תוכן או טכניקה?

תוכן או טכניקה?

לאחרונה אני נתקלת יותר מפעם אחת באנשים שמבקשים ממני לתת ביקורת לדברים שהם כתבו, לא שאני מבינה למה דווקא ממני, אבל ניחא. עכשיו, נתקלתי בבעיה, לרוב הכתיבה היא כתיבה מאוד טריגרית, עוסקת בנושאים מאוד כואבים שקשה להתעסק איתם. ואני פשוט לא יודעת אם להתייחס לתוכן הכתיבה כסוג של קריאה לעזרה או להתייחס לחלק הטכני של חריזה, חלוקה לפסקאות, פיסוק נכון וכל זה. אז... מה אתן עושות?* ביקורת על כתיבה - תוכן או טכניקה? *מרבית פורום זה הינו מהמין הנקבי, לזכרים, עמכם הסליחה. (אומנם הדיון לא יותר מידי קשור לנושא הפורום, אבל כאן אני מרגישה בנוח הרבה יותר מאשר בפורומי כתיבה אחרים. אולי בגלל שאני כותבת כאן ולא בפורומי כתיבה אחרים. :p)

carefully

New member
../images/Emo20.gif

הדיון מאוד קשור לנושא הפורום ולו מהסיבה הפשוטה שאנשים כותבים כאן (רובם, אני מאמינה) על מנת לקבל פידבקים וביקורת בונה לגבי הכתיבה שלהם, אם מהבחינה הטכנית ואם מבחינת התכנים. לגבי השאלה ששאלת (ולמרות שאני לא מגיבה בדרך כלל) - אני באופן אישי מתייחסת בראש ובראש ובראשונה למה שמוצא חן בעיניי. אם צורת הכתיבה (חריזה, מבנה ושאר מאפיינים ספרותיים) היא זו ששבתה את לבי אז יהיה זה הגיוני שאתייחס אליה, וכך גם לגבי תוכן מסויים. את יכולה כמובן להתייחס לשניהם, זה באמת לא כזה משנה, לדעתי. אני חושבת שאין צורך להתלבט יותר משצריך. אהבת - ספרי מה בדיוק. לא אהבת - ספרי גם (לפחות במקרה שלי... בכל מקרה, הבחירה היא שלך)

מה שמדאיג אותי,

היא האפשרות שמישהו יעלב מכך שאני אתן לי ביקורת "רעה" בנושא הכתיבה כאשר תוכן היצירה הוא כואב במיוחד.

carefully

New member
../images/Emo20.gif

כולנו כאן אנשים בוגרים (לפחות רובנו, אני מקווה). אם לא היינו מחפשים ביקורת או תמיכה, או "סתם" שיתוף, לא היינו נמצאים כאן. אין לשום אדם סיבה להיעלב מביקורת נייטרלית כל עוד היא אינה פוגעת ומנוסחת בלשון נקייה, המיועדת להסב את תשומת ליבו של הכותב לדברים שה"מבקר" חש צורך להדגיש בפניו. אם את מרגישה שאת צריכה לכתוב תגובה במקרה מסויים כמו שתארת, את יכולה פשוט לחלק את התגובה ולהגיב בנפרד - ביקורת לגבי התוכן וביקורת לגבי אופן הכתיבה. אז הרעיון מצוין, אבל הפיסוק מפריע. לדעתי זה חשוב מאוד לתת לאדם את הידע שהוא זקוק לו ולאפשר לו להבין במה הוא טועה, או לפחות לתת לו להסביר את עצמו, כי בעצם כך אנו פשוט לומדים ומלמדים אותו דברים חדשים ומעודדים אותו להשתפר. תראי, תמיד יהיו אנשים רגישים יותר ורגישים פחות. זה לא אמור לעצור בעדך מלהגיב. אני מניחה שכל עוד תכתבי את מה שאת חושבת ומרגישה בצורה עניינית וכנה, הבחירה לאיזה כיוון לקחת את המילים שלך כבר תהיה שלהם.

אני מסכימה איתך

אני מזדהה לחלוטין עם דבריה של carefully. אני חושבת שזוהי מטרתו של פורום - כותבים מצד אחד, ומגיבים מצד שני. ללא התגובות - לא יהיה זה פורום. נחמד לכתוב ונחמד עוד יותר לקבל תגובות והתיחסות, כי אחרת היינו כותבות למגירה בלבד, נכון?

מורן א

New member
דיון חשוב

וגם אני פה לכמה דקות כדי לומר את דבריי. ובכן... נושא לא פשוט. הפורום הזה (ואולי שונה מאחרים, אך אולי גם לא) אינו מתיימר להיות מקצועי. ברור שחלק מאיתנו יכולות (ויכולים) להתייחס לחלק הטכני של הכתיבה, אך לרוב בוחרות (ובוחרים) שלא והסיבה היא פשוטה מאוד, אנחנו כאן כדי לשתף, לרוב בכאב, אך גם בשמחה, וברגעים שכאלה, לטעמי, אין משמעות לסגנון, לפסקאות, כי אם, למה שרוצים לומר, לשתף ולהוציא החוצה. מי שמעוניינת (ומעוניין) בביקורת מקצועית יותר, יכולה (ויכול) לבקש ובטוחני שיש גם כאלה שיוכלו להעניק את הביקורת הזאת. ובכן, כאשר מישהי/ו מבקשים ביקורת, יש לשאול באיזו סוג של ביקורת מעוניינים. ומי שבוחר להיעלב, חבל כי ביקורות רק בונות להמשך ומלמדות. אם רוצים להתמקצע בכתיבה הם אינם יכולים להסתפק בתגובות כגון: "אהבתי, התחברתי, את כותבת נפלא" אבל מי שרוצים להרגיש מעט טוב עם עצמם, לשחרר ולפרוק מהלב, דווקא תגובות מהסוג הזה משחררות את החיוך ולא פעם. ולבסוף, הרשו לי להתייחס למשהו שהתייחסתי כבר בעבר: אל תשכחו להגיב! כמו שאתם רוצים, גם הן, והם, וגם אם זה רק שיר קטנטן וראשון, וגם אם זה בנים שפחות באים לכאן בגלל ריבוי הבנות, וגם אם זו מסה הקשה לקריאה כי נשלחה מהסלולרי, תנו להם צ'אנס, גם לכם, אולי בעבר, נתנו.

למעלה