תוכנית בנייה

dudujack

New member
תוכנית בנייה

שלום לכולכם, צירפנו קובץ של תוכנית בנייה, השרטוט נעשה על ידנו ב SKETCHUP, נשמח לקבל הארות/הערות של חברים לפורום דודו ונעמה

calya

New member
חביב מאד. אשמח לשמוע קצת רקע...

אתם תכננתם ? איפה המגרש ? מה הנוף ? איפה השכנים ? איזה גודל המגרש ? לאן פונה כל חדר ? איפה החצר הקדמית והאחורית ? כיווני אויר ואור ? מעבר לזה (לא רוצה לבאס) קצת קבלני בעיניי... בגלל זה הייתי שמחה לשמוע קצת על מה ציפיתם מהבית שיהיה, מה החלומות שלכם, מה הייחוד שרציתם שיהיה לבית. לשירטוט הזה חסר אופי אישי של "בנה ביתך", הוא נראה קצת כמו משהו שקבלן מוכר....

dudujack

New member
פרטים נוספים

המגרש בכרכור על שטח של 750 מ"ר ( כ650 נטו לבנייה+100 שביל גישה פרטי). המגרש פנימי החצר האחורית הינה בקו הסלון כאשר פינת האוכל נמצאת בכיוון צפון. את השרטוט תכננו בעצמנו (קצת מקרטע עם האדריכלית)

calya

New member
תשמעו, אם קצת מקרטע עם האדריכלית

אז מחליפים אדריכלית.... (אתם לא תהיו הראשונים פה שתעשו את זה). חבל, חבל על מגרש של 750 מ"ר לבנות את *זה*. סתם בשביל המעוף מקשרת לכם את התוכניות שלי (מגרש של 400 בלב השרון, תסתכלו בהמשך השירשור יש הסברים) לראות מה אפשר לעשות עם בית כדי שיראו שהוא בית קרקע, על שטח, עם נוף ולא דירה בעיר שרק הניחו אותה על מגרש ובמקום מרפסת שמו יציאה לחצר... לא נראה לי הגיוני שעל כזה שטח גדול תצא לכם דירה. על שטח כזה - בית ספרדי, עם חצר פנימית גדולה, מתבקש. או אולי משהו מודרני עם נישות פאטיו כאלו (בסגנון של שרון נוימן...). או אולי "סתם" בית שמכניס את החצר פנימה פשוט בצורה טובה. כל המאמץ, כל הזמן, כל ההשקעה ורק כי לא מצאתם את האדם הנכון שמדבר איתכם בשפה שלכם תבנו משהו חסר מעוף ? למען הסר ספק - אני לא אדריכלית, יש לי פשוט אדריכלית מעולה שפקחה את עיניי.... חבל שאני לא מכירה מהאזור שלכם מישהי (למרות שאם יש לכם תקציב מכובד למדיי ממליצה הכי בחום על שרון נוימן מקיסריה, המדהימה, מדהימה, מדהימה). אם בכל זאת תרצו המלצה על האדריכלית שלי אשמח לתת, אולי היא כן עובדת באזור שלכם... לא יודעת (היא בעקרון מגבעתיים אבל היא מגיעה אליי, ללב השרון, אז אולי גם הלאה ?).

אטיוד5

Active member
סליחה

למה בית ספרדי בישראל? ראית הרבה בתים ישראלים בספרד?

אטיוד5

Active member
'סתכלי סביבך

לכל עשור יש את המאפיינים הדי ברורים שלו. סתם דוגמא, ביטויים כמו "היום לא עושים ככה" מצביעים על כך שקיים "ככה". נכון, יש כאן פרדוקס מסוים - שכונות בנה ביתך בארץ נראות במקרים רבים גרוע מאוד בגלל שכל אחד מנסה לבנות לעצמו את יציר חלומותיו ההזויים ואז אין שום אחידות, כל בית נראה כעומד בפני עצמו בלי שום קשר לסביבה. מזל שיש רשויות מקומיות שכופות כללים. אם במקרים האלו הכללים יוצרים חזות יפה או לא - זה כבר ענין של טעם. אבל לפחות נוצרת איזו שהיא תמונה אחידה, לא בהכרח "שיכונית". אך עם כל המיש-מש הזה, יש בפירוש קו שהוא ישראלי. בית ישראלי לא נראה כמו בית אמריקאי ולא כמו בית גרמני ולא כמו בית ספרדי ולא כמו בית מרוקאי, עם כל הכבוד לכל אחת מהאסכולות האלו.

טלטוש

New member
גם אותי מעניין מה זה בית ישראל

אני מסתכל איפה שאני גרה מיש מש של סגנונות בישוב שבו אני בונה, יש כל כך הרבה סגנונות שעדיין לא מצאתי את ההגדרה לישראלי. אני דווקא מנסה לבנות בית "ערבי"

פיטנגו4

New member
זהו בדיוק! זו היתה שאלה למחשבה ../images/Emo13.gif

אני יכולה לכתוב בתור תשובה 10 עמודים, עם המון דוגמאות שכל אחת שונה ורחוקה מהשניה כרחוק מזרח ומערב (דו משמעי
)

אטיוד5

Active member
בבקשה

הבית הזה נראה לך ישראלי? עם כל ה"ערביות" של הבית שלך, כולל הקשתות, הוא עדיין הרבה יותר ישראלי מערבי. איפה ראית, לדוגמא, חלון סלון כזה ענק בבתים ערביים? איפה ראית, לדוגמא, קוים נקיים וסטרוטורה כללית נקיה בבית ערבי? איפה ראית חדר אמבטיה כמו שהראית לנו בבית ערבי? גם אם קשה, אולי, להגדיר במילים מהו בית ישראלי, ועם כל המישמש הנורא (גם זה חלק מהישראליות) שמתחולל בשכונות בנה ביתך, את מסתכלת על בית ויודעת בדרך כלל שזה ישראלי.

טלטוש

New member
עכשיו קל לי להגיד מה זה לא בית ישראלי

(קודם עניתי בשרשור של התמונות ורק עכשיו הגעתי לשרשור הזה אז סליחה על הבלבול שנוצר) את צודקת הבית שלי הוא לא ערבי (למרות שממש ניסיתי). לפחות לא ערבי קלאסי. כי גם לידינו באבו גוש הבתים שם כבר לא כל כך קלאסיים כמו בעבר. חשבתי אולי להגדיר בית כים תיכוני, אבל באמת יש הבדלים כל כך בולטים בין בית יווני, לאיטלקי לספרדי. אני יודעת שבית "ירושלמי" זה בית מאבן. בית תל אביבי (לפחות בשכונות הותיקות) הם עם טיח. ודווקא לבתים פרטיים יש כל כך הרבה סגנונות. רק בישוב שלי, יש בתים עם טיח, בתים מאבן ובתים בשילוב של שניהם. והפעם זו שאלה אמיתית אז מה זה באמת בית ישראלי? , מה לדעתכם מאפיין אותנו כישראלים בבניה?

פיטנגו4

New member
בית ת"א משכונה ותיקה

(לא מה שהתכוונת) בית לוין, הידוע גם בתור בנין השגרירות הרוסית ובית סותבי'ס. שד' רוטשילד, ת"א בניה אקלקטית במיטבה. גם זה בית ישראלי.

טלטוש

New member
א. מדהים ב. מקסים ג. רוצה כזה

אבל נדמה לי שגם זה לא ממש ישראלי, הארכיטקט בא מגרמניה לא? כל הרחוב נבנה בסגנון מסוים....

פיטנגו4

New member
יהודה מגידוביץ'

האדריכל מגידוביץ' היה דוקא ממוצא רוסי. המון בנינים בת"א הם שלו, הרבה מהם ברחוב אלנבי. הסגנון הזה בא מתוך נקודת ההשקפה שצריך ליצור סגנון בניה ישראלי, שלוקח קצת מכל דבר: האירופאי, הערבי... מה יותר ישראלי מזה? כל מה שאני אומרת זה שקשה לסכם מה זה "בנית ישראלי" במשפט אחד או תמונה אחת....

פיטנגו4

New member
אם תראי מה הדביקו לו מאחור

תחשבי קצת אחרת... (רואים גם בצילום) מאחור הוא צמוד כחלק בלתי נפרד עם מגדלי אקירוב. מגדל זכוכית מודרני למהדרין.

אטיוד5

Active member
לא משנה כל כך ההגדרה

מה שחשוב הוא שמסתכלים עליו ויודעים שהוא ישראלי, או יכול להיות כזה. כמו שמסתכלים עלי ויודעים שאני לא "את".

פיטנגו4

New member
האמת?

רואים ממבט ראשון שזה לא תכנון של אדריכל. זה אוסף ריבועים שמישהו שם זה ליצד זה. לא רק שיש חלון שירותים מול דלת הכניסה, מדרגות פנימיות מיותרות לחלוטין (בעיקר אם אתם זוג צעיר ויש/יהיו לכם תינוקות), חדר אמבטיה שגדול יותר מחדר ילדים, חללים ענקיים מבוזבזים לצד חדרים פיצי וצרים מאד. ושום התיחסות למגרש הגדול שלכם... סליחה על הבוטות, אבל לדעתי עדיף לקבל ביקורת בונה עכשיו, כשזה על הנייר (יותר נכון על המסך
) כדי שתבינו שאתם צריכים לפנות למישהו שיצירת חללים זה תחום ההתמחות שלו, והוא יוצא את המקסימום מהשטח שלכם. אתם חייבים אדריכל. בהצלחה

קיימת תסמונת של יוצרים בתחילת דרכם

של התאהבות ביצירה מבלי יכולת לבחון אותה באופן ביקורתי. לשחק עם התוכנה זה נחמד אבל זה לא תחליף לתהליך תכנון מובנה: פרוגרמה, ניתוח אתר, עקרונות תכנון, יצירת שפה אדריכלית וכו' הדבר בולט בעיקר בהעדר הנוכחות של המגרש הגדול באופן יחסי מהתכנון המוצג. על מנת להיות ברור יותר, לא גבולות המגרש חסרים בתמונה, אלא עקבות השטח במבנה עצמו. נכון, אתם לא אדריכלים, אז לכאורה לא קרה שום רע. אלא שלדעתי נוצר מצב מעוות שבו במקום להגדיר רצונות, חלומות, קריטריונים להצלחה, גלשתם ליצירת פתרונות, לסגירת התהליך במקום לפתוח אותו. זהו השלב שבו אתם צריכים לראות מספר חלופות, שבאמצעותן תוכלו לייצר השוואות, העדפות ובחירות.

זהבה נ

New member
קשה לי להביע דעתי ללא מידות בסקיצה

לא כל כך מבינה כיצד הגדלים באים לידי ביטוי במה שהעלת לפורום. אתך הסליחה

למעלה