תוכנית בית פרטי

zoharnu

New member
אני כבר לא יודעת עד כמה הפורום הזה טהור

יצא לי לראות לא מעט תוכניות .. אני אהבתי את הכיוון הפרקטי.

בהצלחה לכולם. גם למחפשי העבודה

גלמיש1

New member
הי זוהר. מצטערת להסכים - זה לא תכנון מקצועי!!

&nbsp
כמנהלת פורום בונים בית השכן, אני נותנת ביקורות על תכניות מדי יום ביומו. בדרך כלל מנומקות באופן מפורט ביותר.
ואף פעם אחת לא הצעתי את עצמי בתור תחליף!
וספציפית לעונים לעי"ל: מיכל היא מתכננת נוף (כמו שכתוב בחתימתה) ומשכך לא יכול להיות לה שום אינטרס זר בתכנון בתים.
המתכנן הותיק שענה פה לפני, ואני, בכלל לא מופיעים פה בשמנו או עם פרטים מזהים - אז איך בדיוק את חושדת בביקורת שלנו כאילו זה יתרום לנו עבודה?
חבל שאת חושדת בכשרים.
&nbsp
בגין השעה המאוחרת אין לי אפשרות עכשיו להסביר ולפרט - אבל אוכל לעשות זאת מחר, ולהסביר למה התכנית באמת גרועה לתפארת!

חבל מאד

ברור שיותר קל לפסול אותנו, כולל אותי,
מאשר להאמין שקיבלת משהו מתחת לכל ביקורת.
פתרון מצוין לדיסוננס.

התוכנית היא כל כך מתחת לכל ביקורת, שאין טעם לתת ביקורת בונה מפורטת.
מה שאת צריכה זה אדריכל. אמיתי.

אגב, איזה עבודה נדמה לך שאנו מחפשת? !?? אני בכלל לא מתכננת בתים, לא אדריכלית ולא מעצבת פנים. אני מתכננת נוף. יודעת לקרוא תוכניות ולהבחין בין תכנון מצוין, לבינוני, וחלש שניתן לשיפור.
מה שקיבלת הוא אפילו מתחת לזה. הוא ראוי להמחק.

נכון שזה לא נעים לשמוע
(וגם לא נעים להשמיע)
אבל זה מה שצריך לאמר לאדם תמים שמאמין שלקח מתכנן ראוי לשמו, והולך לשלם את כל מה שיש לו וגם מה שאין לו בשביל תכנון שכזה.

בהצלחה

zoharnu

New member
תוכנית בית פרטי

היי כולם,
אני חדשה כאן
אנחנו עומדים לקראת בנייה בשטח פינתי של 400 מ"ר בערך
נורא רוצים את מרכז החיים בקומה אחת.
יש לי תוכנית ואשמח לקבל הארות והערות.

כדאי גם שתדעי

רק אדריכל רשום, אדריכל רשוי, הנדסאי אדריכלות רשום (או מהנדס בנין) רשאים לחתום כעורכי הבקשה להיתר.
אם מישהו לא מוסמך מתכנן, ומישהו אחר מורשה חתימה חותם על התוכניות שלו בלי לתכנן בעצמו, זו עבירה פלילית .

לא סתם החוק אוסר על כך. יש סיבה, והתוכנית שקיבלת היא דוגמה לסיבה.
חשבי על זה, והאם את רוצה שעבריינים יתכננו לך את הבית.

zoharnu

New member
תודה על התייחסותך. אשמח לדעת למה?

מדובר בסקיצה לא סופית. אשמח לדעת איפה הטעויות בתוכנית.

zoharnu

New member
אני חושבת BA או הנדסאית

יש לה ניסיון רב והמלצות.

BA זה מעצבת פנים, לא אדריכלית

אלה שמציגים את עצמם כ"אדריכלי פנים" הם לא אדריכלים, לא מורשי חתימה מבחינה חוקית, ההכשרה שלהם לא כוללת אדריכלות, והתואר הוא תואר ראשון בעיצוב פנים.

אני אישית מסרבת להכנס כמתכננת נוף לפרוייקט כזה, בגלל ניסיון רע מאד עם כאלה.
הן נפלאות בעיצוב פנים, תן להן להתעסק רק בו. את האדריכלות כדאי להשאיר למי שמוסמך לזה חוקית ולמד את זה במשך 5 שנים.

את התוצאות של חוסר ההכשרה הזו רואים כאן, מה שקיבלת הוא מתחת לכל ביקורת.
החליפי לאדריכל אמיתי או הנדסאי אדריכלות אמיתי.

zoharnu

New member
אבל מה לא בסדר בתוכנית?? לא שאלתי על האדריכל

תני לי בבקשה סיבה אחת למה התוכנית מתחת לכל ביקורת?
אם החלטת שאת לא רוצה להכנס לזה - זה משהו אחר אבל לתת ביקורת על האדריכל ויחד עם זאת לנופף בתוכנית גרועה ממש לא לעיניין..
מבחינתנו הגענו איתה לתוכנית אופטימלית עבורנו - מחפשת מבחינה תכנונית מה יכול להיות בעייתי (הדבר היחידי זה השירותי אורחים - וזה כי אין מקום אחר למקם אותם אבל זה גם בסדר מבחינתנו)

פרטים שיש לדעת כדי לתת חוות דעת על תכנית בית פרטי

שלום לך וברוכה הבאה-
כדי שנוכל לתת חוות דעת על תכנית אנחנו צריכים לקבל מידע רב על המקום, המגרש, המבנה, המשפחה שתגור בו, קווי הבנין וכו'. ככל שתוסיפי פרטים כך נוכל להבין את משמעויות התכנית ומהותה עבורכם.
חשוב לצרף להודעה:
1. תכנית העמדה של הבית על המגרש, סימון בתי השכנים, הרחוב, הטופוגרפיה וכו' (כרגע הבית שלכם משורטט כחללית שמרחפת באויר ולא כך הוא- הוא ממוקם בתוך סביבה קיימת בעלת מאפיינים ויש להתייחס עליהם בתכנון ובחוות הדעת).
2. סימון חץ צפון על התכנית.
3. סימון גבהים של תכנית הפיתוח (ברוב המקרים הבית אינו במפלס זהה לחצר, והחצר לא בדיוק באותו מפלס של הרחוב וכו').
4. סימון כל האלמנטים העקרוניים במגרש כגון חניות, פילרים, שבילים, שער כניסה וכדומה.
5. איפה הבית הולך להיבנות בארץ?
6. סוג היישוב (קיבוץ, הרחבה של מושב, שכונה עירונית)?
7. מה קיים סביב המגרש – האם ישנם סביבו שכנים? האם יש מבנים צמודים? האם המגרש צמוד לגינה ציבורית, לרחוב, כביש ראשי?
8. באיזה כיוון הנוף המועדף? ובמידה ויש נוף מה ניתן לראות בו- חורשת אקליפטוסים? שדה חרוש?
9. מי אמור לגור בבית בהווה ובעתיד? (משפחה מרובת ילדים, זוג+1 שמתכוונים להתרחב, זוג קשישים, אדם יחיד?) מה הצרכים שלכם? האם אתם נוהגים לארח ולארגן ארוחות משפחתיות גדולות? היכן אתם מבלים את שעות הפנאי? מה חשיבות הגינה עבורכם? מדוע מתוכננים שני מטבחים בבית?
10. ודבר אחרון וחשוב מאוד- מה החזון שלכם? מה החלום שלכם? כיצד דמיינתם את הבית שבו אתם רוצים לגור? איזו אווירה אתם רוצים לצקת לתוכו?
אני מקווה שתוכלי לתת מענה על הדברים על מנת שנוכל להתחיל לעזור לך להתמודד עם האתגר שבתכנון ביתך- בהצלחה!

וכמה הערות ספציפיות על התכנית עצמה

כאמור כדי לתת חוות דעת על בית חייבים להבין מעט גם מה קורה מסביבו- היכן חונים? כיצד נכנסים למגרש? כיצד נראה שביל הכניסה? (תכנון עקרוני, לא צריך לרדת כרגע לפרטים). כרגע נראה שהבית מתוכנן על הירח מבלי שום קשר לסביבה וכשמתכננים בית פרטי הקשר עם הסביבה הוא אחד האלמנטים המרכזיים שלהם יש השפעה מהותית הן על איכות התכנון והן על איכות החיים בבית.
אנשים עוברים לגור ביישובים כפריים ובבתים פרטיים כדי לחיות בסביבה כפרית, כדי לגור "בתוך הטבע", להרגיש את החיבור לקרקע ולירוק שמסביב.... ובסוף הם מתעלמים לחלוטין ממה שקורה מסביבם ומתמקדים לחלוטין בפנים הבית. בכך הם למעשה מחמיצים לחלוטין את הפוטנציאל שגלום במגורים בבית עם חצר מסביב.
האם זה מה שרציתם???
כתבת שאתם רוצים לתכנן את הבית במפלס אחד אבל למעשה בלב הבית נמצא גרם מדרגות שמוביל ל...קומה עליונה? קומת מרתף? מהשרטוט לחלוטין לא ברור מה קורה עם המדרגות.
- בנוגע לכניסה לבית- לדעתי כדאי לתכנן בכניסה אלמנט שיוצר מעט הפרדה בינו ובין המרחב הציבורי, דהיינו הסלון ופינת האוכל. זו יכולה להיות נישה לארון מעילים, מקום לקונסולה יפה שניתן להניח עליה את מפתחות הבית וכדומה. במצב המתוכנן מי שנכנס לבית פשוט "נופל" ישר למרכזו בלי שיש הפוגה קלה להתרגל לשינוי באווירה כתוצאה מהמעבר מהחוץ לפנים.
- הסלון- כרגע הסלון מתוכנן כך שאין לו שום קשר עם מה שנעשה בחוץ והוא מנותק ממנו לחלוטין. יש בו שני חלונות צרים שברור שלא יצליחו להחדיר אליו די אור יום כך שלמעשה הוא יהיה חשוך רוב הזמן. גם הרהיטים שבו אינם משורטטים בגודל אמיתי והם ומונחים בצורת ר' כמו בחדר המתנה אצל רופא שיניים ולא כספות וכורסאות רחבות כפי שכדאי למקם בסלון ביתי חם ומפנק.
- המטבח- פה באמת איבדת אותי

שני מטבחים(!) כששניהם מתוכננים באמת בצורה גרועה. המטבח המרכזי הפרונטלי בנוי מאי קטן שעליו מונחים גם הכיריים וגם הכיור כשבניהם יש אפס מקום למשטחי עבודה. והמקרר? איפה הוא?
והמטבח ה"סמוי מעין" כל כך צר שאין מצב ששני אנשים יוכלו להתנהל בו בצורה נורמלית בלי להתחכך כל רגע זה בזה...וגם בו אין מרחב עבודה בין הכיור והכיריים (כדאי שיהיה מרווח של לפחות מטר בין השניים) והמקרר שוב לא קיים. מדהים שדווקא המטבח ה"סמוי מעין" נהנה מהגישה הטובה ביותר לחוץ ומכמות אור רבה.
- שירותי האורחים- מכיוון שהם כל כך קרובים למקלחת הילדים עדיף בכלל לוותר עליהם ולתכנן על שטחם את מקלחת ההורים.
- חדר ההורים- חדר ההורים גדול מדי לטעמי וניתן מעט לצמצם את המרחק בין המיטה והמקלחת לטובת הגדלת חדרון הכביסה והמחסן. כרגע חדרון הכביסה כל כך זערורי שבקושי ניתן להתכופף למכונת הכביסה כדי להוציא ולהכניס ממנה כבסים. כדאי לתכנן דלת ממנו אל החוץ על מנת שאפשר יהיה לצאת ולתלות את הכביסה (שלא ניתן לייבש במיבש הכביסה) מבלי שיהיה צורך לעשות סיבוב בכל הבית לשם כך.
הממ"ד- בתכנון ממ"ד יש להקפיד שדלת הממ"ד תהיה מוגנת מפגיעה על ידי תכנון קיר בטון מאסיבי מולה. בתכנון הנ"ל דלת הממ"ד לחלוטין חשופה מה שלא יאפשר לכם לקבל אישור מהג"א.
זה פחות או יותר על קצה המזלג ומבלי לדעת כאמור מה קורה בחוץ...
האזור הציבורי (הסלון, פינת האוכל והמטבחים) חייב לעבור שינוי של 180 מעלות על מנת להפוך למקום מואר, מאוורר, מרווח, שמתייחס אל השטח שמחוצה לו, וזאת על מנת שלכם יהיה בו מרחב אמיתי של רוגע, שלווה ואיכות חיים. כרגע לצערי הוא רחוק מלהיות כזה.

zoharnu

New member
תודה

ראשית אני מודה על התשובות והביקורות - השונות ככל שיהיו.
אין ספק שהגעתי לפורום הזה מסיבה מאוד פשוטה - קבלת דעה נוספת, ללמוד - ואולי שינוי ותכנון שונה של התוכנית.ֿ
אני מאוד פתוחה להצעות וביקורות ככל שיהיו ולא מוכנה להתפשר על התוכנית הבית שאני בונה - גם אם זה יגמר במכירת השטח.
מכאן ועד לזרוק ביקורות ללא שום פירוט זה מאוד לא עינייני - ועצוב שרק אחרי התבטאות קצת קיצונית קיבלתי התיחסות. (היה עדיף פשוט לא להגיב..).
מסכימה שצריך לתת יותר פרטים אודות מיקום השטח והפרטים השונים אבל קיבלתי ביקורת על התוכנית גם ללא הפרטים הנ״ל
לכל פרט בתכנון הבית יש סיבה - למשל - את הקיר של המחסן אנחנו מתכננים להוריד ולהרחיב לחדר כביסה משולב עם מחסן.
המטבחון הארוך והצר מיועד לשרת גם את החצר ולהסתיר את הבלאגן במטבח.. ועוד לא נכנסנו לתכנון המטבח עצמו.. בנתיים רק מידות.. אז ברור שאין עדיין מיקום למקרר..
המדרגות? למרתף.. לקומה השניה (שני חדרי אירוח)..
אני דוגלת במרחב פתוח ואורירי ומשום כך כל החזית המזרחית של הבית היא חלונות גדולים ופתוחים (כולל המטבחון)
הדלת הכניסה לבית פונה לכיוון צפון - החלונות לכיוון מערב כדי שיכנס אור בערב.
יש עוד כמה סיבות ולתכנון השונה. אבל כנראה שהביקורת הייתה צריכה להתחיל בחוסר אינפורמציה שנתתי.
בכל מקרה. אנסח מאוחר יותר הודעה עם תוכן לכל המעוניין..

זוהר היקרה

לטובתך, ואני כותבת לך מכל הלב,
אל תתעלמי ממה שכתבו לך. אם 4 אנשים שכולם מקצועיים (לא יודעת לגבי האלמוני החמישי) טוענים שזה אבטיח, זה כנראה לא עגבניה...
&nbsp
את מנסה לתת תירוצים למה התכנון הרע הוא כפי שהוא.
את מאוהבת בתוכנית? זה רק אוסף קוים על נייר... עדיין לא בנית כלום ולא זרקת את הכסף שלך על תכנון בית איום ונורא.
גם חבל על אינפורמציה נוספת, חבל על הזמן שלך ושלנו. אין שום אינפורמציה שתסביר למה התכנון תת רמה.
&nbsp
לטובתך, שחררי, ותרי על אוסף הקוים הזה. תני למתכנן אמיתי לתכנן לך, ואני מבטיחה לך שבעצמך תביני תוך שניה וחצי את ההבדל התהומי. בדיוק כפי שאני ידעתי תוך שניה וחצי שזה לא אדריכל.
&nbsp
בהצלחה מכל הלב.
&nbsp

דעתי

לצערי אני מסכים עם רוח הדברים.
התכנית הזו פשוט לא טובה.
מעבר לזה אין מה להוסיף על מה שכבר נכתב ע"י שאר חברי הפורום.

בהצלחה

למעלה