תוכנית באזל

rory s

New member
תוכנית באזל

1. אני לא הבנתי את משמעות התוכנית או חשיבותה לא יודעת אפילו אם זה אותו דבר.. 2. איסקרה אם תוכל לבדוק ולהגיד לי האם זה בסדר.. המגן שלי יום ראשון אז זה די דחוף הקונגרס הציוני הראשון בבאזל מטרות הקונגרס: פריצה אל דעת הקהל העולמית תוך הדגשה של הציונות ומטרותיה הקמת מנהיגות יהודית ציונית שתוביל להגשמת השאיפות הלאומיות של העם איחוד המחנה הציוני- הצגת מצע משותף לכל הזרמים בציונות מתן תחושת גאווה לאומית לעם היהודי שאינה נופלת מזו של שאר העמים להשיג מימון הדרוש לפעילות הציונית, גיוס כספים מעשירי העם והמשך ניסיונות דיפלומטיים להשגת הצ'רטר ומכל אלה להפוך את השאלה היהודית לשאלה בינלאומית. פתיחת הקונגרס הציוני הראשון: באוגוסט 1897 התכנסו כ200 נציגים יהודיים. הפתיחה היתה מאד מפוארת והקונגרס נמשך כ-3 ימים. * בנאומו הרצל אמר כי "הציונות היא שיבה אל היהדות לפני השיבה לא"י" בסוף הקונגרס גובשה תוכנית באזל תוכנית באזל- הגדרת הציונות, דגל הציונות המדינית "הציונות שואפת להקים לעם היהודי בית מולדת מובטח על פי המשפט הציבורי" כדי להשיג מטרה זו הוחלט על ארבעה אמצעים: 1. פיתוח הארץ על ידי יישובה ביהודים עובדי אדמה ובעלי מלאכה. 2. ארגון העולם היהודי וגיבושו על ידי מפעלים מקומיים בהתאם לחוקי כל ארץ וארץ . 3. העמקת הרגש הלאומי יהודי וההכרה הלאומית היהודית 4. פעולות הכנה הנחוצות לשם השגת הסכמת הממשלות הנחוצה כדי להגיע אל המטרות של הציונות משמעות תוכנית באזל 1. רעיונות הרצל הופכים למעשיים , לא ברמה התיאורטית אלא ברמה הביצועית ברה האירגונית שיחות בינלואמיות וכו'. הצהרה גלויה, פעילות חוקית וגלויה, פייתוח כלכלה לאומית והצ'רטר העובדה שהקונגרס גיבש תהליכים לאומים, מנהיג

rory s

New member
הקפצה

קפיץ קפוץ

rory s

New member
זאת תקופה שניה ואולי תהיה על זה שאל

אז עדיף ללמוד אם אפשר ולא להמר

למעלה