תוכניתנים בצבא ?

BeyondTheWall

New member
תוכניתנים בצבא ?

שלום, אני מקווה שהשאלה במקום -> האם יש כאן מישהו שהתנסה בתיכנות בצבא ויוכל לספר קצת על מה עושים שם התוכניתנים ? אני מדבר בעיקר על פרויקא גאמא של חיל המודיעין, ואם לשחקים יש יחידה שעוסקת בתיכנות (אני עדיין לא סגור על זה) אז גם עליה. האם התוכניתנים עסוקים בלבנות מערכות שישמשו פקידים בצבא, או שהם עובדים בפיענוח אלגוריתמי הצפנה של האויב ? אני לא רוצה לקבל מידע מסווג כמובן, רק לדעת על אופי השירות - האם נותנים לחייל המתגייס לעסוק בתיכנות אשר מצריך מחשבה ויש בו אתגר או שהוא כותב שורות קוד בנאליות פשוט כי מישהו צריך לכתוב אותן ? ... תודה מראש, אשמח גם לשמוע דברים מעבר למה ששאלתי בקשר ליחידות הנ"ל ..

DNile

New member
גם וגם:

אפשר גם להתקע בעבודה בנאלית ושגרתית, כי מישהו צריך לכתוב את זה, וגם להגיע למקומות שבהן נדרשת חשיבה מעמיקה. זה ככה בכלל יחידות התכנות בצבא, ולאו דווקא ביחידות של מודיעין. כל פרט מעבר לזה על אופי העבודה, אסור למסור לך. עם כל הכבוד לסקרנות שלך, בטחון מידע ובטחון המדינה קודם כאן.

BeyondTheWall

New member
הבנתי

אבל בכלליות, אם יראו שאני מתאים לתיכנות שמצריך חשיבה ויצירתיות, אני אוכל להתקדם לתפקיד כזה, נכון ?

gmorphus

New member
בדיון הזה צריך להפסק ומהר

יותר מזה, אני מבקש ומגל שימחק את ה"פתיל" הזה כי הוא לא במקום.

BeyondTheWall

New member
נו באמת .....

כל מה שאני רוצה זה : " שמעתי שביחידה הזאת יש שירות מאתגר ומעניין" " שמעתי שביחידה הזאת מקבלים תפקידים משעממים" לא באמת צריך להגיד מה הולך שם .. אבל שיהיה, אם כ"כ חשוב לנו שהיריב לא ידע באיזה יחידות נהנים הכי הרבה מהשירות אז תמחקו את הכל ...

אם זה עוזר לך

פעם הבאה שאלות צבאיות יהיה חכם יותר לשאול בפורום מתגייסים/עתודה. כנס לשם חפש במאמרים, ואם יישארו שאלות תעשה חיפוש לפי השם: נועה לביא. דבר שני, תמיד עדיף במקום לברור מה בלמ"ס ומה מסווג, פשוט לא לומר כלום, וככה למנוע מראש טעויות.

DadleFish

New member
אין כזה דבר

אין יחידות מעניינות ויחידות לא מעניינות. בכל היחידות עושים דברים מעניינים יותר ומעניינים פחות. זה בעיקר תלוי בך ובאיך שאתה רואה את הפרויקט שבו אתה נמצא.

methadonepretty

New member
אל תהיו פלצנים

הוא שאל שאלה אחת לגיטימית ושאלה אחת פחות. ענו לו על השאלה הלגיטימית, ואני אצטרף (במוס בלמ"ס, ובהיותי תוכניתן צבאי)- תוכניתן בצבא, בגדול, לא כותב אלגוריתמים, אבל כמובן שיש יוצאי דופן, ובאופן כללי לא חסרים אתגרים. יש הרבה סוגים של מערכות בצבא, כמו שאתה יכול לדמיין. מגוון התפקידים גדול מאוד. אם תפנה לבסמ"ח ותבקש מיונים למסלול, תקבל עליו עוד קצת מידע ואז תוכל להחליט. צריך לתת לכמה אנשים פה טיפול מונע נגד פיצוץ אגו.

amir y

New member
ובכן...

אני הייתי בפרוייקט גאמא, ועברתי ליחידת שחקים. בעיקר עסקתי בפענוח אלגו' הצפנה של האויב (בעיקר של אירן). הפיתוח כלל משימות בסוריה ומצרים, וזה טוב, כי באירן ממש קל ליהודי לחיות. וברצינות !!! נראה לך שאפשר לענות על כזאת שאלה בפורום כזה, או בכלל ???

למעלה