תוכנית אדריכלת

Avi632

New member
תוכנית אדריכלת

שלום לכולם.אני מעלה תוכנית אדריכלית אפשר בבקשה את דעתכם
הממד הוא לילד נכה. ולידו יש מקלחת בשבילו

דעתי

לפני שאני בכלל נכנס לעניין התכנון,
לדעתי יש כאן בעיה אקוטית.
לשים ילד עם כסא גלגלים בממ"ד זו טעות.
בכניסה לממ"ד יש יציקה מוגבהת של 2-3 ס"מ בגלל דלת ההדף.
לדעתי זה יהיה מכשול.
מה גם, שמוזר שהממ"ד מקבל 2 חלונות. אין תקן שמאפשר זאת.

בכללי,
בכניסה לח.הורים יש המון מקום מבוזבז.
פינת האוכל לדעתי לא מקבל התחייסות נאותה.
הייתי שם במקום המדרגות את פינת האוכל, ואת המדרגות מעביר למקום אחר.
לדעתי 3 חדרי שירותים בק.קרקע זה מיותר. ח.רחצה של הילד יכול לשמש גם כשירותי אורחים.
בקומה א' ח.עבודה לא צריך להיות סגור בחצי חדר.

זה בגדול
אוהד

תסביר לי משהו שקשה לי להבין...

חלומם של אנשים רבים הוא לגור בבית פרטי עם גינה צמודה. אולי גם שלך... קנית מגרש במיטב כספך, אתה מתכנן עליו את ביתך צמוד הקרקע ומה נותר מהגינה? מה הקשר של הבית לחצר? לא ברור... לא ברור עד כדי כך שלחצר האחורית אפילו אין מעבר סביר! ניתקתם את עצמכם לחלוטין ממנה! אתם לוקחים את הדבר שיכול להיות הדבר היפה ביותר בבית ומפנים לו את הגב, מתעלמים ממנו לחלוטין. במקום זאת יש פה אוסף של דברים תמוהים, משונים, לא ברורים ולא מדויקים.
למשל, מדוע בחרתם למקם את חדר השינה שלכם בחזית הבית, בדיוק מול החניה? ואת המטבח מיקמתם כך שהוא גובל בחצר האחורית באופן כזה שאי אפשר לצאת ישירות אליה, לעשות ברביקיו ולאכול בחוץ?
ציינת שיש לכם ילד נכה ובחרתם עבורו את החדר הכי נחות בבית-הממ"ד. האם לא כדאי להעניק לו חדר פתוח ונעים יותר שיאפשר לו לצאת אל החצר? יכול להיות שרציתם שישהה בחדר המוגן ביותר בבית אבל כפי שציין אוהד, עלולה להיות לו בעיה להכנס אליו בשל הגבהת סף דלת ההדף.
מה פשר המדרגות שמרחיקות את הבית משכנכם ומעלות אתכם ישר אל... חדר הכביסה? מדוע בחרתם לפתוח את חלון חדר השירותים וחלון הממ"ד (השני?) אל החלל שמצוי מתחת למדרגות, שהוא מקום חשוך ומלוכלך שאין אליו כל גישה?
הסלון תוכנן כרגע להיות ברוחב של 6.5 מטרים. האם בדקתם מה המשמעות של צפייה במסך טלויזיה ממרחק שכזה? לעומת זאת חדר (כוך) העבודה הינו ברוחב 1.4 כאשר רוחב ממוצע של שולחן תופס כמחצית מרוחב זה. האם נתתם דעתכם על כך? ופרוזדור ברוחב של למעלה מ-2 מטרים...
למרות גודלו העצום של הסלון משום מה עדיין מצאתם לנכון לחרוג מקו הבנין ב-30 ס"מ ולצמצם עוד יותר את החצר הצידית הצרה. מה ההיגיון בכך?
מדוע בחרתם להגביה את הבית ב-80 ס"מ כאשר עליכם לבנות לשם כך רמפה שאורכה כ-8 מטרים!? האם לא היה נכון להגביה את הבית במידה פחותה מזו ולקצר את אורך הרמפה?
בחדרי הילדים שבקומה העליונה דלת החדר שנמצא בפינה הצפון-מערבית פונה ישירות אל פינת השפחה ומיטתו מוקמה מול הדלת, כך שאין לו שמץ של פרטיות. האם ניתן למקם את הכניסה לחדר באופן שתעניק לו פרטיות רבה יותר?

לא ברור לי גם האם השאלות שהעלתי נובעות מבעיה שתלויה במתכנן שבחרתם או בהחלטות ובדרישות שהעלתם בפניו? בכל מקרה בידקו היטב את הדברים בינכם לבין עצמכם וכן איתו ותראו כיצד אפשר ליצור תכנון הגיוני ונכון יותר שייטיב איתכם, עם ילדכם ועם אורח חייכם.

כמו כן אשמח לקבל את תגובתך ומעט מידע עליכם ועל המגרש:
-איפה הבית נמצא? איזור בארץ? איזור אקלים?מה סוג הישוב- עיר/מושב/קיבוץ?
-כמה נפשות במשפחה? מה הגילאים? מה דרישות הבסיס מהבית? מה דרישותיכם מהחצר? (האם אתם מסתפקים בשטח גינון מינימלי או שחולמים על גינה טובלת בירק?)

Avi632

New member
כמה נתונים

שלום לך זוהר
כמה נתונים
מאחורה אין גינה כי השטח במדרון ואנחנו נצמדים לאדמה בקווי בניין הגינה האחורית היא רק בקומה שלישית(מה שאת רואה חלון מאחורה בממד ובמקלחת זה טעות של האדריכל אי אפשר שם לפתוח שם חלון)
לגבי ההגבהה של הבית את צודקת אמרתי לאדריכל שיוריד את זה ל40 סמ זה ה0.0 של המגרש
המדרגות שאת רואה בין השכנים הם אמורות להוביל ליחידה בקומה שלישית
לגבי הסלון את צודקת.אמרתי לאדריכל להוריד אותו ל5 ולהגדיל את החדר שינה ל5
ואז ככה לא צריך את ההקלה שהוא יצא איתה מהצד
לגבי המסדרון אמרתי לו להכניס אותו פנימה קצת ואז יהיה נישה לפינת אוכל
לגבי החדר עבודה את צודקת הוא קטן וצריך להגדיל
לגבי השטח הוא נמצא בטבריה.שכונה חדשה של צמודי קרקע מדובר בשטח בשיפוע ואסור לנו להתקרב לקיר התמך האחורי כך שאנחנו חופרים עד קווי הבנין ובונים
אנחנו זוג ו5 ילדים
מעניין אותנו גינה נחמדה לשבת בה
הדרישות שלנו לגבי הבית 5 חדרים
אחרי שכתבתי את הנתונים האלו האם השתנתה דעתך?

טוב לראות שאנו רואים עין בעין

שמחתי לקרוא שמצאת שאכן ישנם דברים שראוי לשנותם כדי להיטיב עם תכנון הבית כגון הורדת המפלס מ-80 ל-40, הגדלת פינת העבודה והקטנת הסלון והפרוזדור. עדיין אנחנו צריכים לראות כיצד יתייחס האדריכל שלך להערות אלו.
במידה ואתה רוצה לקבל המשך חוות דעת אנא העלה תכניות מעודכנות הכוללות גם את היחידה שנמצאת בקומה השלישית.
ובנוגע ליחידה- האם הגישה ליחידה שבקומה השלישית היא רק דרך המדרגות החיצוניות? האם לא ניתן לגשת אליה מהמפלס העליון? כיצד היא אמורה להיות מתוכננת? האם מתוכננת עבורה חניה ואם כן היכן היא ממוקמת?
עניין המדרגות החיצוניות הוא מורכב למדי וכרגע אני לא מבינה כיצד הוא מתאפשר מאחר והחלון של הממ"ד פונה לחלק שנמצא מתחת למדרגות אלה ומאחר וחלון הממ"ד אמור לשמש גם כחלון מילוט אינני יודעת האם הממ"ד יאושר במצב הנוכחי. כמו כן כצד משתלב המהלך השני של המדרגות החיצוניות בתכנון הכולל של הבית?
ציינת שהחלונות של הממ"ד והמקלחת הפונים לחזית האחורית מתבטלים. גם במטבח יש חלון שפונה לחזית האחורית- האם גם הוא מתבטל?
אלו שאלותי על סמך המידע שמסרת עד כה. בכל מקרה במידה ואתם רוצים גינה שתשמש אתכם ואת הילדים הייתי בודקת היטב כיצד ניתן לחזק את הקשר בין פנים וחוץ וכיצד ניתן להגדיל את שטחה של הגינה למקסימום האפשרי מבלי לפגוע בתפקוד החללים הפנימיים.
כאמור אשמח לתכניות מעודכנות

Avi632

New member
תודה על התגובה המפורטת

שלום זוהר
תודה לך על ההתייחסות
לגבי המטבח אכן החלון מתבטל
לגבי התוכנית..האם לאחר השינויים האלו התוכנית תהיה טובה או שמעיקרה לא טובה
כמו שהחדר הורים בחניה וכתבת שזה בעייתי האם זה דבר שאפשר להחליק אותו או לא לוותר על זה
והאם כדאי בכלל לשנות ולעשות את המטבח והסלון בחזית והחדרים מאחורה
אשמח לתשובתך
אגב זה התוכנית של אחי
בשבוע שעבר שלחתי לפה תוכנית שלי והיו פה תגובות לא טובות עליה
אבל השאלה שלי מבחינת הרעיון.אני סידרתי שם 3 חדרי ילדים למטה וחדר הורים עם מרפסת לנוף(יש נוף יפה לארבל ולכנרת ומקומה שניה יותר רואים אותו)
ועוד חדר לילדים קטנים שיהיו איתי וחדר עבודה
האם הרעיון של החלוקה הזאת בעייתי?
כיוון החשיבה שלי היה שכל ההתעסקות עם הילדים תהיה למטה.מקלחות.להעיר אותם.להרדים אותם.לשחק איתם.לעשןת איתם שיעורים וכו...
והחדר הורים למעלה..כך פחות אני צריך לעלות למעלה..רק לישון..ובעתיד שיגדלו גם יותר פרטיות לנו.וגם יש מרפסת עם נוף
האם החשיבה הזאת נכונה או מוטעת
כי רו העולם עושים ההפך חדר הורים למטה וילדים למעלה
אשמח לתשובה בנושא

כמו

אני מניחה שלאחר כל השינויים האלה התכנית תשתפר

אולם אין משמעות הדבר שהיא לא תהיה חפה מליקויים. קיים סיכוי סביר שגם לאחר תיקון הדברים עדיין יהיו הערות לשיפור ושידרוג התכנית. אני הייתי בודקת את האפשרות למקם את המטבח והסלון בחזית ואת חדרי השינה בחלק האחורי תוך מציאת פתרון מוצלח להארת ואיוורור האזור בו מוקם הממ"ד בתכנית ששלחת. כפי שאתה יודע, בתכנון בית נהוג לתת מספר אפשרויות למיקום הפונקציות השונות, תוך בחינת היתרונות והחסרונות של כל אופציה, ורק כך ניתן לגבש החלטה סופית איזו תכנית לפתח.
ובנוגע לתכנית שלך- אתה יכול להחליט היכן אתה רוצה למקם את חדרי הבית בהתאם לרצונותיך ואורח החיים שלך. בעניין הזה אין נכון או לא נכון. אם זה מה שמתאים לך- לך על זה. העניין הוא שלפעמים האופן בו אנו רוצים למקם את הפונקציות השונות בבית יוצר מצבים בעייתיים בתכנון, דבר שלפעמים מחייב חשיבה מחודשת על הדברים. שים לב שבקומת הקרקע לפי שיטתך ממוקמים- הגינה, הסלון, פינת האוכל, המטבח, 3 חדרי ילדים וחדר מקלחת, ואילו בקומה העליונה יש חדר הורים+מקלחת, חדר עבודה, חדר ילדים, מקלחת ומרפסת. כלומר יצרת עומס גדול של פונקציות בקומת הקרקע, דבר שהקטין מן הסתם את שטח הגינה שנותר, בעוד הקומה העליונה נותרה מרווחת יחסית. יכול להיות שזו היתה הסיבה לביקורת שקבלת (אינני יודעת בוודאות, אבל זו התחושה שלי).

Avi632

New member
אני כבר לא הולך על התוכנית הזאת אבל מעניין לשמוע גם את דעתך

אני מצרף את התוכנית
לשאלתך לגבי הקומה השניה עשיתי יחידה להשכרה
וגם בקומה השלישית כך שניצלנו את השטח שנשאר למעלה
תודה רבה על העזרה

Avi632

New member
זה ההדמיה החיצונית של הבית שהעלתי מקודם

הוספתי הדמיה חיצונית של הבית שהעלתי בעבר ומקודם
ללא הקומה ה3
אשמח לשמוע חוות דעתך וגם איך גודל הגינה ?

מכיוון שניהלת על התכניות הללו דיון מאוד מפורט

בפורום "בונים בית", אין טעם שאוסיף. עדיף שתעלה תכניות מעודכנות שעומדות על הפרק ואשמח להביע את דעתי. בהצלחה!

למעלה