תוכנית בנייה

dudujack

New member
עוד קצת אינפורמציה

ראשית תודה על התגובות והמעורבות. נתחיל בכך שגבולות הבניה שלנו הם 14X18 מ'. כל חדרי הילדים בגודל 3X4. המדרגות בבית הן לא מיותרות, חלקן פונות לקומת מרתף (קליניקה וממ"ד), ושלושת המדרגות שמחלקות את 2 חצאי הבית נובעות מכך שכל החלק הזה של הבית הוא בגובה של 60 ס"מ מעל פני הקרקע ע"מ שקומת המרתף תהיה בחלקה מעל פני הקרקע ומוארת ומאווררת יותר.שטח הבית הוא 209 מ"ר, ולא יצרנו אותו מחכסון באדריכל, יש לנו אדריכלית, אבל אין זרימה ויש תקיעות מסויימת, כך שהרגשנו צורך לנסות להזיז את הדברים בעצמנו. ונכון, שירותי האורחים בתוכנית הם עקב אכילס רציני. עוד הערות יתקבלו בברכה דודו ונעמה

avi5199

New member
מרתף זה דבר רע, ומדרגות באמצע הבית גם דבר רע

אולי תוותרו על שניהם ותבנו קומה נוספת אגב שרותי אורחים זה לא חובה.

godana1

New member
הפרדה טובה לדעתי

ההפרדה בין החלק של המגורים לחלל הציבורי הוא מצויין לדעתי וכן החלוקה הפנימית של המגורים (הפרדה פיזית בין חדר ההורים לחדרי הילדים) היא טובה מאוד לדעתי. כך עשינו גם אצלנו בתוכנית. אבל לדעתי כדאי מאוד לקחת אדריכל/ית כי יש לכם המון שטח מבובז ובעיות תכנוניות (לא אחזור על מה שנאמר) וזה פשוט חבל.

טלטוש

New member
קודם כל מעריצה אתכם שהצלחתם אם הסקטשאפ

אני הורדתי את התכנה מספר פעמים ולא הצלחתי להוציא אפילו חדר מתחת לידי. ומה בסך הכל רציתי, לראות את הבית שלי בתלת מימד? בכל מקרה לתכניות שלכם: ביקורת בונה: א. אוהבת סלון גדול ב אוהבת שיש מזווה צמוד מטבח ג. אוהבת חדרי אמבטיה ענקיים ד. אוהבת את ההפרדה בין המפלסים ביקורת: א. אמנם תלוי ניצול שטח הבניה אבל את הסלון הייתי מגדילה עד לקו פינת האוכל - אם לא בשלב התכניות זה בטוח יקרה בשלב הבניה. ב. מדרגות: האם מדובר רק בגרם מדרגות אחד? (ירידה של חצי קומה, או ירידה של קומה שניה). צריך לשים לב שהמדרגות מספיק רחבות. מדרגות צרות לי אישית גורמות קלסטופוביה. ג. בין המטבח לסלון יש המון שטח מת, מה התכניות לגביו? ד. מיקום השרותים - תנסו במקום אחר ה. החדר שגובל בין הסלון לבין קומת המגורים, אני מבינה שהוא מוגבה מהסלון, זה אומר שהתקרה בסלון צריכה להיות מוגבהת? או שתעשו שני גברים בגג?

dudujack

New member
4 בבוקר, לא נרדמת??

בוקר טוב טלטוש ותודה על התגובה. קצת תשובות - גרם המדרגות היורד למרתף - רוחב מדרגות 85 ס"מ נטו לכל צד וכנראה שתהיה ירידה של 3/4 קומה בלבד. התקרה בבית - תקרה אחת, גג אחד, אבל באזור החדרים גובהה 2.8 מ', ואילו באזור המטבח סלון - 3.4 מ' מלבד זה - אנחנו מודעים לשטח המת בין המטבח לסלון, ובגלל זה יש סקיצה נוספת <גם שלנו>, אני מצרפת אותה להתרשמות. ביי בנתיים נעמה

calya

New member
הכיוון יותר טוב ובכל זאת...

הייתי מרחיבה מאד את הפאטיו כך שהכניסה תהיה מולו ובעזרת קיר זכוכית תווצר יופי של כניסה. מהצד השני של הפאטיו הייתי ממקמת את יחידת ההורים עם יציאה לפאטיו נעימה, כמו גם יציאה מהסלון. במטבח חסר חלון לכיוון הכניסה.

calya

New member
וזה גם בכלל עדיף שיחידת ההורים תהיה עורפית

ולא חזיתית. שימי אותה ליד הפאטיו ואת חדרי הילדים בחזית.

טלטוש

New member
ב- 3:30 הבן יקיר לי צעק אמא

הוא נרדם אחרי 5 דקות, אני נשארתי כבר ערה עד הבוקר. מטושטשת לחלוטין (אפשר לראות את זה גם לפי שגיאות ההדפסה שלי, והתחביר הגרוע). עוד דבר שפתאום עולה לי זה: מחסן, האם כמה והיכן. אצלי הוא היה אמור להיות במרתף, ומאחר והוא לא מופיע בתכניות בא פקח של המועצה, והורה על מילוי המרתף בחול - עיין ערך: חוויותי עם שכני.

kitt

New member
מילוי חול זה חצי צרה, אני מכיר בית שבסוף

הבניה שגילו שיש מרתף שלא בדיוק עונה לתוכניות הורו להם להכניס פנימה שני מיקסרים של בטון, ובא פקח של המועצה לראות שזה מבוצע...

למעלה