תוכנית חדשה

Avi632

New member
תוכנית חדשה

שלום לכולם
כפי שהמלצתם לי עזבתי את האדריכל שלי עדיין לא בחרתי אחר יש לי 2 אופציות שאני מסתפק לגביהם אם יש פה מישהו שיכול לייעץ לי אשמח.
בכל אופן כזכור אחי כבר החליף אותו ועבר לאדריכלית אחרת עם שם באזור שלי ונסיון של 25 שנה
אני מעלה לפה את התוכנית אשמח לתגובות. והאם זה כבר משהו אחר מהאדריכל הקודם לדעתי כן...ואפילו תוכנית מעולה
הסבר קטן לאחי יש 2 ילדים נכים ולכן יש חדר גדול פלוס שירותים ומקלחת צמודים בשבילם בקומת הקרע ליד חדר ההורים
הוויטרינה בסלון אמורה להיות מקדימה ולא מהצד כפי שזה נראה
המדרגות החיצוניות שאתם רואים .הם מובילים ליחידה להשכרה בקומה השלישית

תודה לכולם על העזרה זה לא מובן מאליו....

גלמיש1

New member
התכנית אמנם משופרת לעומת קודמותיה, אבל גם היא לא מבריקה.

ברור שיש אילוצים. אבל עדיין, אפשר להוציא יותר מהנתונים הללו.
&nbsp
ככל שרואים (ואני מבינה) מהתכנית - אין בעצם שטחי גן לבית, למעט הרצועה בצד ימין. בעיני זה חבל. הקווים בחזית הקדמית מציינים את מיקום החניות? אז שביל הגישה לבית עובר בין המכוניות?
או שלא הבנתי - או שהכניסה הזאת לבית לא נעימה ומאד לא פרטית.
בנוסף - לא עושים בית שהוא ממש באותו מפלס עם הרחוב. גם אם יש נכים , תמיד חשוב לעשות שיפוע קטן ולעלות לפחות 10-20 סמ.
&nbsp
חזית הבית פונה לרחוב ולחניות - וחלון המטבח , היחיד! פונה למכוניות. היות שאין הפרש גבהים מדובר ממש על עין בעין.
&nbsp
אם נסתכל על תכנון הפנים - המטבח מאד גדול. (המקרר מאד קטן ?! או שבאמת יש להם מקרר בעומק 65 סמ. וברוחב 100 ?)
לדעתי אפשר לקצר את המטבח במטר ולהרחיק את קיר החזית שלו מהמכוניות בחניה. אולי אפילו יהיה מקום לשתול שם שיח וכמה מטפסים... ואז יראו מהמטבח ירוק בעינים, ולא מכונית.
&nbsp
הכניסה לבית היא חור-בקיר. אין שם מקום להניח תיק או להוריד מעיל...
&nbsp
פינת האוכל רחבה מעבר לצורך. הייתי מנצלת קצת משטחה לטובת איכסון, או לטובת משימה חשובה יותר - הרחבת חדר הילדים שמאחור.
החדר הזה שמיועד לשני ילדים נכים - די צפוף בהקשר הזה. אני מציעה להרחיב אותו לכיוון פינת האוכל בכ 50 מס. לפחות.
&nbsp
ח.ההורים - סידור הריהוט יוצר צפ]יפות שלא לצורך. צריך להזיז את שידת האיפור לפינה אחרת ולרווח את המרחב בין המיטה לארון.
&nbsp
בקומה למעלה - מיקום ח.הרחצה שגוי. רצוי למקם אותו באיזור מרכזי בין החדרים. ואת ח.הכביסה צמוד אליו - עם חלון/פתח ביניהם לצורך זריקת כביסה ישירה מהמקלחת לסל הכביסה.
&nbsp
&nbsp

גלמיש1

New member
ועוד משהו - יש פה איזה קטע עם מדרגות

גם לא הבנתי בדיוק את מהלך המדרגות החיצוניות - משהו שם לא מתחבר לי...
וגם לא ברור לי למה להחביא את המדרגות הפנימיות בין הקומות. זה יוצר ניתוק מיותר בין קומות הבית ויושביהן.

Avi632

New member
אז מה את אומרת שגם כשהוא עבר לאדריכלית אחרת נשאר גרוע או

שהוא בכיוון הנכון רק שנדרשים שינויים?
עכשיו להערות
1. לגבי שביל הכניסה לבית היא תהיה ממול הכניסה הקיימת ומה שאת רואה בגלל שהוא חייב 3 חניות בגלל היחידה שנמצאת למעלה.אחרי טופס 4 הוא סוגר חניה אחת ושביל הגישה יהיה ממול הכניסה
2. לגבי מפלס הבית הוא 40 סמ מהרחוב
3.לגבי זה שלא נשאר שטחי גינה מספיק.זה המצב כי הוא לא יכול להעלות את חדר ההורים למעלה כי הוא צריך להיות באותה קומה עם 2 הילדים והוא צריך חדר עם מקלחת ושירותים בשבילם אז זה מה שנוצר הגודל של קומת קרקע מה לעשות שהשטח שלו הוא רק 308 מטר זה הצרכים האם אני צודק?
4. לגבי המדרגות הפנימיות הוא חשב להוריד את הקיר הימני שלהם ואז זה יפתח אותם יותר האם זה ישפר את המדרגות לחבר אותם לבית יותר?
לגבי שאר ההערות העברתי לו והוא ישב עם האדריכלית

תודה רבה גלמיש

מסכים עם גלמיש

לי הכי מפריע עניין המדרגות.

זה מזכיר לי חדר מדרגות חירום בבניין ציבורי....

גלמיש1

New member
דוקא אמרתי שיש שיפור גדול.

אבל גם - יש עדיין דברים שצריך לשפר.
יתכן שהם נובעים שמחוסר תשומת לב/השקעה של המתכן.
ויתכן שהם תוצאה של ההוראות/בקשות/רעיונות של הלקוח.
אבל עכשיו יש עם מה לעבוד - ולכן יש טעם לתת הערות בונות. וכך עשו גם אחרים.

ולנקודות :
1. לגבי שביל הכניסה לבית מול הכניסה הקיימת
- ראיתי. זו כניסה "דוך" מהרחוב לבית בין המכוניות. כניסה לא מזמינה ולא כיפית.

ומה שאת רואה בגלל שהוא חייב 3 חניות בגלל היחידה שנמצאת למעלה.אחרי טופס 4 הוא סוגר חניה אחת...
- זה גם לא חוקי, וגם יוצר מצב עוד יותר גרוע - שהכניסה היא בין חניות למשהו סגור (מחסן?) .

2. לגבי מפלס הבית הוא 40 סמ מהרחוב
- אז למה לא רואים את זה בתכנית??? אין מדרגות, ואין סימון של רמפה. אין בכלל סימון גבהים.
ככל שאני רואה שהפרש גבהים כזה (40 סמ.) יוצר רמפה מהרחוב בשיפוע של 8% , שזה הגבול המותר בתקן, אבל ממש לא נוח לכיסא גלגלים.
לכן כתבתי שמומלץ 20 סמ. הפרש.

בכלל - כל הטיפול בשטחי החוץ עוד לא קיים.

3.לגבי זה שלא נשאר שטחי גינה מספיק.זה המצב כי הוא לא יכול להעלות את חדר ההורים למעלה כי הוא צריך להיות באותה קומה עם 2 הילדים ....

- כל זה הבנתי קודם (אתה לא סומך עלי?
) אבל כמו שאמרתי קודם, אפשר ליעל קצת את התכנון ולהוריד קצת מפה וקצת משם (דיברתי למשל על קיצור המטבח) ולהקטין שטחים ריקים מתים כמו השטח מול הכניסה במרכז הבית.

4. לגבי המדרגות הפנימיות הוא חשב להוריד את הקיר הימני שלהם ואז זה יפתח אותם יותר האם זה ישפר את המדרגות לחבר אותם לבית יותר?
- לא ממש. הבעיה שאפשר לפתוח רק חלק קטן מהקיר הזה, וזה לא אפקטיבי.
אני הייתי מתכננת מדרגות פתוחות איפשהו במרכז הבית , ככה שהחלל שלהן מצטרף לחלל החדר ומוסיף עוד מרחב לחדר (ולכן נוצר חסכון בשטח כי המדרגות מגדילות אותו).

לגבי הקומה השניה - מציעה להחליף את החדר התחתון עם חדרי הרחצה. כלומר - חדרי הרחצה יגבלו במרפסת הגג, מה שיאפשר יציאה מיידית עם הכביסה לתליה במרפסת. ומה שימקם את חדרי הרחצה המרכז החדרים, ולא בצד שלהם.

אגב - לדעתי כדאי לפנות למתכנן נוף שיטפל בכל מה שקורה מחוץ לבית.

Avi632

New member
תודה על ההערות

אגב הבית הוא 20 סמ כמו שאמרת
ולגבי החניה .כנראה לא הסברתי טוב. חניה אחת הולכת להתבטל והשטח יצורף לגינה ואז שביל הגישה לבית יהיה ממול הכניסה ואז החניות הנותרות
לגבי שאר הדברים הוא ישב עם האדריכלית ונעדכן..תודה

אם אינני טועה מרפסת הקומה העליונה משקיפה לכנרת

הי גלמיש
בנוגע להצעתך "להחליף את החדר התחתון עם חדרי הרחצה על מנת שיהיה ניתן לצאת ממנה לתלות כביסה". אם אינני טועה אבנר כתב לנו שהמרפסת הינה מרפסת המשקיפה לנוף היפה של הכנרת ולכן היא תוכננה מראש כמרפסת גדולה. לכן כדאי להותיר את חדר השינה לידה ולא להעביר את חדר הרחצה במקומו וכך מי שישהה בחדר יהנה מהנוף המקסים. מה שכן הצעתי להחליף בין חדר המקלחת וחדר השירות ובין הממ"ד גם על מנת שבאמת המקלחת תהיה ממוקמת במרכז החדרים וגם כדי שדלת הממ"ד תפתח על קיר ולא לתוך הפרוזדור. מן הסתם שינוי כזה יגרור גם שינויים בקומת הקרקע בשל קירות הבטון היורדים, אבל עדיין נראה לי ששווה לבדוק האם זהו פתרון אפשרי.

Avi632

New member
אכן השינוי הזה נבדק עם האדריכלית

אעדכן בהמשך תודה

גלמיש1

New member
כן, את צודקת. אבל.... הנה 3 השגות בענין:

א. ילדים לא ממש מתעניינים בנוף. עובדה. כשהם קטנים בטח לא. וכשהם מתבגרים ממילא הם הופכים את החדר לבונקר.

ב. המרפסת הגדולה למעלה אכן מקבלת נוף נהדר לכינרת - אבל למיטב ניחושי , די מסתירה את הנוף מהחדרים, בגלל גודלה ושהיא מרחיקה את החדרים אחורה. אבל זה רק ניחוש....
ג. מרפסת בקומה שניה של בית עם חצר/גינה - היא תמיד חסרת שימוש! עוד לא נתקלתי בבית עם גינה שבו אנשים אשכרה יוצאים למרפסת על בסיס קבוע (לא מדובר על השווצה בפני אורחים מזדמנים, או על איכסון בימבות או יציאה לטובת טיפולי תחזוקה לבית).
ולכן אם כבר יש מרפסת בקומה, ויש חדר כביסה בקומה - עדיף לשכן אותם בצמידות, ככה שיוכלו לנצל את השטח לפחות עבור שמוש נוח לכביסה.
&nbsp
לגבי החלפת חדרי רחצה וממד - בלתי אפשרי, היות שאי אפשר שדלת ממד תהיה מול ויטרינה.

Avi632

New member
תמונות

אגב.תמונות של השטח והנוף.הנוף מצולם בערפל אז לא רואים כ"כ את הכנרת

אין ספק- נוף מהמם!

באמת הנכס הכי גדול בבית הזה הוא הנוף ואני עדיין בגישה שכדאי למקם את חדרי השינה לאורך המרפסת ולא חדר רחצה (מה לעשות גלמיש, לרוב אנחנו תמימות דעים-הפעם לא
).
בנוגע לדלת הממ"ד- ברור שהיא צריכה לקבל קיר בטון מולה (כרגע יש שם קיר קצר שתוחם את נישת הכיור לשטיפת ידיים) וכל מה שצריך כדי למגן אותה, אבל אין זה אומר שצריך לוותר על הויטרינה.
כאמור, הייתי קצת מצרה את המרפסת לטובת הגדלת שטח החדרים. בסך הכל יש לה פרופורציה טובה והיא יכולה להיות מאוד שימושית כמרפסת חדרי הילדים, וזאת בעיקר אם גם נקח בחשבון שהגינה של הבית הזה מאוד קטנה.

Avi632

New member
זה התוכנית של אחי

אגב האדריכלית שלו הציעה להזיז את הפינת ישיבה קדימה בין החדרים ואז הדלת של הממד לא תהיה ממול הוויטרינה..אעדכן כשהיא תסיים את הסקיצה
עכשיו כשאני בא לתכנן את הבית שלי
אנחנו מאד מסתפקים לגבי החלוקה של החדרים האם לעשות חדר הורים למטה ואז חוסכים לנו לעלות ולרדת במדרגות (ואולי עוד ממד שיהיה חדר לילדים קטנים )
שאז זה יגדיל את השטח למטה ויהיה יותר מ100 מטר בנוי למטה
או שלעשות רק ממד למטה ואת חדרי ילדים והורים למעלה וגם יהיה מרפסת עם נוף לחדר השינה
השאלה באמת כמה משתמשים בנוף.אני שואל חברים שיש להם נוף כולם אומרים שמתרגלים לזה וזה לא שיקול לעשות חדר הורים למעלה
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לפני שאני מתחיל לתכנן(עם אדריכל אחר)את הבית שלי . להיות מוכן ולדעת מה אנחנו רוצים
זה נושא שאנחנו ממש מסתפקים בו ולא מגיעים להחלטה סופית

גלמיש1

New member
זוהר - זה בסדר לא להסכים

אני לא יכולה להכריח אותך להיות צודקת

&nbsp
לגבי המרפסת - זו סוגיה פסיכולוגית מענינת. עוד לא היה לי לקוח שבנה בית פרטי וביקש מרפסת בקומה השניה (מול הנוף, גינה, לדבת שם בשקט בלי הכדור של הילדים, וכו) כולל בן-זוגי היקר. ומכל אלו שקיבלו מרפסת בקומה השניה, אין אף אחד שבאמת משתמש בה. כולם מתלהבים בחודשיים הראשונים, ומביאים את האורחים לראות את הים, ובזה זה נגמר. וזה כולל גם את בנזוגי שנורא רצה מרפסת שיוצאת מח.הורים, לשבת בה עם כוס קפה ועיתון מול הנוף הירוק....ולא עשה זאת אפילו פעם אחת.
&nbsp
לסוגית הנוף - לנו יש מהסלון נוף לשמורה מיוערת. אנחנו לא קו ראשון לשמורה ולכן הנוף פחות מהמם מאצלכם. אין יום שאנחנו לא פותחים תריסים בבוקר ומתלהבים מהערפל ששרוע על העמק, או יושבים אח"צ ורואים את האור נעלם בצללים של ההרים, או סתם צופים על הורדים הפורחים בגינה והציפורים שחיות על העצים.... היכולת להישיר מבט אל המרחק חשובה להגיינה הנפשית שלנו. אחת הסיבות שאנשים כל כך אוהבים את הים, כי האופק שם פתוח ורחוק ויש תחושה של רווחה.
אז נכון שיש כאלו שמפתחים עמידות לנוף, או ליופי. ההפסד שלהם.
מי שלא רואה את הנוף - מפסיד. כמו מי שלא רואה פרח יפה, או אדיש למוסיקה יפה.
עם נוף כמו אצלכם זו תהיה שטות לא להכניס אותו הביתה ככל שניתן.
לדעתי.
&nbsp
לגבי ההתלבטות שלכם בענין חדר ההורים - אמרתי לך את דעתי כבר מזמן. לא רואה סיבה לחזור עליה.
&nbsp
בהצלחה עם החדש

Avi632

New member
תודה גלמיש

כמו תמיד כיף לקרוא את התגובות שלך ולהחכים
וגם תודה לזוהר על התגובות..תענוג
מה הייתי עושה בלי הפורום הזה

התכנית הזו יותר טובה ממה שהיה

ועליה כבר אפשר לעבוד ולתת הערות ספציפיות כפי שאתה קורא. אין לי הרבה להוסיף מעבר למה שגלמיש כתבה. הייתי מעבירה את המקרר כך שיהיה מצדו השמאלי של כיור (בפינה שגובלת בדלת הכניסה) כך גם לא יראו אותו מהסלון, מראה שהוא פחות יפה מארונות מטבח, וגם יהיה ניתן ליצור שינוי בנוגע לכניסה למדרגות או לחילופין לקצר את המטבח לטובת רצועת גינה קטנה שתחצוץ בין החניות והבית.
דבר נוסף הוא שהחניה השמאלית ביותר למעשה חוסמת את הכניסה למדרגות העליה למפלס הדירה השכורה. כדאי לבדוק זאת.
בנוגע לחדרי השינה במפלס העליון-הייתי מנסה להגדיל אותם קצת בין היתר על חשבון המרפסת שכרגע היא רחבה מהם (רוחב החדרים 3.30 והמרפסת 3.40
). אם אפשרי יהיה נחמד לפתוח דלתות יציאה למרפסת משני החדרים שגובלים בה.
והייתי מחליפה את מיקום הממ"ד במיקום חדר האמבטיה וחדר השירות כך שדלת הממ"ד תפתח על קיר ולא לתוך הפרוזדור.

Avi632

New member
תודה על ההערות

ועל מה שהוספת
ראני מעביר לו את ההערות
רק שימי לב שלחלק מהם הגבתי והסברתי למעלה

למעלה