תוכנית זמן אמת

apolon

New member
תוכנית זמן אמת

שלום, אני בונה תוכנת זמן אמת (בנושא מדחסים ומקררים אם זה מעניין מישהו) וברצוני להוסיף לתוכנית גרף שיתעדכן בכל רגע נתון כלומר, נניח אני בכל מחזור שעון של התוכנית מקבל איזשהם ערכים ( נניח יש לי 10 מדחסים ובכל רגע אני מקבל את העוצמה שכל אחד מהם עובד) ברצוני ליצור גרף שציר ה y שלו יהיה עוצמת המדחס וציר ה x שלו יהיה הזמן - כלומר ציר שהוא עצמו זז כיוון שהזמן הוא אינו ערך קבוע אלא משתנה לאורך הזמן כמובן. (סוג הגרף הוא כמו ה הגרף בחלונות 2000 שמייצג את נצילות ה cpu) רציתי לדעת האם למישהו יש עצה טובה באיזה כלים כדי לבנות את הגרף ( אני חשבתי על matlab - אשמח לשמוע איך בדיוק עושים את זה בשפה זאת! ) ואם כן אשמח לקבל טיפים וכיוון כללי. תודה מראש על כל עזרה שתבוא.

ברנדל

New member
דווקא יש לי נסיון בזה

רק לא אמרת באיזה סביבת עבודה אתה משתמש. באיזה שפה? על גבי איזו פלטפורמה?

apolon

New member
כרגע עדיין לא התחלתי אבל

הממשק של התוכנית יהיה כנראה ב vb או vc. אני אעבוד תחת 2000 windows והתוכנית עצמה תהיה ככל הנראה ב c או c++ אני אשמח לשמוע ממך איך בדיוק עושים את זה ב matlab (הבעיה המרכזית שלי שאני לא עבדתי עם matlab יותר מדי לכן השפה זרה לי )

OriIdan

New member
הצעה נוספת

אם אתה נעול על windows (שזה בפני עצמו בעייה חמורה) נסה את תוכנת LaVIEW גם אפשרות תכנות נוחה (גרפית לחלוטין) וגם אפשרות הצגת גרפים בקלות. אם אתה מאד רוצה C אז נסה LabWindows/CVI גם C וגם גרפים בקלות. שתי תוכנות אלו הן תוכנות שנועדו מראש לתחום של מערכות מדידה ממוחשבות (שזה אגב התחום שלי בעשר השנים האחרונות).

gilad_no

New member
לגבי MATLAB

אתה יכול ליצור גרף שם ולאחר מכן לייצא אותו לרכיב COM שתוכל להטמיע בC++ או VB.

למעלה