אני לא נגרר לקיצונית אבל אתה מנגד
מתעקש לא להבין את הנקודה. אני לא מדבר כרגע על נושא מקצועיות בעבודה, חשמלאי שישים חיווט לא תקין לא יעבור בדיקה של חברת חשמל. נכון שיש הבדל בין חשמלאי לחשמלאי, יש מי שיעשה את העבודה בצורה יותר מקצועית ויש גם מי שיעבוד כמו חאפר, על איזה קבלן נפלת אתה ברוב המקרים לא יודע.... אתה יודע אם הוא חאפר או מקצועי? סביר להניח שרק מחו"ד של לקוחות קודמים. אבל היה והקבלן שלך חאפר, כדאי מאוד שיהיה מי שיכתיב לו איך לעבוד....אחרת מערכת החשמל שלך בבית תיראה בדיוק כפי שתיארת. אבל שוב, בוא נעזוב את המקצועיות של הקבלן ברוב המקרים לקוחות סוגרים על מחיר נקודה....שקע X ש"ח, תאורה X ש"ח, מפסק מחליף X ש"ח....סופרים את הנקודות שעשה האדריכל ומשלמים. אתה יודע איך החשמלאי יחלק את המעגלים? לא האדריכל מכתיב חלוקת מעגלים? מחשב עומסים לכל מעגל? לא ולא אז שוב והפעם תקרא וגם תבין כי אני לא מתכוון לחזור על עצמי שוב....אני חוזר על המטרה הזאת כבר יותר מידי פעמים בפורום הזה ואני לא מסוג האנשים שאוהבים להישמע כמו תקליט שבור. חשמלאי היום יכול לקחת את הבית שלך שיש בו סלון, מטבח, שירותים ומלקחת ו3 חדרים ששטחו 120 מ"ר ולשים לך 6 מעגלים בכל הבית, החוק מתיר זאת.....אתה תקבל את ה40 נקודות שהיו מסומנות בתוכנית האדריכלית, תקבל 6 מעגלים בהתאמה של מעגל לכל 40 מ"ר ועוד 2-3 שקעי כוח וגם תקבל אישור של חברת חשמל..... האם המצב תקין? בהחלט האם המצב תקין בוילה במסגרת "בנה ביתך"? בהחלט לא המצב הזה הגיוני ומקובל בדירות שיכון של שנות ה60, חד משמעית.... אתה תשלם לחשמלאי 20 אלף שקל ותקבל מערכת חשמל שתואמת סטנדרטים של עזה....שוב...זה תקין! חברת חשמל תאשר! השאלה היא אם זה מה שאתה באמת רוצה? לעומת זאת, אדם שיבצע את תכנון מערכת החשמל יבנה מעגל לכל חדר, יבצע הזנות נפרדות למזגנים לשליטה מרכזית, ידאג לבנות מעגלי תאורה דינמיים שיאפשרו שינויים בעתיד, ידאג לחלוקה טובה של הפאזות והעומסים בהתאם לאורח החיים של המשפחה שמתגוררת במבנה וכוליי וכוליי, בשורה התחתונה הוא ידאג לאינטרסים שלך, שהדברים ייעשו בצורה הכי טובה והכי מקצועית שאפשר וימנע מצב שבו איש הביצוע יעשה את מה שנראה לו לנכון במידה ותאפשר לו גם לתכנן.... חוק החשמל תואם את הסטנדרטים של שנות ה70 ולצערנו אלה הסטנדרטים בהם נאחזים מרבית החשמלאים כשהם מקבלים תשלום פר נקודה ומקבלים לידיהם תוכנית אדריכלית עם ציורים של שקע וציורים של מנורה מהאדריכל. אגב, אם אתה חושב שאתה יכול לגלגל את אחריות הביצוע לפתחו של מפקח הבניה שלך אתה לא מתאר לעצמך איזה רגל אתה שם לעצמך, למפקח אין שום אחריות בעניין הזה מעבר ללדאוג שהחשמלאי מגיע להניח את הצנרת בזמן....המפקח הוא לא חשמלאי והוא לא מתכנן מערכות חשמל.....תאמין לי, אם יש אנשי מקצוע שיכולים לעשות לבונה הפרטי את הבית ספר של החיים זה החשמלאי והאינסטלטור....ואני רוצה לראות את מי שיצטרך לתקן את הבלאגן שהם משאירים מאחוריהם, זה הבלאגן שהכי קשה לסדר מאחר והוא קבור עמוק עמוק בבטון. לא מאחל לאף אחד מכם. אבל אם כבר החלטת.....אז החלטת....אני בכל אופן ממליץ, להפריד תכנון מהביצוע. עד כאן