תוכלו ליעץ לי

Goodie

New member
תוכלו ליעץ לי

שלום בתקופה האחרונה אני מרגיש הרגשה כללית של איבוד הדרייב. המוג'ו או איך שלא קוראים לזה. בשבועות האחרונים המצב מחמיר ואני מתעורר עם סחרחורות, ובימים האחרונים גם בחילות ולחצים בקיבה. אני מרגיש כאילו יש לי הפרעות בצ'י או משהו כזה. מזל רע. חוסר דרייב. ההגדרה לא ממש משנה. זו הרגשה שלי בכל אופן. אשמח אם תוכלו ליעץ לי מה עלי לעשות. (והיות והמצב הכלכלי שלי ממש בקרשים, אודה לכם לפתרונות באמצעים ביתיים אם אפשר). תודה רבה

0 אור 0

New member
פתרונות ביתיים

כדאי לחשוב אם קרה משהו בחיים שיכול לגרום לתחושות הרעות (מתחים, עבודה או אבטלה, משפחה, בריאותי) ואלי בעקבות החשיבה לנסות לראות אם נדרש שינוי כיוון באחד התחומים של החיים מעבר לכך, לטיפול בתחושות הרעות : חשוב לנוח כמו שצריך, לישון טוב, לאכול ולשתות טוב (מים ותה צמחים מרגיע) כדאי מאד לעסוק בפעילות גופנית כמו יוגה או כל פעילות אחרת שגורמת לך הנאה (אבל היוגה גם מרפאה) לעשות דברים שעושים לך טוב: טיול בחיק הטבע, ספר טוב, לשבת עם חברים לדבר, הקשבה למוזיקה ... וכדי בכל זאת לקבל טיפול מקצועי, אפשר להתנדב לשמש לסטג' באחד מבתי הספר לרפואה משלימה באיזורך. זה כולל אבחון וטיפולים שכהמחויבות שלך היא רק להקפיד להגיע בזמן ולשתף במה שקורה לך.

Goodie

New member
כן

אני מובטל לא מעט זמן. תה אני שותה על בסיס קבוע. 3 כוסות ליום פחות או יותר של תה ירוק. לישון - אני לא עובד, ישן מלא. לאכול אין לי ממש תיאבון. לפעמים אפילו להפך, זה יכול ליצור בחילות אם אני אוכל. ובנוסף לכל (לא יודע אם זה קשור) מרגיש חוסר נוראי בקשר רומנטי.

0 אור 0

New member
אז חשוב מאד ש"תיקח את עצמך בידיים"

לישון טוב בלילה, אבל למצוא לעצמך תעסוקה למשך היום בזמן שאתה לא עסוק בראיונות וחיפוש עבודה: אולי זה לימוד עצמי של חומרים שישדרגו לך את מציאת העבודה, התנדבות באיזה מקום שאתה מעריך ורוצה להיות בו, טיפוח גינה, ציור או טיולים - לישון יותר מדי זה באמת גורם לתחושות כפי שאתה מתאר. חשוב מאד לעסוק בפעילות גופנית יומית - גם אלו שציינתי קודם, אבל אפפילו הליכה נמרצת, נקיונות יסודיים של הבית וביצוע תיקונים יתנו תחושה של סיפוק ועשייה. וכמובן, אם אתה מרגיש חוסר בקשר רומנטי, אז זו ההזדמנות לעשות משהו בנידון: להפגש עם בנות על בסיס חברתי, לדבר וליצור קשר אנושי (ואם יצא מזה גם רומן, אז נפלא)

Goodie

New member
אוקיי

הממ, לא שאני לא מעריך את העזרה. אני מודה עליה. אבל, כנראה שאין ממש פתרונות של "קסם" (במרכאות), כן?

מה בדיוק אתה מחפש?

אני יכולה לומר לך ללכת לקטוף שתי חרציות מהשדה הקרוב לביתך, לבשל אותן על אש גבוהה במשך שעתיים ולהוסיף כמה זנבות של לטאות. אני לא בטוחה שזה יגרום לך להרגיש טוב יותר, אבל אולי זה יעשה קסמים אחרים, מי יודע? נשמע שאתה מחפש מישהו שבמטה קסם יפתור את הבעיות שלך, ולא מוכן לעשות שום דבר על מנת לעזור לעצמך. אני חושבת שבלתי אפשרי לעזור למי שלא מוכן לעזור לעצמו. אבל אם אתה לא מבין כיצד העצות שניתנו לך יכולות לעזור, אנסה להסביר: פעילות גופנית: נשמע שאתה במצב של תקיעות בחיים. פעילות גופנית גורמת לתנועה מהירה יותר של הדם והאנרגיה בגוף. אתה נשמע גם קצת בדאון, ופעילות גופנית גורמת למוח להפריש אנדורפינים, שהם באופן כללי חומרים שגורמים לנו להרגיש אושר. פעילות גופנית שאפשר לעשות בחינם היא הליכה וריצה, למשל. אם תוציא את עצמך לרקוד זה בכלל יהיה נחמד. יוגה, טאי צ'י וצ'י קונג הן פעילויות שמסייעות לרגיעה כללית, ואף יכולות להשפיע לטובה על הבריאות והחיוניות. מדיטציה גם יכולה לעזור. אלה פעילויות שלא אמורות להיות יקרות, ואם תחפש טוב תוכל למצוא מורים שמלמדים בהתנדבות. נשמע שאתה לא אוכל מספיק, כנראה בגלל חוסר הפעילויות והדכדוך. חוסר הזנה עלול לגרום לעייפות ולדיכאון. אם אתה לא מסוגל לאכול ארוחות מגוונות וטובות, כדאי שתחזיק בבית פירות יבשים ואגוזים, שכן אלה מלאים בויטמינים ואנרגיה ועשויים לעזור. אור הציעה שתמלא את היומיום שלך בפעילויות, וזו עצה טובה למי שלא עובד. כשאנו עובדים אנו מייחלים לקצת זמן פנוי להיפגש עם חברים, לעסוק בתחביבים, לסדר את הבית וכו'. כשלא עובדים, יש מין נטייה כללית להסתגר ולא לעשות שום פעילות. חשוב לראות חברים, חשוב לצאת, חשוב לנקות ולסדר. זה חשוב לנפש וחשוב לגוף וחשוב להכל. יש לזה קשר ישיר להרגשה כללית. עשה את כל מה שצריך לעשות. אם אתה מעוניין בטיפול ברפואה המשלימה, כמו שאור כתבה, יש בתי ספר לרפואה משלימה שהתלמידים שלהם מחפשים אנשים להתאמן עליהם. כל מה שצריך לעשות הוא להתקשר ולבדוק. יש גם את הקליניקות הלימודיות, שם גובים מחירים סמליים עבור הטיפולים. ולבסוף, העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לא לצפות שמישהו או מישהי ישנו לך את החיים. עשה למען עצמך, אהוב את עצמך. אל תחשוב שקשר רומנטי יוציא אותך מהמצב הזה. למד להיות מאושר בזכות מי שאתה.

Goodie

New member
צדקת

אומנם זה לא שאני לא רוצה לעזור לעצמי. אני רוצה לעזור לעצמי. אבל מרגיש מרוקן לגמרי. תודה על העצות. מקווה שאצליח ליישם.

השתמש בכל הכוח שיש לך

על מנת להוציא את עצמך מזה. יש לך מספיק כוח. את הצעד הראשון עשית, פנית לכאן. אני מקווה שתקבל תשובות נוספות שיסייעו לך למצוא את התחנה הבאה שאליה תפנה. בהצלחה

ההצעה עם החרציות ../images/Emo39.gif

הזכירה לי ספר שקראתי פעם (ממש פעם), על נער שחי באי באוקיאנוס השקט ונפצע בתאונה. אחרי שהפצע מחלים הוא מאוד חלש, והרופא/שמאן המקומי אומר לו שכדי להבריא/להתחזק עליו כל בוקר לקטוף פרחים ולהניחם לפני פסל האל במקדש המקומי, שנמצא בפסגת הר; עליו להניח את הפרחים מוקדם ככל האפשר, לפני שהשמש תייבש את הפרחים. בפעם הראשונה הוא מגיע עם הפרחים וכמעט מתעלף במקום, אבל ממשיך כי כך אמר הרופא/שמאן, ותוך כמה שבועות הוא כבר רץ את כל הדרך בלי קושי, וכל כוחותיו חזרו. אז או שהאל אוהב מנחות פרחים, או שפעילות גופנית מועילה לבריאות...
המורה שלי לתזונה ב"תמורות" סיפר שראה בהודו אישה שעושה מעין "מסלול מכשולים" מסביב למקדש, וכששאל אמרו לו שזה מה שהרופא שלה אמר לה לעשות: להקיף את המקדש, וכל כמה עשרות צעדים לעשות מספר מסויים של קידות וכך הלאה; לא קצבו לה זמן, אבל נתנו לה תכנית של פעילות גופנית מתונה במסווה דתי. אולי גם האל המקומי אוהב את זה... בקיצור נמרץ - פעילות גופנית מתונה בהחלט מועילה לא רק לבריאות הפיזית, אלא גם לבריאות הנפשית.

למעלה