תוכנית בטלויזיה

תוכנית בטלויזיה

שמתי לב פתאום שחזרת התוכנית : Antique Roadshow ב-בי.בי.סי. פריים. אתמול הראו אוסף סיכות צבאיות מדהים בשווי של 10-12 אלף ליש"ט שלשום הראו אספן כלי נשק וביניהם חרבות בשווי 3000 ליש"ט. וזה רק חלק מהדברים שמראים שם ושאנחנו נתקלים פה אצל חברי הפורום. היא משודרת כל ערב ב-18:45, לא שמתי לב אם זה תוכניות חדשות או עונה קודמת. מומלץ בחום

powo

New member
רק עבור

התוכנית הזאת שווה להתחבר לb.b,c קשה מאד לדעת מתי התוכנית צולמה. למעשה אין לתאריך שום משמעות מפני שהם חוצים את כל אנגליה.אם פרסום מראש. אחלה תוכנית

אכן,

תוכנית נהדרת. קראתי במוסף תרבות של מעריב לפני הרבה זמן שפעם בחודש(בימי שישי , נדמה לי) יש הערכות חינם במוזיאון ת"א (אם אני לא טועה) באותה פעם זה היה של חפצי יודאיקה, אבל הבנתי שכל חודש זה על משהו אחר. האם מישהו יודע משהו על מיזם זה ומהי הפעם הבאה של הערכה כזאת? (ולמה לא עושים תוכנית כזאת כמו של הבי.בי.סי פריים גם בארץ? הרי את שאר התוכניות שלהם הם כבר יבאו לארץ.)

ועוד שאלה

האם יש שוק בארץ לחפצים מעין אלו שהוצגו בתוכנית של הבי.בי.סי? כלומר חוץ מבולים, טלכרטים, מטבעות וכו'. ואם כן איפה מוצאים אותם? הכוונה למשל לחפצים כמו מקלות הליכה שהוצגו כאן בפורום. (אגב, העלו פה דברים ממש יפים!!! איזה יופי לראות את זה.)

חפצים ישנים, מה שקוראים "עתיקות"

אפשר למצוא בכל כך הרבה מקומות: או אצל הדודה בבוידעם, או אצל חברים של סבא, פה ושם יש חנויות - במושב צרופה, למשל, לפעמים בשוק הפשפשים ביפו, בשווקי יד שניה כמו שוק יום ד' באשדוד, יום ו' בחיפה, גם בירושלים יש כמה מקומות שאיני זוכר במדוייק כרגע - אם תרצי דורון יוכל בוודאי לעדכן בעניין הזה. צריך פשוט לפתוח עיניים ואוזניים ותמיד לחפש. זה כמו מחלה...

לי לפחות לא ידוע על הדבר הזה.

מעולם לא שמעתי על כך, ואשמח לשמוע פרטים. אם אף אחד לא ידע, אולי כירבולית תקחי על עצמך להתקשר למוזיאון ולשאול אותם, ותעדכני אותנו? מעניין מאוד הסיפור הזה.

לאיזה שרשור לחבר את זה?...

אתר על אוספי כפיות http://spoonil.8m.com/sciheb.htm עטים -קניה, אוספנות, הערכה: http://www.dstore.co.il/yp/shops/628/profile.html האתר הישראלי לאספנות ואמנות: http://www.uv.co.il (בסעיף "שונות" ב"פריטים החמים" למכירה שם, מצאתי טלכרט שמחירו 15000 ש"ח, ראו בקישור הראשון למטה)

coincollector

New member
15,000 ש"ח לטלכרט?

נשמע לי הזוי. לפי קטלוג נטמיסמטיקה המהדורה הזו נפוצה מאוד והונפקה ב 600,000 עותקים. 15,000 ש"ח הם יותר מ $3000 - אני לא מבין במחירי טלכרטים, אבל אני יכול להגיד באחריות שאין כמעט שום מטבע ישראלי שנמכר בסכומים כאלה, ואני כולל בזה הטבעות נסיון נדירות, מטבעות יחידים במינם, וכו' - ומטבעות הם שוק חזק הרבה יותר מטלכרטים.

בּני

New member
אל תדאג, רן, אין גם שום טלכרט...

שימכר במכיר כזה. הזוי אמרת, אתה עדין, לא ברור לי מה הוא חושב, זה מעבר לטעות קטנה שנעשית בתום לב. הכרטיסים הכי נדירים של ישראל לא מגיעים לחצי מהסכום, למשל כרטיס של 240 שיחות מהסדרה הראשונה, שיצא ב-3000 יחידות בלבד מוערך לפי קטלוג לפינר ב-1500$, שזה מחיר מופרז לכל הדעות, ביחוד היום ששוק הטלכרטים בירידה. כל השאר הרבה אחריו. הכרטיס שמוצא שם למחירה, שוב לפי לפינר, הופץ ב-500,000 יחידות (מעניין למה ההבדלים האלה? הרי כל הנתונים קיימים אצל בזק לא?) ושווה במצב חדש 13$ !!! אני בטוח שאפשר להשיג אותו גם בחצי. לכרטיס הזה יצא גם קפיל מיוחד ב-2000 עותקים שאפילו הוא מוערך ב-20$... איך מכן הגיעו ל-15000 ש"ח?

כפי שכבר כתבתי פעם

אם ימצא הקונה שמעוניין לקנות ביוקר, תימצא הנשמה הטובה שתמכור לו ביוקר.

coincollector

New member
נכון

האמת, שאני קצת מופתע ששוק הטלכרטים בכלל מחזיק מעמד. היום, עם מהפכת הסלולריים, אף אחד כבר לא משתמש בטלכרטים חוץ מעובדים זרים. מהצד השני, החברות המנפיקות (בארץ ובחו"ל) הציפו את השוק במאות סדרות יפות וצבעוניות שמיועדות בעיקר לאספנים. לאט לאט זה הופך לתחום "מת". אני חושב שתחום האיסוף הזה נשען בעיקר על אספנים שהתחילו כשטלכרטים עוד הונפקו לשימוש ממש, ולא רואה איך מגייסים אספנים חדשים. מעניין, לטווח הארוך, מה יקרה עם שטרות ומטבעות. לפני 20 שנה לאף אחד כמעט בארץ לא היו כרטיסי אשראי, והיום עיקר התשלומים של משקי הבית הפרטיים נעשים דרכם. בעוד 20 שנה, או פחות, ייתכן שכסף אלקטרוני כזה או אחר יחליף גם את המזומן. ללא חשיפה למטבעות בחיי היום-יום, קשה לי לראות איך אנשים יגיעו לתחום של איסוף מטבעות. מצד שני, אם אף אחד אחר לא יתעניין בהם, זה אומר שישארו לי יותר

ובולים? מישהו שולח היום מכתבים עם

בול? מזמן שכחנו את אמנות כתיבת המכתב. כשאפשר פשוט לשוחח בטלפון, או לשלוח מייל, וכל דברי הדואר מגיעים ממוסדות שאינם מביילים אלא משתמשים בסידורים אחרים (בנקים, חברות גדולות או מוסדות רשמיים) - מתי מישהו כאן קיבל לאחרונה - ולא מחבר פורום או אספן - מכתב עם בול? ובכל זאת, כל המדינות מנפיקות בולים, ובכמויות שאינן קטנות אלא להיפך, והשוק פורח, והאספנות לא מתה, ובחלק מהמקומות דווקא מדוחים על עליה במספר אספני הבולים לראשונה מזה שנים, ככל הנראה בגלל שהחשיפה לאינטרנט הפכה את האיסוף ליותר נגיש, מהיר ואפשרי. אז בבקשה, חברי אספני הטלכרטים השטרות והמטבעות - לא להתייאש.

בּני

New member
היום

שאלת מתי קיבלנו מכתב עם בול לאחרונה? אחרי שכנועים רבים הצלחתי לשכנע ידידה בארה"ב לשלוח לי מכתב (טוב נו היא ממצאה לי קוורטר שאין לי...) במכתב המצורף היא כותבת ששנים היא לא שלחה מכתב... בכל אופן, מכיוון שהיא יודעת עם מי יש לה עסק, על המעטפה מודבקים 4 בולים שונים, שתי מכוניות ישנות מדליקות, דגל ארה"ב ותמונת נוף בלי נוף (שדה חיטה או משהוא כזה....), אפשר להבין למה הדור הקודם אסף בולים בתפוצה כזו ולמה כמעט בכל בית יש "אוסף ילדים". ולא אני לא מתחיל אוסף חדש, מי שמעוניין בבולים שיגיד.

coincollector

New member
בנושא הזה יש לי סיפור מעניין

אני מנוי על עלון חובבני שיוצא בארה"ב ונושאו (איך לא) טעויות במטבעות. הסוחר שמפיק אותו שולח אותו כל פעם עם בולים אמיתיים, ולא סתם בולים - בולים צבעוניים, יפים, בכל מיני נושאים וסוגים - ממש "חגיגה" לאספנים (כמה חבל שאני לא אוסף בולים, בטח לא ארה"ב). הבולים רובם בערך נמוך כל אחד וכדי להגיע לעלות של משלוח דואר לישראל הוא ממש צריך לכסות חצי מעטפה בבולים. שאלתי אותו פעם מה פתאום הוא עושה כך, והוא ענה לי שהוא קונה (!) מסוחרי בולים (!) סטוקים גדולים של בולי ארה"ב ישנים ויפים, שעדיין ניתן להשתמש בהם, מתחת לערכם הנקוב (!), ואח"כ פשוט משתמש בהם למשלוח דואר. כך סוחרי הבולים נפטרים ממלאי מת, הוא חוסך כמה גרושים בעלויות המשלוח, והלקוחות שלו מקבלים "צ'ופר" של בולים יפים. בול החלל ששלחתי לתמיר הגיע עלי ע"ג אחד מהעלונים שלו.

python 4

New member
בדיוק שבוע שעבר היה לי

ויכוח גדול בנושא עם גיסי - הוא טוען שזמנם של הבולים היה צריך לעבור מזמן מהעולם, והסיבה היחידה שהם עדיין יוצאים זה בגלל עניין של מסורת מטופשת. היה לנו ויכוח אבל לבסוף נאלצתי להסכים איתו. אבל רק בגלל שהוא ניצח אותי הוא לא קיבל עותק של הבול החדש שנושא את דיוקנו של הבן שלו! שילמד.

מקום העבודה שלי הוא הצדיק היחיד.

אני מקבלת המון מכתבים מהמשרד, ולפעמים מודבקים עליהם בולים יפים (לפעמים סתם בולי מושבות קטנים ומעצבנים). לצערי, ספקית הבולים האמריקאית העיקרית שלי, עברה גם היא ל- e-mail, וזה בכלל לא משנה לי שזה הרבה יותר מהיר, ושאני לא אוספת בולים אמריקאים. מה שכן - לפעמים אני מבקשת ממנה לשלוח לי בחזרה את הבולים הישראליים ששלחתי לה.

בּני

New member
טלכרטים

מה שעובר על שוק הטלכרטים זה בדיוק מה שעובר על שווקי אספנים אחרים אבל בצורה הרבה יותר מהירה. גם השימוש בבולים היום הרבה פחות מפעם, כשאני הולך לשלוח מכתב (שוב- הרבה פחות מפעם) אני חייב להתחנן בפני הקופאית (תופעה מיוחדת במינה) בסניף הדואר, כדי שתדביק על המכתב בול ולא פתקית מכונה, המון גופים גדולים כבר מזמן לא משתמשים בבולים ומי יודע איך יראה עולם הדואר עוד 10-20 שנה? לגבי טלכרטים, גם עובדים זרים כבר משתמשים בפלאפונים, הייתה קבוצה גדולה מאוד של עובדים זרים במושב של הורי שאספו לי טלכרטים, אספו בלשון עבר כי היום הם כבר לא משתמשים... אבך בזק מנפיקה כרטיסים לפי הדרישה של השוק כך שכנראה עדיין יש שימוש, ועובדה שיש גם כרטיסים משומשים. מה שכן היו הצפות של כמויות כרטיסים, בארץ ובעיקר בחול (700 כרטיסים בחודש בברזיל למשל...) למרות זאת אני חושב שקל יותר למשוך ילדים לאסוף את כרטיסי הפלסטיק מאשר את פתקיות הנייר או עיגולי המתכת. אפשר לראות את כמות הילדים בכנסים של הטלכרטים, נכון שזה לא כמו לפני 5 שנים אבל עדיין יש הרבה מאוד ילדים. בשורה תחתונה, אני מקווה שאף תחום לא יעלם!

rachelea

New member
"טובות" מפקידי הדואר

כן בני, גם לי מוכרת התופעה של עיניים מפלבלות כשאני מבקשת בטלים. לא זו בלבד. אני מציינת כי אני רוצה כמה שיותר בולים ומצידי שיהיו גם בערכים נמוכים. ואם זה לא מספיק, אני דורשת להחליף בולים שנתלשו בגסות ונפסלו עקב כך. ופקידי הדואר (גם פקידותיו) לא מבינים על מה ולמה ועלי להסביר להם שבמו ידיהם נפסל הבול. אינני מבינה מדוע אין מדריכים את פקידי הדלפקים להקפיד ולדאוג לתלוש בזהירות את הבולים. מדוע אין מסבירים להם שלרשות הדואר גם עניין עם אספנים (אספני הבולים, הטלכרטים). אולי כדאי להוציא מכתב רשמי בשם חברי הפורום ולבקש מרשות הדואר לקיים ימי עיון בנדון? ואגב כך, אני שמחה לבשרכם כי הערתי לדוורית שבסביבתנו - הועילה !!! סיפרתי בעבר שקיבלתי דואר רשום וההודעה הודבקה על הבולים הרבים שהיו על המעטפה. באחד הבקרים פגשתי את הדוורית, סיפרתי לה על כך והיא התנצלה. מתברר כי היא זו שמדביקה את ההודעה ולא היתה מודעת לעניין האספנות. מאז, כאשר באמת אין מקום להדביק את הודעת "הרשום" על פני המעטפה בשל שלל הבולים המודבקים בה, אני מוצאת כי ההודעה מודבקת בגב המכתב. אם הצעתי לשלוח מכתב לרשות הדואר תתקבל, כדאי להוסיף להם גם הערה בנושא.

למעלה