תוכי דררה

ofir999

New member
תוכי דררה

שלום. יש לי תוכי דררה האכלת יד. אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות כדי שלא ירעיש ויצעק? והאם אני יכול להשים אותו בעליית גג פתוחה? או אם אני יכול להשים אותו בחדר חשוך(כי בחושך הוא לא ממש מרעיש).

אממ..לי יש תוכון../images/Emo9.gif

אממ אם רק קנית אותו אז זו תופעה נדירה..התוכי פשוט צריך להתרגל למקום החדש..אם הזמן זה יעבור לו.. אבל אם הוא אצלך כבר כמה זמן..אז לא יודעת..תנסה אולי לתת לו יותר תשומת לב..לשחק איתי וכאלו דברים.. במקום חדר חשוך עדיף שתשיים עליו איזשהי שמיכה שגם עושה את הכלוב לחשוך.. לדעתי עדיף לשיים את הכלוב איפה שיש אנשים כדי שהוא יוכל להנות(
) ולהתחיל לדבר[ממה שאני יודעת התוכים מהסוג הזה יכולים לדבר..
] זה..מקווה שעזרתי

ofir999

New member
תוגי דררה

את התוכי הביאו לי רק שלשום. הוא צועק המון הוא משגע אותי כבר חחחחח.

כנס

תנסה לגעת בו. אל תפחד מהנשיכות. הם באמת לא כואבות. קוקטיילים יותר מכאיבים מהם..

174M4R

New member
ברוך הבא.

אם תשים אותו כל היום במקום חשוך בשביל שלא יצעק - הוא יתעורר מוקדם בבוקר ויצעק הרבה. בטוח שהוא האכלת יד? תדאג שיהיו לו משחקים ותדאג לתת לו הרבה תשומת לב ופינוקים. איתמר.

לי יש דררה טיפש\../images/Emo11.gif

הוא כל הזמן בשקט, אבל חייב לצעוק בשלוש ובשש בבוקר. אבל סולחים לו. הוא צועק פעם בשעתיים ככה בשביל לצאת מהכלוב ולהפגש עם התוכים שבמסדרון. מה אתה יכול לעשות? לשחק איתו. צומי! כמו כל תוכי! לדעתי, אל תשים בחושך. זה ידכא אותו. לפני כמה זמן קנית אותו? אולי ההסתגלות למקום חדש היא הבעיה...

mosnad

New member
במקום לשים אותו בחושך, עדיף

שתתרום אותו לאיזו פינת חי או למישהו שיטפל בו כמו שצריך. מה זה הרעיוןצ ההזוי לשים אותו כל היום בחושך? ואתה, האם תשב כל היום סגור בצינוק במרתף הבית? אם אתה לא מסוגל לסבול את הרעש שעושה התוכי, אתה לא צריך לגדל דררה (תוכי לא שקט בדרך כלל). אולי תוכי אחר (יש סוגים שקטים בהרבה) יתאים לך, ואולי בכלל לא מתאים לך תוכי.

ofir999

New member
הדררה..

את התוכי קיבלתי רק לפני 3 ימים אולי זאת הסיבה לצעקות? אפשר להשים אותו במשך היום בעליית גג עם משהו שיכסה את הכלוב: מגבת, שמיכה? ובקשר לנשיכות, הוא מסכים רק לטפס עלי ולא מסכים ללטף אותו.. מה אפשר לעשות בנידון?

mosnad

New member
מה, לא הייתי מספיק ברור?

אמרתי שבשום אופן לא לשים את התוכי בחשיכה, ואתה חוזר ושואל אם זה בסדר לשים אותו בעליית הגג עם כיסוי שיחשיך את הכלוב? לא!!! זה לא אפשרי!!! נראה אותך יושב כל היום בעליית הגג עם שק על הראש כדי שלא יגיע, חס וחלילה, קצת אור לעיניך. נעים, אההה?

ofir999

New member
אבל

אם אני ישים אותו למעלה במשך היום בזמן שאני בביצפר לא יהיה לו קר שם?

ofir999

New member
אתה לא הבנת

אתה לא הבנת אותי בכלל.. אני לא רוצה להשים על הכלוב משהו כדי שלא יגיע אליו אור.. חס וחלילה!! אני רוצה רק שלא יהיה לו קר במשך הבוקר עד שאני חוזר מהביצפר, כי בלילה הוא ישן למטה..!!!

mosnad

New member
אין כל בעיה של קור

אפילו מחוץ לבית ואפילו בחורף פרט אולי למקומות בהם הקור קיצוני (רמת הגולן למשל). התוכים שלי חיים כל השנה, ביום ובלילה, מחוץ לבית ואין להם כל בעיה של קור. הם אפילו מטילים, דוגרים, ומגדלים גוזלים בחורף. הסכנה לתוכים היא מהרוח, וצריך למנוע מרוח להגיע לכלוב, אבל הקור הוא בהחלט לא בעיה.

ofir999

New member
הרוח..

mosnad איך אני יכול למנוע את הכנסת הרוח לכלוב שלו?

mosnad

New member
האם הכלוב בבית או בחוץ?

אם בתוך הבית - פשוט תדאג שלא יהיה חלון פתוח ליד הכלוב. אם בחוץ - סוגרים עם יריעת ניילון/פלריג/לוח פוליגל/לוח פרספקס (ואפשר לחשוב על עוד אלף ואחת אפשרויות אחרות...) שלושה צדדים של הכלוב ולהשאיר פתוח רק מהצד שפונה לקיר הבית ומשם לא מגיעה רוח וגם לא נכנס גשם. כמובן שצריך גם לדאוג לקירוי או כיסוי גג הכלוב למניעת חדירת גשם, ואם יש תא הטלה תלוי מחוץ לכלוב - לכסות גם אותו בניילון כדי שלא יירטב.

ofir999

New member
אני רוצה לגדל אותו

בעליית הגג שבמחציתה יש מן פרגולה.. ועם מה שאני סוגר איתו את הכלוב חייב שהוא יהיה שקוף נכון?

למעלה