תוכניות אימון

tal68

New member
תוכניות אימון

שלום לכן
אני רצה מזה כשנתיים בזמן ובקצב שלי ללא מאמן וללא קבוצה (קוראת אתכן ולא מעט בלוגים וכתבות בנושא ) .רצה כ 30 ק"מ בשבוע ומסוגלת לרוץ 14 ק"מ ברצף .(ממש לא מהר )
מעוניינת להרשם לחצי מרתון ת"א ומחפשת תכניות אימון .
האם יש לכן כאלה ? האם חובה תכנית אימון ?
אשמח לשמוע מנסיונכן .

אישית לא יכולה להמליץ על תוכנית

אבל לגבי ה"חובה" - אז שום דבר לא חובה. אבל זה יותר חכם להתאמן עם תוכנית כלשהי. הסיבה היא שתוכנית בנויה על ניסיון של אנשים, וניסיון הוא חוכמה.
מנסיוני, תוכנית היא הדרך האפקטיבית ביותר להגיע למטרות שלך.
ולמרות זאת, אני לרוב לא מתאמנת עם תוכנית (האמת שעשיתי את זה רק פעם אחת). בעיני, לתוכניות יש יותר מידי חסרונות. הייתי רוצה להגיד שאני מתאמנת עם עקרונות (למשל - יום מנוחה בשבוע, שבוע הפחתה בחודש, עלייה הדרגתית) אבל זה לא נכון. אני מתאמנת לפי ההרגשה. "הרגשה" זה משהו שעובד לי נהדר, אבל הרושם שלי הוא שאני קצת מיוחדת בקטע הזה.
אבל את יכולה להסתכל על כמה תוכניות, ללמוד את העקרונות ואז לבנות לעצמך תוכנית.
העקרון היחיד שאני שומרת עליו הוא טייפר (הפחתה בעומס לפני תחרות). וגם זה, כנראה, כי אני נהנית מזה.
בכל תוכנית שתבחרי, תקפידי להקשיב לעצמך דבר ראשון. תוכניות הן גנריות - הן מתאימות לכולם, ולכן בהכרח לא מתאימות לאף אחד.
ושיהיה בהצלחה!

susieada

New member
ברוכה הבאה

ובהצלחה עם האימונים לחצי ת"א!

omaopa

New member
השאלות שהייתי ממליצה לשאול את עצמך

האם חייבים?
לגמרי לא...

ובכל זאת הייתי ממליצה לך לשאול את עצמך את הדברים הבאים:

1. האם אני יודעת מה אני עושה?

2. במידה ולא, האם אני טיפוס שיכול ללמוד מה לעשות מקריאה באינטרנט/ספרים וכד'?

3. האם יש בסביבתי אנשים שיכולים לעזור לי? (לאו דווקא קבוצה או מאמן זה יכול להיות גם חברים, פייסבוק מה לא)

4. האם אני סוג הטיפוס שיתאמן טוב ובצורה קונסיסטנטית מבלי תוכנית? (כי יש אנשים שאם אין להם תוכנית יהיה להם הרבה יותר קשה לצאת לאימון)

אני חושבת שאם תעני לעצמך על השאלות האלה, תקבלי כבר תשובה אם את אישית צריכה ורוצה תוכנית אימונים אם לאו.

בעיניי מעקב אחר תוכנית אימונים עוזרת לעשות סדר, למנוע פציעות וכן, גם למקסם יכולת.

זאת גישה שחייבים לנקוט בה? ממש לא. כל אחת וגישתה היא.

אישית, זאת גישה ששמרה אותי רצה במשך שנים. בנושאי ריצה אני אוהבת את האנאליות שבדבר.
סדר, לדעת מה אני עושה מחר בבוקר, משהו מובנה שגם כשאני קוראת את זה (לא רק כשאני עושה). משהו שעושה לי הגיון.

וזאת למרות שאני כבר כן יודעת מה אני עושה. עדיין, אני יושבת לכתוב לעצמי תוכנית אימונים (לפחות בראש) כדי לתת לעצמי כיוון והכוונה.

בהצלחה!!

למעלה