תוכניות בגאווה

osh400

New member
תוכניות בגאווה

היי! יש לי עבודת שאני צריכה לבנות בה שתי תוכניות והם:
1. פונקצייה main שמקבלת מחרוזת ומספר שלם ומחזירה את התו המופיע במחרוזת במקום ה-n
2. פונקצייה המקבלת מחרוזת ומחזירה את האות המופיעה בה הכי הרבה פעמים(ללא הבדל בין אותיות קטנות וגדולות) ע"מ לבדוק את את התוכנית קבלו קלט מהמשתמש (מחרוזת) ושלחו אותו לפונקציה. אחרי סיום הפונקציה הדפיסו את הפלט.

אני ממש אשמח לעזרה לא הייתי בשיעורים האלה וזה להגשה ואין לי מושג מה עושים!=\

BravoMan

Active member
נראה לי שיש שגיאה בסעיף ראשון שרשמת:

שם פונקציה main הוא שם שמור, ופונקציה בעלת שם כזה מקבלת פרמטר אחד בלבד - מערך מחרוזות.
אי אפשר לשחק עם הפרמטרים שלה.

זו פונקציה שנקראת ראשונה כשתוכנית Java מופעלת ולא אמורים לקרוא לה מתוך התוכנית עצמה.

אלא אם הם התכוונו שהמשתמש מריץ את התוכנית עם פרמטרים בשורת פקודה וצריך לפרש אחד מהם בתור מספר...

בכל מקרה, אי אפשר להשלים שיעורים שלמים של Java ע"ג הפורום.
אפילו לא ברור מהשאלה שלך איזה חומר חסר לך: לולאות?
עבודה עם מחרוזות?
יצירת פונקציות?
כל התשובות נכונות?

אני מציע בחום שתפתחי ספר ותקראי את הפרקים החסרים, אולי תשבי עם כמה מחבריך לכיתה כדי שיסבירו לך את הנקודות בהן את המתקשה או אפילו, אם יש אפשרות, תיקחי כמה שיעורים פרטיים.

בכל מקרה, בהצלחה!

osh400

New member
תגובה

לא ביקשתי להשלים שיעורים שלמים ביקשתי עזרה בעבודה. אני לא יודעת איך בונים מערך שמקבל מחרוזת. ובקשר לפונקציה main זה היה הנוסח המדוייק שלו
הגישו את הקובץ שלכם לתוכנית זאת עם פונקציית main הקולטת מספר ומחרוזת מהמשתמש ומפעילה את
הפונקציה בצורה הבאה:
>>> Please enter the String
<<< mother
>>> Please enter the index N to find
<<< 9
>>> The 9 digit in mother is 'h'.

BravoMan

Active member
זה יותר ברור:

יש הבדל גדול מאוד בין "פונקציה מקבלת" לבין "פונקציה קולטת מהמשתמש".

במקרה הראשון, הכוונה שכשקוראים לפונקציה, מעבירים לה פרמטרים, במקרה השני, הכוונה שבתוך הפונקציה קיים קוד שמבקש קלט מהמשתמש.

אין דבר כזה "מערך שמקבל מחרוזת".
יש מערך של מחרוזות, כלומר מערך ששומר בתוכו כמה מחרוזות שונות, אבל אין שום צורך בזה לתרגילים שציינת.

כל מה שמבקשים ממך זה לדעת איך לבדוק איזה תו נמצא במקום מסוים בתוך מחרוזת.

זו פעולה מאוד פשוטה, קוראים לפונקציה charAt של המחרוזת.
להלן התיעוד:
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/lang/String.html#charAt(int)

ועצה ידידותית: ככל שתמקדי יותר את השאלות שלך, כך יהיה לך קל יותר לקבל עזרה בפורומים.

למעלה