תוכנות ושימושן

hayona1

New member
תוכנות ושימושן

שלום, ברצוני לקנות מספר רב של תוכנות ולאפשר לציבור הרחב להשתמש בתוכנות אלה בחינם. האם פעולה זו חוקית? בתודה מראש.

לדעתי - לא

רישיון השימוש ניתן לקונה בלבד אבל מציעה להפנות השאלה לפורום העוסק בדיני קניין רוחני שכן אינני מתמחה בתחום זה.

only god

New member
עד כמה שאני יודע הרישיון בתוכנות

ניתן למס' מוגבל של מחשבים (חומרה) ללא קשר למס' המשתמשים. לפי הרעיון של הדבלת משתמשים - אסור לי להביא לחבר שלי לשחק במחשב שלי במשחק שרכשתי? לא נראה סביר מה גם שאין כל מטרה למנוע זאת. כל עוד על מחשב אחד מותקנת תוכנה ברישיון מותר לבצע במחשב זה איזה שימוש שרוצים בכפוף לתנאי הרישיון.

תשובה

הרשיון מקנה שימוש בעותק אחד בלבד. החברה שממנה קנית את התוכנה היא בעלת רשיון שכפול (copy right), והוא נגזרת אחת מיני רבות של הבעלות בקניין הרוחני. על כן, אין בעיה שתתן לחבר שלך לשחק במחשב שלך (מכיוון שאין רישום כלשהו של משתמשים במחשב) אך לא תוכל לשכפל את התוכנה (או להפיצה בכל דרך אחרת - כולל גיבוי במחשב והפצתו באינטרנט). בנוסף, עד כמה שאני יודע, האיסור שחל עליך רלוונטי כולל התקנה במחשבים אחרים מאותו הדיסק (זהו שכפול לכל דבר), אני 99% בטוח בנוגע לנקודה הזו.

פולספגן

New member
פותח השרשור התכוון לאינטרנט קפה, אבל בחינם

הוא לא טען שהוא רוצה להפיץ את התוכנה, אלא שהשתמשו בתוכנה מהמחשבים שהתוכנה מותקנת עליהם. בכל אופן, כך אני הבנתי מהודעתו.

למעלה