תוכנה קצת אחרת...

yehudad

New member
תוכנה קצת אחרת...

בד"כ אנחנו מזכירים כאן תוכנות המסייעות לנו לבנות את העץ המשפחתי. הפעם אני רוצה לספר על תוכנה גנאלוגית שונה לחלוטין. ב- GenSmarts נתקלתי במקרה לגמרי. מישהו הזכיר אותה ברשימת התפוצה של לגאסי. הורדתי את גירסת הנסיון ו... אז מה היא עושה
היא מבצעת ניתוח של העץ המשפחתי ומעלה הצעות מחקר. היא פשוט עוברת על העץ ומסיקה מסקנות מן המידע המופיע בו. אציג זאת בדוגמה מהעץ שלי. במשפחה של ה
יש ענף שהגיע לארה"ב. לא הקדשתי לענף הזה תשומת לב רבה מדי מאחר ואני בקשר עם אחד הצאצאים וקיבלתי מידע (לא מלא) ממנו. כשפתחתי את GenSmarts לראשונה היא ביצעה סריקה של העץ שלי והעלתה 19 הצעות למחקר. כפי שתוכלו לראות בתמונת המסך המצורפת - בחלק התחתון מופיע ניתוח המידע הקיים על האדם בעץ ובנוסף ההצעות של GenSmarts על סמך המידע הזה. שימו לב ל- GSEST שמשמעותו הערכה של GenSmarts. כלומר הערכה להשלמת מידע על בסיס הקיים. GenSmarts גם אומרת מה ניתן למצוא online ואם לא אז היכן. ועכשיו לחסרונות: החסרון העיקרי - היא עובדת טוב בעיקר למי שיש לו משפחה בארה"ב. אני לא יודע מה יש בגירסה המלאה ואם ניתן להוסיף מקורות אחרים, בכל מקרה מה שיש בגירסת הנסיון זה מידע אמריקאי. בנוסף, כדאי שיהיה מנוי לאחד האתרים המרכזיים (למשל Ancestry), ואז היא ניגשת ישר למידע. שווה לנסות

yehudad

New member
את הדבר הכי חשוב שכחתי...

GenSmarts יודעת לעבוד עם רוב התוכנות הפופולריות המוכרות לנו למעט GenoPro. אגב, ללגאסי 6 דלוקס גם יש כלי עזר למחקר עם רעיון דומה, אבל עדיין לא חקרתי אותו מספיק בכדי לחוות דעה.

מבדיקה ראשונית של התוכנה, היא מאוד

מרשימה
לטענת מפתחיה, היא משתמשת ביכולות של בינה מלאכותית, על מנת להגיע לתוצאות טובות ומועילות, ונראה שהעצות אכן מועילות. אבל, אני מחזק את הסייגים שנתן יהודה: רוב המאגרים בהם נעזרת התוכנה הם מאגרים הקשורים לחיים בארצות הברית (מפקדי אוכלוסין שונים, רשימות פטירה, רישומים מבתי עלמין וכו'). יש אלפי רשימות כאלו, והן אכן מועילות ויעילות בשני תנאים: 1. שאכן יש לנו בני משפחה שהתגוררו בארה"ב (ובעצם, למי מאתנו אין? יכול להיות שעוד לא גילינו אותם...); 2. שיש לנו גישה למאגרים הללו, היינו מינוי לאחר מן האתרים הגדולים (אנססטרי ודומיו). אני בטוח שלמי שמתקיימים עבורו שני התנאים הללו - התוכנה יכולה להקל מאוד את העבודה, ולהפוך משימה מורכבת למעניינת לביצוע. ארנון

wow1

New member
יוצרים בגנופרו ג'דקום ומורים לו

להפתח (open with) באמצעות תוכנת 'הגן החכם'. איל.

yehudad

New member
אהבתי את "הגן החכם" ../images/Emo13.gif

זה עדיין לא גורם לה לעבוד עם GenoPro...

wow1

New member
נכון, האנשים מופיעים אולם אין הצעות

מחקר גם לכאלה שהיו או הינם אמריקאים. איל.

yehudad

New member
לא הבנתי. מה זאת אומרת../images/Emo35.gif

הג'דקום מייצא את המקומות

wow1

New member
לא. אני יודע שהם אמריקאים. הג'דקום

מייצא שמות ותאריכי לידה וחשבתי שהתוכנה תצליב עם המאגרים ותזהה את האמריקאים אך לא היא. איל.

yehudad

New member
היא לא מצליבה מידע. היא מנתחת את

המידע שאתה הכנסת. אם לא כתבת שהם נולדו / התחתנו / נפטרו בארה"ב, התוכנה לא תדע זאת.

חוה3

Member
אצלי התוכנה איתרה נפטרים בלונדון

אבל עשתה בחלק מהנתונים סלט שלם.

yehudad

New member
תוכלי להרחיב../images/Emo35.gif האם את משתמשת

בגרסת הנסיון
איזה סלט קיבלת

חוה3

Member
כן בגרסת הנסיון שהיא ללא תשלום,

אם הבנתי נכון. בחרתי בלשונית My Genealogy File שבה ישנה אפשרות לקבל מידע על כל פרט בעץ. בחרתי את סב סבי והדו"ח שקיבלתי היה שבנו שהוא סבא רבא שלי נשוי לאשתו של סב סבי ועוד כהנה וכהנה הפתעות.

חוה3

Member
התוכנה איתרה לי באמת פרטים

חדשים שלא שמתי אליהם לב קודם לכן (בעזרת הקובץ של BK). תודה

shaham01

New member
תוכנה מעולה שעוזרת לעשות סדר

בכיוונים ובעדיפויות. יעילה ביותר בשילוב עם מנוי מלא ב- ANCESTRY, אך גם ללא מנוי כזה, אם יודעים על מאגרים חופשיים המכילים את המידע (כדוגמת מידע מה-SSDI שאפשר למצוא ב-ROOTSWEB או ב-LDS) ניתן להעזר ברשימה גם אם לא משתמשים בכפתור AVAILABLE ONLINE. נכון שכיום רוב המאגרים הם בארה"ב, קנדה, בריטניה (כמו ב- ANCESTRY) אך יש לי הרושם שהם מתעדכנים כל הזמן גם במאגרים וגם בתוכנות איתן זה עובד אוטומטית (תוספת אחרונה בתוכנות BROTHER'S KEEPER). גם אם מחליטים לעבור לגרסה המלאה, בתשלום, זה נראה לי כדאי, $24.95. תודה יהודה על המציאה!

למעלה