תוכנית חדשה

Avi632

New member
תוכנית חדשה

שלום לכולם
כזכור בהמלצתכם ובזכותכם(זוהר וגלמיש) עזבתי את האדריכל שלי ועברתי לאדריכלית אחרת
ואלו התוצאות!
אמרתי לה שתעשה חדר אחד למטה שיהיה כאופציה לחדר הורים.חדר עבודה.וכמובן סלון ומטבח
בקומה השניה חדר הורים וחדרי ילדים ומרפסות..
וקומה שלישית שעדיין לא תיכננה תהיה יחידה להשכרה
הסברים קצת על התוכנית שהיא עשתה
1.לגבי החניות היא עשתה חניה אחת מימין למדרגות וחניה שניה משמאל למדרגות..כך שאחרי טופס 4 נצרף אותה לגינה
2.החדר עבודה .היא עשתה אותו עם כניסה מהפינת אוכל שאת זה לא אהבתי
3.המדרגות לקומה השלישית מתחילות חיצוניות ומתחברות למדרגות הפנימיות של הבית

היא הכינה לי עוד תוכנית שביקשתי שעשתה 2 חדרים למטה.ממד ואופציה לחדר שינה למטה
את התוכניה השניה פחות אהבנו אבל אעלה אותה בהמשך לשמוע את דעתכם

אשמח לשמוע את חוות דעתכם לתוכנית
תודה לכולם מראש

Avi632

New member
אופציה שניה

באופציה הזאת אהבנו יותר את הקומה השניה
אבל בגדול התחברנו לסגנון של האופציה הקודמת
אבל אשמח לשמוע את דעתכם

שלום לך!

קודם כל ברוך השב וטוב לראות שבאמת יש שיפור ניכר בתכניות הבית. בסך הכל לשתי התכניות יש יתרונות וחסרונות. בתכנית הראשונה המדרגות ממוקמות בלב הבית, שזה מקום אידיאלי עבורן. נכון יותר לשנות את כיוונן, למקם את השירותים מתחת למהלך המדרגות השני ועל ידי כך מתפנה מקום להגדלת חדר העבודה ושינוי מיקום דלת הכניסה מהפרוזדור ולא מהסלון. מפריע לי שכיור השירותים (שאני מבינה שמדובר בכיור נטילת ידיים?) נמצא בקצה הפרוזדור, במקום מאוד חשוף. הייתי יוצרת עבורו נישה קטנה על חשבון חדר העבודה ויוצרת חלון גדול בקצה הפרוזדור שיאיר את האזור זה (צרפתי שרטוט 1)
פינת האוכל הגדולה ממוקמת מעט רחוק מהמטבח ועבורכם, כמשפחה גדולה מדובר בחיסרון משמעותי שכן פינת האוכל היא מקום מאוד פעיל ומרחק ההליכה אליה וממנה יכול להעיק.
גם הקומה השניה לא מאוד מוצלחת: אין בה חיבור טוב עם המרפסת גדולה, נוצר בה פרוזדור צר שמוביל למקלחות וחדר השינה ואין בה אפשרות לתכנן פינת משפחה.
האופציה השניה שבה המדרגות ממוקמות בפינת הבית, לכאורה לא נראית מאוד אטרקטיבית, אבל כשבוחנים אותה לעומק ניתן לראות שיש בה יתרונות רבים מבחינת התכנון של חללי הבית והיחסים בניהם. באופציה זו פינת האוכל קרובה יותר למטבח, מתקבל ממ"ד כחדר עבודה בגודל מצוין, חדר ההורים נפלא וגם המקלחת זוכה לאיוורור. בקומה העליונה ניתן לשפר את המצב וליצור חיבור טוב יותר עם המרפסת תוך תכנון פינת משפחה מרווחת ונוחה (צרפתי שרטוט 2).
אז למרות החסרון הבולט שבמיקום המדרגות בפינת הבית, עדיין הייתי בוחרת באופציה זו שכן יתר חללי הבית בשתי הקומות מתוכננים בה הרבה יותר טוב ומאפשרים בית מרווח יותר, מואר ונוח.
אגב, בתכנית הבית של אחיך גם תמכתי באפשרות הזו של מיקום המדרגות בפינה בדיוק מהסיבות האלו (דיון מה-17.5.2017)
הערה קטנה בקשר לחניה- בין שני קירות לא ניתן לתכנן חניה של 2.30 ויש לתכנן חניה של 2.8 מטרים.

Avi632

New member
שלום זוהר

תודה לך על ההתיחסות והעזרה לאורך כל הדרך

אהבתי את השינויים הקטנים שביצעת בתוכנית הראשונה בקומת קרקע הם פותרים לי בעיות ומסדרים אותה יותר

לגבי התוכניות.
אני מבין את מה שאת אומרת לגבי העדיפות לתוכנית השניה..אגב גם האדריכלית אמרה לי זאת.
אנחנו התחברנו יותר לתוכנית הראשונה מכמה סיבות
1.הבית בקומת קרקע וויזואלית יותר פתוח ..יותר גדול בעיין ונראה כמקשה אחת
יש בו יותר חלונות בצד המזרחי ויותר אור ואוויר
2 לגבי חדר העבודה בתוכנית הראשונה יש בו יציאה לבחוץ דבר שיתן לי איוורור במהלך היום
ובתוכנית השניה נצטרך לעבוד בממד ..לא נראה לי ככ אטרטיבי.למרות שאם
אצטרך להתפשר על זה זה מה שאני יעשה

לגבי העברת השירותים למתחת המדרגות ושינוי כיוון העליה שלהם יש לי שאלה..האם את הגרם המדרגות הראשון אוכל לעשות אותם נתלות מעץ והאם זה יהיה יפה למרות שהגרם השני לא יהיה נתלות כי מתחתיו יהיה השירותים
צירפתי תמונה של המדרגות שאני רוצה

האם בכל זאת עדיין את ממליצה על התוכנית השניה.ואם אני בוחר בראשונה זה לבחור בתוכנית הגרועה יותר
לגבי השינוי בקומה השניה בתוכנית השניה קצת פחות התחברתי..אשתי כן התחברה..לא התחברתי מהסיבה שאנחנו רוצים מרפסת אחת צדדית לכיוון הנוף ולא חתיכות של מרפסות.וגם..נכון שסידרת יותר את פינת המשפחה אבל הפינת משפחה לא ככ מעניינת אותי ולא ביקשתי זאת מהדריכלית .זה נוצר לה מהמקום שנותר שם כנראה

ושוב תודה לך זוהר עזרת לנו מאד ומקווים הפעם לזרז עניינים ולא להיתקע במקום

בחירת תכנית א' או ב'

כמו שכתבתי בתגובה בראשונה: החללים בתכנית ב' טובים מתכנית א'. המיקום של המדרגות בתכנית א' טוב יותר מתכנית ב'. אגב, לא התייחסתי לקומה העליונה בתכנית א', אבל גם בה ניתן לבצע שינויים ושיפורים, שאני לא בטוחה שייצרו בסופו של דבר שיפורים משמעותיים. תכנית א' היא לא גרועה אבל היא פחות טובה.
את קומת הקרקע בתכנית ב' אפשר לשנות ולהפוך אותה לחלל מואר יותר. אפשר להקטין קצת את חדר השינה (שהרי פינת הישיבה שמשורטטת בו היא די פיקציה) להגדיל את שטח הסלון ולהוסיף חלון נוסף (שרטוט 1)
לעניין הדלת בחדר העבודה- אל תתפתה לכך. בפועל חדר עבודה זה חדר שאנו אמורים לעבוד בו ואם יוצאים- אז יוצאים פעם פעמיים? עדיף לבחור בחדר עבודה גדול ומרווח יותר, גם אם מדובר בממ"ד לצורך העניין (כמו בתכנית ב'), שיהיה בו מקום רב יותר לאכסון ומקום למדפים מאשר חדרון צר שאין בו כמעט מקום לזוז. תזכור גם שאתה גר במקום שמבחינה גאוגרפית הוא מהחמים בארץ ואני מניחה שרוב הזמן החדר יהיה סגור וממוזג.
ולעניין פינת המשפחה בתכנית ב'- מדובר בחלל נעים מאוד שפתוח לכיוון הנוף ולא צריך להגדיר אותו כ"פינת משפחה". זה יכול להיות חלל שבו יש שולחן עבודה לילדים, פינת משחקים, מקום נוח לקפל כביסה ועוד ועוד...העובדה שהוא מחובר כמיקשה אחת למרפסת הופכת אותה לחלק בלתי נפרד מהקומה עצמה.
אין ספק שמרפסת ריבועית מוצלחת יותר ממרפסת ארוכה וצרה, אבל החיבור שלה לקומה בדלת בודדת עלול לגרום לכך שבסופו של דבר היא תהיה הרבה פחות שימושית. מבחינת הצללות- מרפסת ריבועית וגדולה תהיה יותר חשופה לקרינת שמש ממרפסת ארוכה וצרה שפונה לכיוון צפון, שתהיה יותר קרירה ונעימה- תחשוב גם על כך.
לעניין המדרגות- זה בהחלט אפשרי מה שהצעת
ולזה שאישתך התחברה לשינוי שעשיתי בקומה העליונה- תזכור שהאישה תמיד צודקת!

גלמיש1

New member
זוהר - אחלה שידרוג לקומה השניה !

אפשר לעשות שם מרפסת בין שני חדרי השינה ביציאה מפ.המשפחה.
&nbsp
מענין איך אנחנו תמימות דעים בהערותנו great minds.....

Avi632

New member
תודה רבה לכן על השידרוגים

אין ספק שזה יעזור לנו להחליט במה לבחור ולבצע שם את השידרוגים האלו
תודה תודה...

תודה רבה

גלמיש- תודה רבה על המחמאה

ולאבנר- שמחתי לעזור. יש לך באמת בית מורכב ומאתגר וצריך סיעור מוחות של כמה אנשים בשביל לעשות מהלימון לימונדה. תעלה בהמשך גם את תכנית הקומה השלישית כדי שנוודא שהמגמה החיובית ממשיכה.

Avi632

New member
אתם בהחלט מכוונים אותנו לדרך הנכונה

כל אחד נותן פה רעיונות מוצלחים וביחד זה משלים את הפאזל
אגב..שיניתם לנו את הכיוון ובאמת כנראה שנלך על התוכנית השניה למרות שהתחברנו בהתחלה יותר לראשונה

מה שהייתי רוצה לבדוק אם יש אפשרות להוריד במטרים של הבית בלי לפגוע בו הרבה
כרגע זה 217 מטר והייתי רוצה להגיע ל200 מטר
אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע
תודה רבה

גלמיש1

New member
בכללי לא נראה שיש לכם הרבה עודף שטחים

&nbsp
אולי קצת הידוק פה ושם....
למעט בקומה השניה (של האופציה השניה) שבה אפשר לצמצם את רוחב פ.המשפחה שנוצרה.

כרגע מתוכננים שני master bedrooms

בתכנון הנוכחי מתוכננים שני חדרי הורים מאוד גדולים ומרווחים עם חדרי אמבטיה צמודים, שאחד ממוקם בקומת הקרקע והשני בקומה העליונה.
אינני יודעת מה הגילאים של ילדיך, אבל אולי קיימת אפשרות שאתם תחליטו לוותר על חדר השינה שלכם בקומה העליונה ותישנו בקומת הקרקע היכן שמתוכנן כרגע חדר שינה נפלא לצד הממ"ד. במידה ותחליטו לא לבנות את חדר השינה שלכם הכולל גם מקלחת צמודה בקומה העליונה זה בהחלט יענה על הדרישה שלך שכן שטחו הוא כ-19 מ"ר. כמובן שהדבר יצריך תכנון מחדש של קומת החדרים.

Avi632

New member
תודה

כן.חשבתי על זה. אמנם הילדים יהיו בגילאי 3-13 אז זה קצת בעייתי
אבל נשקול גם את הכיוון הזה
תודה רבה

אפשר למצוא פתרונות לעניין...

בשלב הראשון אתם והילד הקטן/ילדים קטנים יכולים לישון בקומת הקרקע כאשר חדר הילדים יהיה הממ"ד וחדר העבודה שלך יהיה בקומה העליונה. כשהם יגדלו קצת ויהיו עצמאיים ניתן יהיה לסדר להם חדר בקומה העליונה וחדר העבודה שלך יעבור לממ"ד. מה דעתך?
אני מאוד בעד הגישה לבוא בזמן התכנון עם ראש פתוח לפתרונות שונים ולא להגדיר מראש דברים שאחר כך לא מסתדרים עם המציאות ועם המגבלות הקיימות.

Avi632

New member
את צודקת

בהחלט זה יהיה הכיוון במידה ונוותר על החדר הורים בקומה השניה
וגם אם חדר העבודה יהיה למעלה גם טוב..קמת ספורט לא יזיק��

למעלה