תוכי מתנפח

snopy1985

New member
תוכי מתנפח

שלום! יש לי תוכון. היום בבוקר ראיתי שהתוכון שלי התנפח מאוד והנוצות שלו נראו ממש רע(הצבע שלהן "דהה")והעיניים שלו נהיו שקועות והרגליים שלו הצטמקו. ככה מתו לי כבר שני תוכים. יש משו שאפשר לעשות עם מחלת התוכים הזאת? כי ממש כואב לי כל פעם שזה קורה ואני יודעת שהם הולכים למות!?! ממה זה בכלל קורה?

174M4R

New member
אם כבר מתו לך שני תוכים "מיזה"

לא כדאי לקחת לוטרינר? בדרך כלל הייתי אומר שזה רק בגלל הקור. אבל אם כבר מתו לך שני תוכים שגם היו ככה לפני מותם - למה לא לקחת לוטרינר על מנת למנוע את מות השלישי? איתמר

snopy1985

New member
זו מחלה פתאומית ללא תסמינים מקדימים

כן,אבל זה לא משו שמתפתח,זה פשוט פתאום קורה,ככה שאני לא יכולה לזהות שקורה משו לתוכון. אתמול הכל היה בסדר איתו והוא צייץ ושיחק בכלוב ופתאום בבוקר ראיתי שהוא במצב הזה.

snopy1985

New member
לא טוב

הוא פשוט ככה!ובגלל שהיום שבת לא יכולתי לקחת אותו לוטרינר. ממש כואב לי לראות אותו ככה. הוא בכלל לא זז או מצייץ.

mosnad

New member
ואז, כשזה פתאום קורה - מה עושים?

לוקחים פתאום את התוכי לבדיקה של וטרינר, כדי לבדוק אם אפשר אולי להציל אותו, ולא פחות חשוב - הכרת הבעיה יכולה להציל את התוכים האחרים שלך!!!!

snopy1985

New member
אם היה אפשר להציל

אין לי תוכים אחרים. ואם הייתה לי אפשרות להזעיק את הוטרינר בשבת הייתי עושה את זה, אבל אין ואני חושבת שמחר זה כבר מאוחר מדי.פשוט מאחר וזה כבר קרה לשני תוכים שהיו לי ובגלל שזה פתאומי והם לא מחזיקים מעמד במצב הזה אני שואלת אם זו מחלה ידועה ואם אפשר למנוע אותה איכשהו...

mosnad

New member
מחלה ידועה? איזו מחלה זו בכלל?

איך אפשר לדבר על משהו בלתי ידוע? אם וטרינר היה בודק את התוכים, אפשר היה לדעת מה הבעיה ולמנוע אותה לעתיד. אגב, ואני מקווה שלא תגיעי לזה, אבל גם בדיקת תוכי שמת ממחלה מסויימת יכולה לעזור לפעמים בזיהוי הבעיה. יש בעיות מסויימות שאם לא יטופלו בדרך מתאימה, יכולות לאורך זמן לגרום למות לכל תוכי שיחיה בכלוב הנגוע, למשל. ואולי בכלל יש כאן בעיה של תזונה לא מתאימה? לפעמים גם זה יכול להיות קטלני!

snopy1985

New member
אז מה לעשות כרגע?

בקיצור אין שומדבר שאני יכולה לעשות כרגע בשביל התוכי שלי?כל עוד אין לי אפשרות לקחת אותו לוטרינר? חשבתי שאולי זה משהו מוכר שאנשים שמבינים קצת בתוכים יודעים איך לטפל בו ברגע שהוא מופיע.

eari

New member
תוכי חולה..

כל תוכי שחולה, תיהיה המחלה אשר תיהיה, ההם בד"כ ייראו אותו דבר, ולכן ע"פ המצב שתיארת אין אפשרות לדעת ממה הוא סובל, זה פשוט תסמונת של חולי בתוכים, רעב, וכד` מקוה שישרוד..

mosnad

New member
הסימנים דומים בכל בעיה או מחלה

כל מחלה או אפילו חולשה/תזונה לקויה יגרמו לסימנים דומים, למשל התנפחות וחוסר פעילות, כך שלא ניתן ממראה התוכי לקבוע מה הבעיה שלו.

snopy1985

New member
חל שיפור!

אני באמת חושבת שהתוכי התנפח בגלל הקור,כי העברתי את הכלוב שלו למקום חם יותר וירדה לו הנפיחות בצורה משמעותית,אני מקווה שזה סימן לכך שהוא מחלים.אבל הוא עדיין לא עף או אוכל. אני מקווה שהוא יהיה בסדר איכשהו עד מחר שאני אוכל לפחות לקחת אותו לוטרינר.

יוסי ר1

Active member
עוף חולה

לשואלת שלום. עופות, בניגוד ליונקים למשל, מנסים להסתיר ככל שאפשר את היותם חולים (זו דרכם לשרוד בלהקה. אם יראו סימני מצוקה, יש סיכוי שהחברים האחרים ינקרו אותם למוות!). אם התוכי שלך מראה סימני מחלה - מתנפח - (אני מניח שהכוונה למסמר את הנוצות ולא לבצקת) אז המצב שלו גרוע, ואם יש לך ענין להציל אותו, אז כל שעה קריטית. כחי בחשבון רק שעלות וטרינר בדרך כלל גבוהה מעלות תוכון - כדאי שתבררי מראש בטלפון האם הוטרינר מומחה לעופות, ועלות ביקור (לפני תרופות).

snopy1985

New member
הוא נראה הרבה יותר טוב

אז זהו,שבגלל שכתבו לי כאן שתוכונים מתנפחים בגלל קור,העברתי אותו למקום חם והנפיחות שלו ממש ירדה באופן משמעותי!(אני מקווה שזה לא בגלל שהוא מנסה להסתיר את המחלה) אפשר לומר שהוא חזר לממדים הרגילים.הוא גם סופסוף זז קצת אבל לא ממש עף.אני קצת מודאגת שהוא בטח לא אכל כל היום.ניסיתי להאכיל אותו מהיד שלי אבל הוא לא שיתף פעולה.אני בכל מקרה ארצה לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר אחרי משהו כזה.

R E N I

New member
קחי אותו כמה שיותר מהר לוטרינר...

זה שהוא לא מנופח לא אומר שהוא נהיה פחות חולה.. זה כמו שיוסי כתב- הוא פשוט מנסה להסתיר את מחלתו...

snopy1985

New member
אני אקח ברגע שהמרפאה תהיה פתוחה.

הייתי לוקחת אותו כבר היום אם הייתה אפשרות כזאת. מחר בטוח תהיה ואז אני אקח אותו.ממש נבהלתי היום.אני מקווה שהוא יחזיק מעמד.

snopy1985

New member
תודה :)למרות שאין הרבה מה לעשות

טוב תודה לכולכם(שניסיתם לפחות)!הלוואי שלמישהו היה פשוט פיתרון. בגלל שאין לי שום מושג בתוכים הייתי חייבת לפנות לפורום (שד"א מעולם לא ביקרתי בו קודם)לצערי התקלתי אתכם בבעיה שקצת קשה לענות עליה.אבל לימדתם אותי קצת(שצריך לקחת תוכי לוטרינר!)מקווה שהוא ישרוד.

eari

New member
בהצלחה!

ושתמשיכי לבקר ובנסיבות משמחות יותר.. :)

snopy1985

New member
כן כדאי

כן.אני רק ממש מקווה שהוא לא מסתיר את המחלה כמו שאמרת.זה בהכרח ככה או שיש סיכוי שהוא באמת מחלים?

למעלה