תוכי ג'אקו

לאה 9

New member
תוכי ג'אקו

שלום רב יש לי תוכי ג'אקו בן חצי שנה. התוכי היה פעיל חברתית כלומר נתן לנו ללטף אותו, שרק וניסה לתקשר איתנו ואכל טוב. מזה שלושה ימים, התוכי רועד, ונראה אדיש. מה הסיבה לכך?

נשימהה

New member
כמה זמן הוא אצלך?

מאיפה קנית אותו? הידעת למשל שאסור לתת לתוכים אבוקדו לאכול, שוקולד, ועוד רשימה ארוכה של מאכלים? האם את יודעת שישנם וטרינרים המתמחים בציפורים? תוכים לפעמים רועדים ומנפחים נוצותיהם כדי לחמם את עצמם, לפעמים תוך נימנום. לפעמים כשהם מפוחדים גם אבל אז הם ערים ולא ישנים. אני יכולה לומר לך ככה- אם התוכי מגיע לתחתית של הכלוב כלומר ממש למטה ונשאר שם- המצב ממש גרוע! אם את רואה שהצואה שלו משתנה והיא מיימית זתומרת שהוא משלשל- לא אוכל- וחסר מצב רוח את חייבת! אבל חייבת לגשת לוטרינר מומחה לציפורים כי במצב שכזה זה כבר לא ממש טוב. תוכים יכולים להסתיר כשהם מרגישים לא טוב , אבל כשכבר רואים את זה, זה שלב לא טוב. אני ממליצה לך לפנות לאחד הוטרינרים המופיעים באתר הזה.

לאה 9

New member
ג'אקו

תודה על התגובה המהירה. התוכי נמצא אצלי שלושה חודשים. לפני שהכנסתי אותו הביתה, הוא עבר בדיקת דם והוא היה במצב מצויין. אני יודעת בוודאות שאסורים עליו המאכלים שהוזכרו. הוא לא מגיע בכלל לתחתית הכלוב, הוא רוב הזמן נמצא מחוץ לכלוב ועומד מעליו.הצואה שלו רגילה, כלומר לא מיימית אבל נראה לנו שהוא עצוב ולא משתף פעולה כמו שהיה.

נשימהה

New member
תצלצלי

לדר' אורי בנדהיים מהרשימה של האתר הוא בדרך כלל מוכן להגיע הביתה לראות... זה גם עולה בהתאם אבל לפחות התייעצי איתו אל תשאירי את זה כך בלי לדעת מה קורה.

לאה 9

New member
תוכי ג'אקו

תודה על תשובתך. יש לי את מס' הטלפון שלו ואני אתקשר אליו עוד הערב. שוב תודה!!!

למעלה