תוכנות לילדים קטנים

תוכנות לילדים קטנים

האמת בעיקר רציתי לשתף אותכם בחוויה. לפני חודשיים הצלחנו להתקין את הקומפי פה (מן התגלגלות כזאת - סתם סיפרנו על זה לסייעת של יותם היא אמרה שזה עשוי להיות מעניין ויום למחרת מצאנו מסך מחשב ממש בזול ביד שניה (50 שקל..) שהפך את הכל לאפשרי). יותם בהתחלה בדק כמה רעש אפשר לעשות עם זה. אחר כך מצא כל פעם איך להפעיל את המוסיקה אבל עכשיו זה ממש תענוג. הוא חוקר לבד ומגיב לתוכנה. לפני יומים הוא קרא לנו שנבוא לראות איך כאשר התוכנה מבקשת ממנו הוא לוחץ על הכפתור הנכון. בפעם הראשונה זה היה פרפר. הוא לוחץ על הכפתור ומקבל פרפר - כולו חיוכים עושה תנועות של פרפר עם הידים (מאיפה הוא למד את זה???) התוכנה מבקשת עוד פרפר - הוא לוחץ התוכנה אומרת תודה וחוזר חלילה 5 פעמים ואז כל הפרפרים עפים. אחר כך עלים. הילד פשוט מאושר ושמח צוחק ומדבר. אומר יחד עם התוכנה - עלה תודה. בשבילי זה היה עונג צרוף. הוא למד כל כך הרבה מילים ממליצה בחום לב. ענת

דווקא אצלנו... ../images/Emo6.gif

הקומפי הותקן כשאלה היתה בת שנה חצי בערך. מאז ועד עכשיו (כמעט שנה וחצי) כל מה שהיא עושה זה ללחוץ בחוסר סבלנות על המקשים וממש לא לשמוע להוראות... יש לנו שלושה דיסקים ואף אחד מהם לא שורד יותר מעשר דקות... שמעתי על רבים כמוכם שהפיקו המון תועלת והתקדמות מהתוכנה. אצלנו ממש לא...
אגב- יש לכם את המיקלדת הותיקה יותר או את החדשה (השקופה) שהבנתי שהיא הרבה יותר מוצלחת ??!

גם אצלינו אין לקומפי הצלחה מי יודע

מה האמת.... אחרי ששמעתי כל כך הרבה הורים מיתלהבים...גם קנינו אבל זה ממש לא מענין את נועה. גם היא יושבת ומקישה על כל המקשים....וזה ניגמר. היום היא תלשה את השפורפרת....אז זה כבר לא עובד....

המודל הישן...

קבלנו כאשר עשינו מנוי לעיתון להיות משפחה (חלק מהנסיון הראשוני שלי לעשות את זה כמו שצריך...
). האמת יותם בגיל שנה וחצי הגיב כמו שאתן מתארות. וגם כשחיברנו לפני חודש זה היה העיקר. רעש וסתם לחיצות. ואז הוא גילה מוסיקה שמצאה חן בעיניו. התעצבן כל פעם שהיא נעלמה. אז ניסתי להסביר שאם הוא ילחץ על המקש היא תחזור. לא היה נראה לי שזה נקלט אבל... חוץ מזה כמו עם קלטות הוידאו שלו לקחנו שירים או ביטויים משם והכנסנו אותם ליום יום שלו כמו השיר המפורסם - אני מצחצח שיניים.. באופן מחריד אני ובעלי מסוגלים לצטט את רוב תכנים לילדים בגיל הזה- היתרון שפה משותפת. לא כל הידסקים דרך אגב זוכים להצלחה. חלקם בפירוש לא לגילו (מה שמתאים זה גיל מוצהר 1-2.5 ולא 2-4). מבן הדיסקים לקטנים הוא מעדיף את My own sweet home ואחריו את צעדים ראשונים. הבית שלי(?) הוא הדיסק המדובר. האמת כבר התחלתי להרים ידים מהיכולות של התוכנה הזאת עד לפני יומים - חלק ממה שגירה אותי לכתוב. הופתעתי. הייתי בטוחה שהוא לא מתעניין והנה הילד שלי בא מהחדר השני ( נדיר כמו שלג בנגב) מביא אותי ומראה לי איך הוא לוחץ. הקטע עם התנועות של הפרפר ממש הרס אותי. הייתי אומרת לא להתייאש. שימו את זה שם מידי פעם. תנסו ליצור עניין ותראו מה בא... תמיד יש הפתעות...

וכשאני חושבת על זה...

כמה לקחים ללמידה ''ביתית'' גם כשנראה שילד לא למד יש ספיגה - לפעמים לוקח זמן עד שהיא מוחצנת. ילדים יודעים לקחת דבר שנלמד בסיטואציה אחת ולהשתמש בו בסיטואציה אחרת (ראה ערך פרפר) זה אנחנו המבוגרים שנוטים לחשוב שמה שלמדנו בשיעור בלט אין לא קשר לקרטה למשל (ואז לגלות כמה טעינו). ענת

ענת, בן כמה הבן שלך?

אני מכירה ילדה שמגיל שנה וחצי משחקת בזה. התלבטנו אם לקנות לחבר'ה שלנו אבל אני עדיין בתחושה שעדיף שהם יגעו, ימעכו, יזרקו חול - יעשו דברים שהם יותר מגע וחומר מאשר מחשב. את זה יש כל החיים. מצד שני אני שומעת שילדים מאד אוהבים את זה. בנתיים, בכל אופן, אנחנו בלי.

למעלה