שפחות מדברת לרוב האנשים. לגבי אדבסטרס - לא שמת לב מי הקים אותם ומי תורם להם כמעט חצי מהיכולת שלהם - אנשים יצרתיים מאוד, שמתפרנסים ביום מעולם התאגידים, ובלילה שולחים איזה קרטון שמעביר מסר הפוך. אני לא יכול לצפות מאנשים שמתנגדים למערכת פשוט להפסיק להתפרנס ממנה, ולחיות על מים וחרובים ליד מערה. כרגע מערכת השוק נותנת לרוב האנשים פרנסה, ועד שלא תהיה מערכת אחרת במקומה (בדגם מונדרגון, בולו בולו , Fair trade מחרוזת או שילובים שלהם ושל עוד דברים ), אז אנשים (גם מתעשיית הפרסום ) יתפרנסו וישעו דברים איומים , כדי שיהיה להם מספיק כוח ואנרגיה לשכנע עוד אנשים ואת עצמם לעשות את השינוי. התרומה שלי- אני כותב מתרגם חושב ומדבר בזמן שאני יכול. בזמנים אחרים אני צריך לעבוד אצל איזה תאגיד או אצל חברה שתמכור משהו לתאגיד. התרומה שלך - אפשר להוציא עיתון, אבל יש גם את האינטרנט, למה שלא תעצבי תמונה (או דבר דומה, עם כל הסליחה אני לא ממש מבין בזה), ותפרסמי כאן, ובבדידות (או באתר משלך או יחד עם אנשים מעוד), יחשפו לזה לא פחות אנשים מאשר עיתון מקומי (וזה לא סותר).

למעלה