תוכנות גיבוי

amirmir123

New member
תוכנות גיבוי

שלום למומחים, מישהו אולי מכיר איזו תוכנת גיבוי קטנה חינמית ופחות או יותר איכותית? הארגון שלנו קטן, ככה שאני לא רוצה לקנות את Backupexec (בגלל בעיות תקציב), ו NTBACKUP לא טובה בשבילי, כי היא לא יודעת לגבות לי Opened Files.. יש למישהו הצעות?

microsoft windows shadow copy

חיה קטנה וחביבה שמגיעה עם הWIN2003 SERVER או אחד הHOTFIX (לא זוכר כבר). נותן לעשות תמונת מצב של השינויים שעשית כל כמה זמן (לבחירתך האישית) נעשה בדיוק עבור אנשים עם הצרה שלך, מהנסיון האישי צריך לדעת לשלוט בזה אחרת אוכלים קצת קש וגם מומלץ לקבוע גדלי תיקיות משתמשים כי זה עובד על אותו הHARDISK. אישית מעולם לא ניסיתי אבל אני חושב שגם הNTBACKUP מתממשק עם זה.

ezaton

New member
ראשית, זה יודע לעבוד מול מחיצות

שונות. שנית, זה לא ממש גיבוי במובן המלא של המילה. הוא שומר עותק יחיד אחורה, לפרק זמן קצר יחסית. זה לא גיבוי. בקשר למנגנונים שיודעים לגבות open files - תוכל לנסות לשחק עם bacula, אבל תצטרך להריץ אותה מול שרת Linux (כלומר, מע' החלונות בתור לקוח). אם אתה לא מכיר, אל תכנס לזה. אין אחרים שאני מכיר בחינם. אגב, לא ידעתי ש- ntbackup לא יודע להתמודד עם קבצים פתוחים.

צוללן27

New member
הערה לגבי גיבוי :

הכלל הראשון של גיבוי אומר שהוא תמיד מתבצע על מדיה שונה. אז .. להשתמש בVSS קצת מפר את זה. הפתרון שאני מצאתי לקבצים פתוחים הוא : א. לבצע גיבוי שהמשתמשים לא בעבודה. ב. להריץ לפני הגיבוי פקודה בCOMMAND LINE שמנתקת את כל המשתמשים שיש להן קבצים פתוחים ואז אין לך "OPEN FILES". מכיוון ש BACKUP EXEC לא הכי עושה את זה טוב. וכך תוכל כן להשתמש ב-NTBACKUP. ג. VSS תופס המון מקום בדיסק בקשיח. צוללן

ezaton

New member
לנתק אותם יכול להרוג להם מסמכים

פתוחים, לא? ואם הם לא שמרו שינויים (מסיבותיהם שלהם...), אתה בבעיה. הרעיון של אנטי לגבי מיקום מידע זמנית ב- VSS הוא נחמד. אני לא מת עליו, אבל הוא ישים יותר, וחלק יותר ללקוח.

shaharc7

New member
מהי הפקודה ב CMD כדיי לנתק...

מהי הפקודה בCOMMAND LINE שמנתקת את כל המשתמשים שיש להם קבצים פתוחים ואז לא יהיו לי "OPEN FILES"(מכיוון ש BACKUP EXEC לא הכי עושה את זה טוב כפי שאתה אומר)? תודה

צוללן27

New member
הפקודה ב-COMMAND LINE

הנה קובץ ה-BAT Title Diconnect All Users @echo off net session /delete /y ping -n 5 serveronnetwork -w 5000 net session /delete /y ping -n 5 serveronnetwork -w 5000 net session /delete /y exit מה שהקובץ עושה הוא מריץ את הפקודה כמה פעמים עם DELAY באמצע ע"מ להשהות את ההרצה בין פעם לפעם כדי לתת לו זמן לנתק את מי שפתוח.

shaharc7

New member
קודם כל-תודה. עשיתי בדיקה ו...

והרצתי את ה Batch הזה על שרת (שרת בדיקות)מסויים אצלי באירגון. לפני שהרצתי את קובץ ה batch הזה פתחתי מס' תקיות ומסמכים ממנו דרך מחשב מרוחק (מה workstation שלי לדוגמא) ואז הרצתי את ה batch בשרת. התקיות והקבצים אותם פתחתי מבעוד מועד נשארו פתוחים ואף יכולתי לעלות תקיות ולפתוח קבצים... האם זה מצב נורמאלי ש"בזכותו" הגיבויים יעברו חלק (successfull) ? או שמשהו שם לא בסדר

צוללן27

New member
ברור !

המשתמשים לא רואים כלום. אבל מהצד של השרת הם מנותקים ואז הגיבויים תקינים.

למעלה