זה לא מדויק
"להפיל" את כל האשמה על אנשים מסויימים. קשה לי להאמין שמנכ"ל מיצובישי הוא אדם רע. האו אולי התחנך בצורה מסויימת, מופעלים עליו לחצים מסויימים וכו', אבל הוא כשלעצמו אינו רע יותר (בממוצע) מאשר איזה עובד במכולת. השאלה היא מה היינו יכולים לעשות אם היינו במקומו, והתשובה - לא הרבה. הוא יכול לתרום לכמה אגודות, להחליט להמנע מכמה פרוייקטים הרסניים במיוחד , ולא יותר מזה. אם הוא פתאום יתחיל להיות יותר מידי סביבתי, אז בהענף שהוא מייצר בו יכנס מתרחה אחר שכן יזהם או ינצל עובדים, ויוכל להציע מחיר נמוך יותר. לכן הבעיה היא לא באדם זה או אחר (אפילו ראש הממשלה או בוש במידה מסויימת ), אלא הרבה יותר במערכת. וכדי לשנות התנהגות של מערכת, צריך הרבה יותר מזה שאנשים יחשבו בצורה "טובה". יש צורך במערכות אחרות, במוסדות אחרים, שיאפשרו לאנשים להתנהג בצורה "טובה" גם כאשר הם קמים בבוקר על צד שמאל, וגם כאשר לא כל כך נוח להם להתנהג "טוב". לגבי בדידות - אני מביא לפה מאמרים שלא תמיד אני מספיק לעדכן שם. עם זאת, לעיתים הסדר הוא הפוך, או שיש שם דברים שמתאימים יותר באופי לכלכלה עמוקה שפחות מדברת לרוב האנשים. לגבי אדבסטרס - לא שמת לב מי הקים אותם ומי תורם להם כמעט חצי מהיכולת שלהם - אנשים יצרתיים מאוד, שמתפרנסים ביום מעולם התאגידים, ובלילה שולחים איזה קרטון שמעביר מסר הפוך. אני לא יכול לצפות מאנשים שמתנגדים למערכת פשוט להפסיק להתפרנס ממנה, ולחיות על מים וחרובים ליד מערה. כרגע מערכת השוק נותנת לרוב האנשים פרנסה, ועד שלא תהיה מערכת אחרת במקומה (בדגם מונדרגון, בולו בולו , Fair trade מחרוזת או שילובים שלהם ושל עוד דברים ), אז אנשים (גם מתעשיית הפרסום ) יתפרנסו וישעו דברים איומים , כדי שיהיה להם מספיק כוח ואנרגיה לשכנע עוד אנשים ואת עצמם לעשות את השינוי. התרומה שלי- אני כותב מתרגם חושב ומדבר בזמן שאני יכול. בזמנים אחרים אני צריך לעבוד אצל איזה תאגיד או אצל חברה שתמכור משהו לתאגיד. התרומה שלך - אפשר להוציא עיתון, אבל יש גם את האינטרנט, למה שלא תעצבי תמונה (או דבר דומה, עם כל הסליחה אני לא ממש מבין בזה), ותפרסמי כאן, ובבדידות (או באתר משלך או יחד עם אנשים מעוד), יחשפו לזה לא פחות אנשים מאשר עיתון מקומי (וזה לא סותר).