תוכי וילדים

mota1

New member
תוכי וילדים

משיטוטי בדפי הפורום, למדתי כי הקוואקר קנאי מאוד למגדל האישי שלו, ויכול להיות תוקפני כלפי שאר הסובבים, מכאן עולה בי שאלה, אני וזוגתי נשואים כשנה מתכננים להביא ילד לעולם בשנה שנתיים הקרובות, האם יכול התוכי לראות בילד שיוולד אויב ולהיות תוקפני אליו באופן, מיוחד, הייתי מאוד מעוניין לשמוע על נסיונות של מגדלים בכניסת ילד ראשון למשפחה אשר מגדלת תוכי. האמור לעיל מתייחס ביחוד לקוואקר אך אשמח לשמוע גם לגבי קוקטייל. בברכה משה

bilbolim

New member
אצלי

אין מצב שהיא מקבלת מישהו חוץ ממני הקוואקרית, היא ממש תוקפנית לאנשים זרים. אצל חברים של המשפחה שלי יש שני קוקטלים ואני זרה בשבילם אחד מהם מרשה לי לגעת בו והשני רק בורח ממני, הם יותר פתוחים לאנשים זרים אני חושבת.

נעה גל

New member
תוכים וילדים

אני מגדלת תוכים מוחתמים (ועוד כמה בע"ח) ביחד עם ילדים. לחלק גדול מסוגי מהתוכים יש נטיה להיקשר לבן אדם אחד. זה יכול לקרות גם אצל קוקוטילים שלכאורה, הם תוכים שמוכנים "להכיר" עוד אנשים. בעיקרון, צריך להבין שתוכי לא יושב על הסטנד שלו פתאום הוא רואה בן אדם שהוא לא מכיר ואז הוא עף ונושך אותו. הם הופכים לתוקפנים רק שמנסים לגעת בהם או להרים אותם. כך שהילד העתידי שלכם די בטוח. בענין זה הם לא שונים ואפילו נוחים יותר עם הילדים מאשר החתולה שלי (לדוגמה). ועכשיו באופן כללי לגבי ילדים ובע"ח - כשיהיה לך ילד אתה תגלה שזו ממש לא בעיה. ילדים לומדים מהר מאוד למי מותר לגשת ולמי לא. הם חיים בשלום עם בעלי החיים וממש לא מתקרבים ומציקים לכאלה שעושים סימנים שהם לא אוהבים אותם. לא הייתי דואגת בכלל. בשנים הראשונות לחייהם רוב הילדים מאוד לא עדינים עם בע"ח. אני לא מתכוונת שהם מציקים אלא שהתנועות שלהם עדין לא עדינות וכל ליטוף ניתן בנדיבות רבה מדי. לכן, להורים יש נטיה לא לאפשר להם בכלל להתקרב לבע"ח ללא השגחה. ולגבי תוכים - לי יש קוקוטילים מוחתמים. הקוקוטיל הראשון שלנו (שהיה בעיקרון של הבת שלי) לא היה מוכן שאף אחד ירים אותו למעט אני. הוא היה מכור אלי והיסטרי כלפי כל אחד אחר (ואגב, אני לא יודעת לגבי קוואקר אבל, נשיכה של קוקוטיל זו בדיחה). כיום אני מגדלת שני קוקוטילים מוחתמים והם למרבה הפלא ידידותיים למדי לאנשים, עולים עליהם ומשחקים איתם ואוהבים גם את הילדים שלי. כך שלא מדובר בשחור לבן.

יש לי קוואקר

והוא לא תוקפני לאף אחד. לא לזרים, לא לבני משפחה אחרים. הוא אצלי בחדר כל הזמן ומדי פעם אחי הקטן ואבא שלי באים אליו ואפילו נשיכה אחת או תנועה תוקפנית אחת הוא לא עושה לעברם. לפי מה שראיתי עד היום קוואקרים מאוד עדינים ואוהבים כלפי כולם.

bilbolim

New member
חכה שהוא יהיה בן שנה

ואז תגיד לי אם הוא עדיין ידידותי לכולם, הוא עדיין לא הגיע לבגרות המינית שלו.

למעלה