תוכלו להסביר לי

shay or eli

New member
תוכלו להסביר לי

את המילים: "בדם וביזע יוקם לנו גזע / גאון ונדיב ואכזר" בהמנון שלכם? זה לא נשמע חיובי.

דניאל101

New member
כן ../images/Emo118.gif

בדם וביזע - באמצעות עבודה קשה יוקם לנו גזע - יוקם לנו עם יציב וחזק (קראתי גם במקום אחר שהכוונה היא שיצמח גזע לשורשים היהודים בארץ, כלומר עלייה, והקמת המדינה) גאון ונדיב ואכזר - גאה ונדיב אך גם אכזר במידת הצורך במקום אחר ז'בוטינסקי רשם "אין בכלל גזעים עילאים. לכל גזע תכונות משלו, פרצוף משלו, צרוף כשרונות משלו. אולם מובטחני, כי אילו היה למצוא קנה מידה מוחלט להעריך בדייקנות את הסגולות המיוחדות הטבועות בכל גזע, כי אז היה מתברר בדרך כלל, שהגזעים כולם שווים בערכם בקירוב."

Time2timE

New member
שמישהו יירה בו.

יירה- ירי/ה , קל, עתיד גזרת נפי"ו+נל"י/נל"ה

MS6

New member
מעו"ז הרצליה לדורותיו השתלט על..

הפורום.. איפה נתי וירון שישלימו את ההשתלטות?!

MS6

New member
אהלן דניאל..

עשינו קורסים ביחד... ברוך הבא לפורום!

MS6

New member
ברור חסרים...

אני מתכוון עוד כמה ימים לעשות שיפוץ נרחב לפורום.. בכל אופן אחרי תל חי הוא אמור לצבור תאוצה...

מורגי

New member
../images/Emo41.gif

שיר בית"ר נכתב לפני שקמה מדינת ישראל, שהיה צורך להגן ולהלחם עליה. במלחמות נשפך דם. אתה יכול גם להתייחס לזה כאל ביטוי שירי, להעצמת הרגש בשיר או משהו :)

MS6

New member
יש לך פטנט אחר איך להקים מדינה?

המדינה קמה בזכות האינדבידואלים שהקדישו את חייהם להקמת נקודות והקריבו את חייהם בשדה הקרב... בזכות אותם לוחמים מעטים של האצ"ל והלח"י גורשו הבריטים מהארץ ובזכות האיכרים והחלוצים שבחרו להתיישב בנקודות מבודדות חבלי ארץ כמו הגליל והנגב נגאלו, היום כשקבוצות גדולות בעם עייפות מהציונות ומהעבודה הדבר הזה יכול להישמע כ"נוראי" או "פאשיסטי" אבל בעבר אלו היו דברים ברורים מאוד לכל ציוני וציונית. ז'בוטינסקי אמר בדיוק את מה שקרה "בדם וביזע" אחרי עבודה קשה והקרבה של אלפי יהודים "יוקם לנו גזע" יוקם לנו עם "גאון ונדיב ואכזר".. "גאון ונדיב" זה ברור למה, "אכזר" הכוונה במידת הצורך, אנטיתזה ליהודי הגלותי הנרדף.

יעלי78

New member
גזע

סתם כדי להרגע.. שיר בית"ר (ולא המנון) נכתב לפני השוטאטה.. לפני שלמילה "גזע" היו קונוטציות שיש היום...

למעלה