תוכנית ההפרדה

• פותח הנושא bugg
  • פורסם בתאריך

bugg

New member
תוכנית ההפרדה

לפני כמה זמן כתבתי מערכת מסויימת ב-ACCESS. הזמן עבר, והתברר ש-ACCESS זה לא זה וצריך משהו קצת יותר רציני - לא רק מבחינת ה-DB, אלא גם ה-UI עצמו. חשבתי וחשבתי וחשבתי, ואז חשבתי על משהו. את ה-DB כרגע אני אשאיר ב-ACCESS. את ה-UI אני רוצה לשנות ל-PHP, PERL, VB או DELPHI. כמו ששמתם לב בטח, הכל מאד דינאמי - ה-DB יכול להיות ACCESS, MSSQL או משהו אחר, וה-UI יכול להיות VB, PHP וכו'. ממש אין לי כוונה לכתוב את כל המערכת מחדש כל פעם עבור כל שילוב (PHP-ACCESS, PHP-MSSQL, VB-ACCESS וכו') - והשילובים הכרחיים (ז"א, אל תנסו לשכנע אותי לבחור בשילוב מסויים בבקשה). לכן, אני רוצה לחלק את המערכת לכמה חלקים: DB, UI והמנוע שמאחורי כל זה: * ה-DB שתפקידו מוכר לכולם כבר * ה-UI שתפקידו לקבל פקודות מהמשתמש ולהחזיר תשובות למשתמש * המנוע שתפקידו לקבל פקודות מה-UI, לדבר עם ה-DB ולהחזיר תשובות ל-UI היתרון הוא שאת ה-DB ואת ה-UI אני אוכל להחליף כמה שאני ארצה, בעוד שהמנוע תמיד ישאר אותו דבר (זו השאיפה בכל מקרה ..). את ה-DB אני יודע איך לעשות. את ה-UI אני יודע איך לעשות. את המנוע (והנה סוף סוף השאלה) - אני לא יודע איך לממש. איך? באיזו שפה? באיזו צורה? אפשרי בכלל? אם למשל אני כותב את זה כ-DLL ב-VB לדוגמא, זה אפשרי להשתמש ב-DLL הזה דרך PHP (ב-DELPHI אני יודע שכן, ב-PERL אני כמעט בטוח שכן).

DNile

New member
אין טעם לממש מנוע משל עצמך,

זה כבר בוצע על ידי ODBC, שנותן ממשק אחיד לגישה לבסיסי נתונים שונים.

bugg

New member
תודה, אבל לא הבנת אותי

אתה מדבר על הקשר בין המנוע ל-DB. אני מדבר על מבנה המנוע עצמו - המנוע של המערכת שלי, לא המנוע של ה-DB. אבל תודה בכל מקרה

Jaguar7

New member
-->

אני הייתי ממש את המנוע (שפה לא כל כך קריטית) ומחבר בינו לבין ה DB וה UI בעזרת sockets.כך גם תוכנות בשפות שונות יוכלו לתקשר איתו וגם המערכת תהיה יותר גמישה, UI על מחשב אחד, מנוע על מחשב אחר וDB על מחשב נוסף.

bugg

New member
תודה רבה ../images/Emo22.gif תוכל להרחיב?

או לומר לי איפה אני יכול ללמוד על הנושא? תודה

bugg

New member
אני מאמין שב-VB

מכיוון שהמערכת עצמה כרגע כתובה ב-ACCESS, וזו הדרך הקצרה ביותר. אלא אם יש לך הצעה טובה יותר. בכל מקרה, אשמח לקבל הסבר כללי קודם (לפני הקוד) - על איך בדיוק עושים את זה. כשאתה אומר SOCKETS אתה מתכוון בעצם שאני אכתוב SERVER קטן? ע"ג TCP? או שלא הבנתי אותך .. ? תודה

Jaguar7

New member
כן, זה מה שאני מתכוון

כמו שאתה מתחבר ל mysql דרך php

bugg

New member
מה אם אני כותב את זה בתור DLL

ז"א - ספריה של פונקציות שהן בעצם ה"מנוע". יש דרך לקרוא לפונקציה מתוך DLL ב-PHP ? או שזה מסבך את כל העניין?

למעלה