תוכי חדש

assafus

New member
תוכי חדש

יש לי תוכית מסוג קוקוטייל. לפני שחודש שמעתי ציוצי מצוקה של תוכי מהחצר והצלחתי להציל תוכי יפהפה מבין השיניים של חתול אכזרי. התוכי הוא מסוג ציפורי אהבה, כך נראה לי, והוא בצבעים יפים מאוד. התוכית שברשותי היא חברותית מאוד ומבקשת לשבת על הכתף שלי בכל הזדמנות. התוכי שהצלתי, לעומת זאת, בורח לקצה הכלוב בכל פעם שאני מכניס את היד. בזמן האחרון הוא מסתובב בכלוב ועושה תנועות של משוגע, זה רק לאחרונה. האם זה אומר שהתוכי שהצלתי גדל בטבע ולא רגיל להיות בכלוב? האם יש סיכוי להרגיל אותו למגע יד אדם? האם כדאי לשחרר אותו חזרה לטבע? בסך הכל מה שחשוב לי זה טובתו של התוכי.

jo24

New member
התוכי ברח למישהו...

והוא לא האכלת-יד (מוחתם). אל תשחרר אותו לטבע כי הוא לא ישרוד... ציפורי אהבה פראיים כדאי לגדל בזוגות. אני מציע לך לקנות כלוב וציפור אהבה נוספת מהמין השני (בחנות יגידו לך בד"כ אם זה זכר או נקבה). השיטה לבדיקת המין אצל ציפורי אהבה היא מישוש האגן- כשהוא גדול יחסית זאת נקבה וכשהוא קטן יחסית זה זכר. בהצלחה, יונתן

רואי

New member
היי

רוב הסיכויים שהתוכי שמצאת ברח ממישהו אחר.. כלומר לבטח תפסת אותו באותו יום או יום אחרי שהוא ברח. לא הייתי משחרר אותו מכיוון שהוא לא רגיל לחיות בחוץ ורוב הסיכויים שימות שם. בנוסף, כנראה שאין סיכוי שתאלף אותו, הוא כבר בוגר וחבל על המאמץ ועל העוול שתגרום לו.

למעלה