תוכלו להסביר לי

shay or eli

New member
אילו קונוטציות היו לו?

השיר נכתב ב- 1932. ז'בוטינסקי לא היה יכול שלא לשים לב שהיטלר מונה לקנצלר באותה שנה. הוא באמת לא חשב על הקונוטציות שההתייחסות ל'גזע' תעורר?

MS6

New member
קודם כל...

כפי הידוע לי הוא עלה לשלטון ב33'. וגם אם נניח היטלר היה בשלטון אז? זה לא קשור בכלל... אנו מסבירים לך שהמילה "גזע" פירושה היה "עם" ב1932, העברית השתנתה, היום כשמדברים על המונח "גזע" חושבים על "תורת הגזע", אבל בעבר מי חשב על זה בכלל? אתה מדבר פה על 7 שנים לפני מלחמת העולם השניה, מישהו שיער מה הולך להיות?

shay or eli

New member
היטלר עלה לשלטון

בשנת 32' בצו הנשיא. ב- 33' נערכו בחירות, הוא זכה ברוב ופיזר את הפרלמנט. ז'בוטינסקי כתב את השיר בצרפת. אין שום סיכוי שהמאורעות בגרמניה, שהטרידו את העולם כולו ואת אירופה כולה, לא הובאו לידיעתו. מעולם בעברית לא הייתה המלה "גזע" מקבילה למלה "עם". ובכל אופן, אכן שינויים הסטוריים בסדר גודל של הקמת מדינה תמיד כרוכים בדם. אך האם הדבר הוא לשמחתנו או לצערינו? האם אנו מצטערים על הדם הנשפך, או שמים אותו על נס שמחתנו ושרים עליו בהמנון? לדעתי בבחירתו של ז'בוטינסקי יש טעם לפגם.

MS6

New member
הוא לא אמר שזה מה שהוא רוצה..

הוא אמר פשוט מאוד שככל הנראה אין ברירה ועלינו להיות מוכנים לשפוך את דמנו למען הקמת המדינה. זאת כנגד לדברים שכתבו חוגים בשמאל בתקופתו שטענו שאולי יהיה ניתן הדבר הזה. זה לא אומר שהוא לא היה איש של שלום, הוא רצה מאוד שלום והאמין בשוויון.כאן ירווה לו משפע ואושר/ בן ערב בן נצרת ובני/ כי דגלי דגל טהר ויושר/ יטהר שני גדות ירדני. המאורעות בגרמניה אמנם הטרידו אבל קודם כל בשנת 33' אני לא חושב שעדיין מישהו האמין שהולך לקרות מה שקרה...

Time2timE

New member
עזבו, כשבנאדם מקובע אי אפשר להסביר

לו. אגב, אולי כדאי שתקרא את זה כדי שתבין יותר לעומק מה ז'בוטינסקי חשב על הערבים.

who is this

New member
בושה!!

אני אסביר דבר מאד פשוט, אף אחד לא שמח על דם שנשפך... אף אחד! אבל בשביל שתורם מדינה, לצערנו דם נשפך, אם הדם לא היה נשפך לא היתה קמה מדינה.. אנחנו צריכים להיות גאים ולהעריך את האנשים האלה שוויתרו על היקר מכל, והקריבו עצמם על מנת שלדורות הבאים תהיה מדינה (רק חבל שאותו אחד מוותר עליה עכשיו).. טרומפלדור אמר משפט שאולי את/ה מכיר/ה:אין דבר, טוב למות בעד ארצנו", זה אומר, אם אתה כבר מת, אז טוב למות בעד מטרה שכזו, בעד המדינה שלך..

who is this

New member
שי או אלי..

אני אסביר לך משהו, שקשור לכל אשכול ההודעות הנ"ל... במילה גזע, מתכוון זבוטינסקי לעם בעל שורשים חזקים ועמוקים, עם שלא יוכל להיעקר.. דם ויזע, הכוונה לעמל, עבודה קשה, וכדי שתוקם מדינה הדם נשפך, כי מדינה מושגת באמצעות קרבות ומלחמות.. גאון ונדיב, את זה כבר הבנת.. ואכזר, כי "הקם להורגך, השכם להורגו" וחבל שאנחנו לא עושים את זה היום והשמאלנים שולטים בנו...

למעלה