תוכנית לבית

אבי1013

New member
תוכנית לבית

שלום לכולכם לאחרונה אני צופה שקט בפורום וכעט עם התקדמות התכונון אשמח לשמוע דעות ( ואת כולם טובות ורעות ) על התכנון . כמה מלים על הטופוגרפיה של המגרש : ההפרש בין הכביש ל0.00 הוא 1.5 מטר . הבית הוא דו הקיר המשותף הוא לכיוון מערב . הסלון לכיוון צפון המגרש מדורג וההפרש הוא של כ3 מטר (בסוף המגרש ) . אין יציאה לחצר הקומה א' רק מקומה ב' (חדרים ) החניה חייבת להיות ממוקמת בצידו המערבי על המגרש על פי תוכניות המועצה . זהו ..... עכשיו תורכם תודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
עכשיו הגיע הזמן לאדריכל/ית

שי/תזכיר לכם שצריך ממ"ד, התוכנית נראית די טוב אך חסרה יד מקצועית, רצוי מאוד להגיע עם פרוגרמה שלכם ולא עם שרטוט מסוג זה כי השרטוט מכניס את המקצוען לנתיב שלך ותוקע את תהליך החשיבה, כל זאת במיוחד במגרש צר ומשופע ברמות שלך (אני גר בביתי ברוחב מקסימלי 620 ס"מ כך שבהחלט מבין וחי את הבעיה יום-יום),

אבי1013

New member
קיים בנוסף מרתף יחד עם ממ"ד

שכחתי את המרתף +הממ"ד בקומת 0 אין לי כרגע שרטוט שלו

calya

New member
לא הבנתי כלום ../images/Emo163.gif מקומה א'

עולים או יורדים לקומה ב' ? נראה לי שעולים... אבל אז איך אין גינה בקומה א' ? לא הבנתי. אפשר חתך רוחב ? בכל מקרה זה מתוכנן מאד מוזר... המדרגות האלו תופסות מקום יקר ומיותר. אם זה קיר משותף הייתי עושה שם פאטיו שיכניס אור. המטבח והיחידה הצמודה אליו תמוהים ביותר. היחידה הזו הכי לא שימושית בעולם... מי רוצה לישון ליד המטבח ? והקומה של המגורים זה מאד מאד "בית מקבלן" ונראה לי חבל. בעקרון - בקומה התחתונה יש המון בזבוז, יש חוסר תכנון פונקציונלי (כלומר אני לא מצליחה להבין איך אתם חיים מלראות את התוכנית. זה לא שימושי). ובקומה העליונה פשוט אין ייחוד מינימלי הנדרש מבית שאתה משקיע בו כל כך הרבה. אני אשמח להבהרות. זה אדריכל עשה ? לא נראה ככה, מודה.

אבי1013

New member
ההבהרות הנדרשות

לקומה ב' עולים , המגרש מדורג לכן אין יציאה מהחלק האחורי של קומה א' . היח' בקומה א' נדרשת כיח' ל"מצבים קשים " הורים מבוגרים שלא יכולים לעלות יותר מידי מדרגות כרגע ישמש כחדר עודה שקט או חדר משחקים . פאטיו ממש ממש לא אוהבים . ההיתי שמח לשמוע עצה פרקטית לגבי המדרגות ולגבי קומה ב'

calya

New member
הכי בסקיצה רק של הקומה התחתונה...

הייתי עושה מהמדרגות אלמנט מעניין - מדרגות קלות ויפות שעולות ממרכז הבית. בתכלת - סקיי לייט וחלל כפול מעל המדרגות עד למעלה, כך שהפיר משמש גם כסוג של "פאטיו מכניס אור" בצמוד לקיר של הדו. שיעלו בצורה מרובעת סגורה על עצמה (כלומר 4 מהלכים). את הסלון והמטבח יש לאחד. להרחיק את המטבח מהיחידה הנפרדת... אז לשם כך צריך להזיז את הדלת, להעביר את פינת האוכל לליד המדרגות ולאחד סלון ומטבח. רעיון....

למעלה