תוכניתן/פיתוח Java

תוכניתן/פיתוח Java ../images/Emo130.gif../images/Emo53.gif

שלום, זומנתי ביום ראשון לראיון על שכר למשרת תוכניתן ומפתח, כאשר עיקר העבודה היא JAVA ב-web. זו אחת מחברות הסלולר המובילות והמשרה היא מלאה. סיימתי לימודי מהנדס תוכנה בהצטיינות לפני חצי שנה ובתקופה הזו אומנם לא עבדתי אך רכשתי נסיון עצמאית ע"י פרויקטים שלקחתי על עצמי ואותם הצגתי כנסיון רלוונטי. אני מניח שהדברים עשיתי הוכיחו את עצמם בסופו של דבר, אחרת אני קצת בספק אם היו מזמנים אותי לראיונות בכלל. אני מאוד מתקשה להחליט מה זה שכר ראוי שעלי לקבל והאם אסכים להצעה שלהם, כשאראה אותה. אני מסתכל על טבלאות השכר אבל אני מתקשה להאמין שזה שכר נורמלי שישלמו למישהו שנמצא בתחילתו, אומנם עם נסיון וידע ויכולת ומוטיבציה, אבל בכל זאת. אני מתראיין במקביל בעוד מקומות במשרות דומות, ולכן אשמח לדעת מה השכר המקובל כיום לתחום של תוכניתן ומפתח אפליקציות מורכבות בתחום הסלולר. אני מצד אחד מאוד רוצה את העבודה, מצד שני לא בכל מחיר כי יש אופציות נוספות. בראיון ראשון שאלו אותי לגבי ציפיות שכר ועניתי שאני מצפה למה שמקובל לשלם כיום לתוכניתן. אני שומע כל מיני מספרים באויר ומתקשה להחליט איך מתמחרים. אני לא אמור לקבל במשרה הזו הטבות, כלומר אין אוטו או משהו כזה וגם לא חשבתי לקחת, אבל יש סלולר אני מניח וזהו. אשמח לשמוע מבוגרים/מצטיינים שהתחילו לעבוד מה זו הצעת מחיר סבירה ומהי לא. לגבי השעות עבודה, כמקובל בהייטק. יש את השעות בסיס שזה 9 שעות בערך וכמובן שמצפים למעבר בתקופות לחץ, אבל זה די גמיש מבחינתם. חשוב לי להדגיש כי במקרה הזה מדובר במשרה שמאוד מרוחקת ממקום מגורי הנוכחי. זה אומר שאני אצטרך למצוא איזשהו סידור נסיעות או לעבור דירה. זו גם הציפיה שלהם ממני אני מניח כי אני לא עומד לקבל שכר על נסיעות. בסך הכל זו משרה שמאוד מאתגרת ומתאימה לי מאוד, אך אני רוצה לעשות החלטה נבונה לפני שאני מבצע שינויים דרסטיים מדי.

vinney

Well-known member
קצת תשובות

טבלאות שכר לא מדויקות אומנם, אבל משקפות את סדרי גודל המציאות.
כשתקבל הצעה, אתה לא חייב לקבל אותה במקום. תשאל עד מתי אתה צריך להחזיר תשובה, תבקש גם שיתנו לך פירוט מלא של התפקיד (הגדרת תפקיד, אחרויות שתקבל, סמכויות, מי יהיה המנהל שלך (תפקיד), וכד'), ועם זה תוכל לבוא לפה ולבקש עצות קצת יותר מועילות ממידע כללי, אם תרצה. ככה גם תוכל להשוות הצעות ממקומות שונים.
הטבות שאתה אמור לקבל הם ביטוח מנהלים/קרן פנסיה וקרן השתלמות. אם זה לא חלק מהצעת השכר, אז השכר ברוטו צריך להיות גדול בכ20% כפיצוי. ליסינג בד"כ יורד מהברוטו, כך שזה לא כזאת הטבה גדולה, ועם שינויי מס שעוד עלולים להיות, אם תקח רכב אתה עוד עלול לצאת בנזק.
הם חייבים לשלם לך על נסיעות, וזה לא חלק מהצעת השכר. אבל כדאי לוודא כמה בדיוק ישלמו לך, כי המינימום הולך לפי עלות חופשי חודשי הכי זול שיביא אותך מהבית לשם או מקסימום של כ400 ש"ח (סדרי גודל כאלה). תבדוק גם אם יש להם הסעות, ומה קורה אם אתה נשאר בעבודה עד מאוחר, אמורים לממן לך מוניות.
באופן כללי - כל מה שמבטיחים לך בעל פה - תוודא שעולה על הכתב ומופיע בהצעה/חוזה שאתה חותם. מה שלא כתוב - לא קיים, ואף אחד לא יקשיב לך אחרי זה כשתגיד "אבל הבטיחו לי". זה כולל גם הבטחה לעדכוני שכר, הבטחה לימי חופשה, הבטחה לימי מחלה, תנאים סוציאליים, תנאי עבודה, תיאור תפקיד, וכו' וכד'.

vinney

Well-known member
ועל תשכח שעות נוספות

אם מציעים לך פחות מסדר גודל 10K ברוטו - תתעקש על תשלום עבור שעות נוספות, או לחלופין אל תעבוד קשה מדי מעבר ל9 שעות שאתה חייב.

המון ../images/Emo51.gif. אם הבנתי נכון אז

ממה שהבנתי עד כה מהראיונות, אין מספר שעות קבוע לעבודה. זה יכול להיות יום עבודה רגיל של 9 שעות ובימי לחץ או עומס עבודה הרבה מעבר. לכן, אם השכר ברוטו פחות מ-10K , לבקש תשלום עבור השעות האלה או פשוט לציין שיעלו את זה על מנת להוסיף את השעות האלה גם? אני מניח שהם לא רוצים להתעסק בחישובים של כמה שעות הוא עבד יותר וכמה פחות, כי זה פחות חשוב להם לפי הבנתי, יותר חשובה להם התפוקה בעבודה ושהיא תתבצע. בהחלט אחזור לכאן ברגע שתהיה לי הצעה ביד. האם זה מקובל להחזיר תשובה למחרת? אני יודע שהם קצת בלחץ בענין המשרה. ליסינג - אני מניח אתה מתכוון לרכב צמוד. אני בודאות לא מקבל רכב. השאלה עד כמה הם צריכים להשתתף בהוצאות נסיעות? אני אמרתי שאעבור לגור בקרבת מקום, לכן למעשה הם לא ישלמו לי עבור כל הנסיעה הרחוקה שלי. כיצד לנהוג? לדרוש תשלום עבור נסיעות של אדם ממוצע שגר בקרבת מקום ומגיע לעבודה? בכל מקרה אוודה שכל מה שמובטח גם כתוב. אני מקווה שלא ארגיז אותם כשאני בוחן כל שורה שכתובה שם ומבקש לתקן או לשנות. אני באמת רוצה את המשרה הזו, על אף ההצעות האחרות שאקבל.

Fingertip

New member
מצטרף לשאלה...

(הציעו לי לחתום קבע, ואני מנסה להשוות תנאים/משכורות וכו') אהד.

אמיתי ר

New member
לא רלוונטי

אם אתה מחפש "כסף" אל תחתום קבע. מהיכרות (שטחית) עימך, אני בטוח שאתה (אגב, כמוני כעת) תוכל למצוא מיד עם שחרורך/אחרי פסק זמן, עבודה באזרחות שתהיה רווחית יותר. בלי שום ספק. ההחלטה האם לחתום צריכה לבוא ממניעים אחרים: האם העבודה שאתה עושה בצבא מעניינת אותך? האם היא תוכל לספק לך ניסיון ייחודי (ושוב, מעניין) שאתה מעוניין לצבור? האם היא תסייע להגשים מטרות אחרות (לדוגמה אצלי: יכולתי להמשיך וללמוד בהיקף יפה תוך כדי קבע, מה שבאזרחות, במשרה מלאה לא בהכרח...) וכמובן מניעי "לשרת את המדינה, בלה בלה". וכ"ו.

למעלה