תוכנות, עזרים וכד'

• פותח הנושא idv
  • פורסם בתאריך

idv

New member
תוכנות, עזרים וכד'

אילו תכונות וכו' כדאי שיהיו בכל ארגון על מנת ליעל הן את עבודת הארגון והן את השליטה ותפעול של מנהל הרשת? הכוונה היא לתוכנות שהן תוספות לתכונות העקריות והיעודיות של הארגון, כלומר תוכנות ועזרים כמו שרת פרוקסי, FW כמובן, סריקת IP וכד'.

antidot

New member
בא נראה...

דברים שנמצאים אצלי תמיד בPATH: psutils ו-Process Explorer של Sysinternals gnu utilities למיניהם (grep, cut,sed...) putty adfind, memberof, oldcmp, admod, unlock ועוד כמה כלים של joeware אפליקציות שניתן למצוא אצלי על הdesktop: Resource Kits/Support Tools של כל דבר שזז jxplorer - עורך LDAP חינמי של CA scriptomatic/wmimatic של מייקרוסופט Visual Studio - כי לפעמים אני נכנע וכותב קצת קוד nmap - מוצר חובה (אבל מריץ אותו משרת לינוקס שאני ניגש אליו בSSH) ethereal Active Administrator של SmallWonders (כי לGPMC חסר כמה דברים) קצת לא ברור לי הכיוון, מצד אחד אתה מדבר על תוכנות עזר ומצד שני מכניס את פרוקסי לאותה קטגוריה...

idv

New member
הכיוון הוא

לייצר מעיין רשימה של כלי עזר לשליטה ברשת, ניהול יעיל, חיסכון, אבטחה וכדומה ששום מנהל רשת "לא זז בלעדיהם". הרשימה נתונה כמובן לראיה הסובייקטיבית של כל אחד אבל אני מניח שיהיו הרבה מאד דברים חופפים. וחוץ מזה כך אולי יוכלו האנשים שפה להתעדכן לגבי כלים ועזרים שיוכלו להקל על החיים. מתוך ניסיון אישי כשאתה לא יודע מה יש שם בחוץ אתה לא מחפש אותו ומן הסתם גם לא משתמש בו. הרשימה היא בכוונה כללית ומקיפה נושאים רבים מכיוון שכל הכלים הללו (הן תוכנות והן שרתים) בסופו של דבר מקלים ומועילים לארגון ולמנהל הרשת.

בעז 21

New member
לפי דעתי זה רעיון מצויין לשירשור

אולי התותחים של הפורם יתנו שמות של עזרים ותוכנות שהם משתמשים לניהול השותף של הרשת (אם אפשר גם לצרף לינקים)

למעלה