תוכניות לעיונכם

msvnk

New member
גג רעפים

על טעם ועל ריח אין להתווכח. זה דבר ראשון. מעבר לזה, המנטרה הזו של "אין פה שלג" היא שחוקה מאוד. אנשים לא עושים את זה בשביל השלג, אלא פשוט בגלל שהם אוהבים את זה. יש המון דברים שהתחילו מסיבות פרקטיות אבל בגלל שהם היו יפים, הם הפכו לנפוצים מסיבות אסתטיות בלבד.. זה גם לא יוצא יקר משמעותית לעומת תקרת בטון עם איטום, מאפשר חלל אכסון שימושי, ויותר מהכל זה מבודד מצויין מחום השמש שמכה על הגגות, במיוחד באילת.

עמק והר

New member
תודה על התגובה

בית כאמור מתוכנן לאיזור עמק האלה, גם שם לא מי יודע מה שלג, הרעפים ניראים לי פשוט נכונים אסתטית

פיטנגו4

New member
קראת

את ההערות על פיתוח החוץ? (נושא הגג היתה סתם הערה של טעם אישי ותהיה רבת-שנים על גגות הרעפים באילת המושלגת...
)

עמק והר

New member
השביל לא בהכרח יהיה יצוק, וגם יהיה צר יותר

לגבי קנה המידה, תודה על ההערה, אבדוק עם האדריכל בריכת הדגים די מוצלת (צפונית), אולם לא ממש יודע אם מוצלת מספיק תודה

calila

New member
בגדול נראה נחמד מאוד

גם אני אוהבת הרבה שבילים ואיזורים מרוצפים, פינות מעניינות בגינה ובכלל בלי דשא, אני באופו אישי ממליצה לוותר על היציאה לפטיו מחדר השינה של ההורים, מנסיון זה אף פעם לא בשימוש, והתריס תמיד סגור. מי יוצא מחדר השינה לגינה? חלון יפה וגדול היה מאפשר לכם לצפות בגינה היפה שלכם, אבל תאפשר פרטיות גם כשרוצים חלון פתוח, גם תאפשר להניח רהיט (למשל ספסל איכסון לרגלי המיטה) מבלי לדאוג שזה חוסם את המעבר, לצערי הפריצה האחרונה שנעשתה ביישוב שלי נעשתה בדיוק מהפתח הזה של חדר ההורים לפטיו, פשוט משום שכמו אצלכם הוא פונה לפטיו ולכן הוא נמצא במקום נסתר מעיניי השכנים ואיפשר התעסקות ארוכה עד שפתחו אותו ורוקנו את תכולת הבית (עם אזעקה צורחת אגב, כי השכנים לא ראו שיש בעיה בבית), תשאל היום את בעלי הבית אם היה שווה לשלם יותר על דלת יפה ומעוצבת לחדר השינה או היה שווה להסתפק בחלון (שקל יותר לסגור מבלי לאפשר פתיחה) יפה - מה אתה אומר שהם יענו לך? מעבר לזה, גם לטעמי החדרים בקומה השנייה מעט קטנים, היום הילדים נוטים לישון במיטה וחצי, יהיה קשה מאוד לענות לבקשה הזו בחדרים שלהם, לעומת זאת חדר השינה של ההורים עצום ולדעתי מיותר חדר גדול כל כך, בניגוד לילדים ההורים אינם מארחים בחדר השינה שלהם ולכן אין טעם לבנות חדר שינה בגודל של כמעט 21 מר (רק איזור השינה), הייתי מעדיפה להגדיל את חדר הארונות על חשבון חדר השינה. אין מקום לטלויזיה בסלון, אין מקומות לאחסן - חשוב במיוחד כשיש חדרים קטנים וגם לא מקום למחסן של חפצים גדולים כמו אופניים, מעבר לזה התכנון יצירתי, והגינה מקסימה

עמק והר

New member
אז ככה

ראשית הבית לא ייבנה באילת,ה אדריכל שלי הוא מאילת, הבית ייבנה (בע"ה) באזור עמק האלה. לצרכינו (הורים ושלוש בנות) יש מספיק מקומות איחסון. מה אתם חושבים על כך שמדלת הכניסה נופלים על חלון עצום שכזה ללא היררכיה וסוג של הכנה ? שימו לב לחלל כפול: פרוזדור קומה 1 הוא מעין גשר תלוי האים חדר כביסה עדיף שיהיה בק"ק ? TV בסלון אם נחליט יש מספיק מקום, ובעיקרון לא רוצים פינת TV. האים כדאי לוותר על דלת יציאה מיטבח - גינה ?

car123

New member
אפשר גם לענות?

דלת כניסה מול פטיו מאוד פופולרית בימים אלו וזה בטח יצא מדהים בעיקר אם הגינה שבפטיו תהיה מטופחת. דווקא על יציאה מהמטבח לא הייתי מוותרת כי אפשר לעשות שם גינת תבלינים כמו שקליה תמיד מציעה כאן. אני עשיתי חדר כביסה למטה עם פיר כביסה מלמעלה ומנסיון של אחרים זה מאוד נוח אבל אם יש לך מרפסת ענקית למעלה לתלית כביסה אז אפשר לוותר, במיוחד שהכנסת חדר שירות לקומה ראשונה יפגע בתכנון. אני עדיין חושבת שחסרים מקומות אחסון ושחדר הארונות קטן מדי אבל את מכירה את המשפחה שלך יותר טוב. אולי אפשר יהיה לבנות בעתיד מחסן בחצר. בגדול, התוכנית מושקעת, יפה ומעניינת. שיהיה בהצלחה!

azaria

New member
כביסה רצוי בסמוך למקור הכביסה וליעד הבגד הנקי

מאחר ורוב הכביסה במשפחה כמו שלכם תהיה מן הילדים - עדיף שפינת הכביסה תהיה בקומה שלהם. המרפסות הגדולות גם יאפשרו תליה באותה קומה. כך אוספים את הבגדים המלוכלכים מחדר האמבטיה, מכבסים, מבישים או תולים, ואז מפזרים לארונות בחדרי השינה - וכל זה מבלי להיסחב עם הכביסה מקומה לקומה על פני המדרגות. כמובן שגם ההורים מייצרים וצורכים כביסה, אבל הרבה פחות. אז בשיקול של סחיבת ערימות - עדיף פינת כביסה למעלה במקרה שלכם. אבל כן הייתי חושב כבר מעכשיו על אופציה לפינת כביסה בקומה התחתונה בשביל הימים הרחוקים בעוד X שנים שבהן הילדים כבר יעזבו את הבית ויחיו בבית רק זוג הורים שמדי פעם מארחים את הילדים ומשפחותיהם. אז רוב ענייני הכביסה יהיו דווקא בקומה התחתונה, וגם הרגליים והגב כבר לא יהיו מה שהיו פעם... ולכן כדאי שתהיה אפשרות שפינת הכביסה תעבור למטה. זה אומר שצריך כבר מעכשיו לחשוב איפה זה יהיה ולהכין שם נקודות מים, חשמל וביוב. או לפחות "הכנה ל-"

עמק והר

New member
פתח בחדר הורים

מקיים סימטרייה אם הפתח בסלון, סימטרייה לטעמי בתיכנון הנוכחי חשוב לישמור, גנבים אגב יוכלו ליפרוץ גם מחלון סלון באותה מידה הייתי שמח להגדיל חדר ילדים על חשבון הורים אך קשה ליישם זאת

רשר

Well-known member
מנהל
בדוק מיקום החלון הקטן בחדר הורים

הוא נמצא יחד עם הדלת מול דלת הממ"ד, ככל שמוכר לי המצב לא יאושר וידרש שינוי כי מול דלת ממ"ד צריך להיות קיר (אולי בגלל המרחק זה יאושר),

גרזנית

New member
קצת תהיות

נתחיל מקומת הכניסה: חדר המקלחת של ההורים קטן מדי, אני אישית מעדיפה חדר אמבטיה מרווח ששני בני הזוג יכולים להתארגן בצוותא בניחותא. חצר: אני לא יודעת באיזה גילאים הילדים שלכם אבל אין ולו מקום אחד שמתייחס לחצר משחקים. אין ציון למחסן בחצר , איפה תחזיקו כלים לחצר או כלי עבודה כלליים? כללי: אין בכלל חללי איחסון בבית. קומת הילדים: צדקו קודמי, חדר ברוחב של פחות מ 3 מטר הוא צר מדי. המיקום של חדר האמבטיה בקומה זו לקוי ביותר. אין הגיון שהילדים שמתגוררים בשני החדרים הצמודים, יסתובב עם מגבת במהלך 8 !!!! מטרים של מסדרון (אישית אני גם מתעבת מסדרונים). לילדים גדולים אין בכלל פרטיות בתכנון כזה. כמו גם שהילד שיתגורר בסמוך לחדר האמבטיה המשתף יסבול את כל הרעשים של כולם. המרפסות: למה 2 ? זה נראה סתם גרנדיוזי וללא כל מטרה.

דורית1900

New member
תכנית נאה ואסתטית

אבל לא נראית לי פרקטית. איני יכולה לשפוט עבורכם, אבל לו אני הייתי גרה בבית כזה אזי היה לי מחסור קשה במקומות איחסון. אין מקום לאופניים, ציוד ספורט, ציוד קמפינג, מעילים תיקים ונעליים. חדרי הילדים קטנים ומעוטי חלונות. אמבטיית ילדים מרוחקת מהחדרים. יש לכם מטראז' עצום של מעקות. אם תתקינו מעקות מתכת זה יעלה המון אבל לא תקבלו תמורה ממשית כי המרפסות הענקיות האלו הן חסרות שימוש. לי אישית גם לא נראה לתכנן מטבח שכולו פתוח ישירות לסלון. אחרי שהילדים כבר לא פעוטות כבר לא נעים לשבת בסלון ולקרוא את הפיתקאות על המקרר. אבל, ברור לי שיש אנשים שלא יכולים בלי זה. לסיכום - בית מעוצב יפה אבל לא נותן מספיק מרחב מחיה נינוח בהתחשב בעלות.

גרזנית

New member
החלון השני של חדר 2

פונה אל תוך הבית ולא החוצה דבר נוסף, האם תוכננה כבר מערכת הביוב של הבית? שימי לב למיקום השוחה ממש בכניסה המפוארת לבית

קורן401

New member
חדר של 10 מטר

מספיק ולא צריך יותר מזה בשביל ילד הילדים גם ככה לא נמצאים בחדר חוץ מלישון לנו יש כרגע חדר של כמעט 9 מטר בבית שאנחנו שוכרים ויש בו 2מיטות ארון גדול שידה ולא חסר מקום אין צורך בחדרים יותר גדולים מזה מה שתשים ב12 יהיה מצויין ל10 מטר בהצלחה

גרזנית

New member
לא מסכימה איתך בכלל

חדר של ילד הוא גם חדר השינה, גם חדר העבודה, גם המשחקים וגם הארוח. כנראה שילדייך עדיין קטנים מאד ולכן נמצאים בחדר רק לישון ולכן 9 מ"ר מספק אתכם (גם אצלי כשהיו קטנים הספיק להם) אצלי המתבגר מחזיק במיטה זוגית נפתחת, ארון, שולחן וכוננית, יש לו גיטרות ומגבר, טלויזיה וכו יש לו חדר של 10 מ"ר והחדר צפוף מאד. כשמתכננים חדרים צריכים לחשוב על העתיד. אני לדוגמא בקומת המגורים לילדים תכננתי פרטיות במקלחות מתוך מחשבה על מתבגרים, חברים שבאים ללון וכו.

גוליגל

New member
בדיוק

מה שהמבוגרים עושים בסלון, בחדר העבודה, בחדר השינה, ובחדר הארונות שלהם - הילד עושה רק בחדר שלו. צריך יותר מקום שם.

למעלה