תוכי אהבה

• פותח הנושא tux
  • פורסם בתאריך

tux

New member
תוכי אהבה

שלום לכולם, יש לי זוג תוכי אהבה שנראים כמו בתמונה המצורפת (תמונה שמצאתי באינרנט זה לא התוכים שלי). רציתי לקבל כל מני המלצות על דרך הטיפול בהם. כאשר שחררנו אותם בבית היה מאוד קשה לאחזיר אותם לכלוב לכן השמח גם אם תגידו לי איך להרגיל אותם לבני אדם. בתודה, אור

o.k......../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הציפור אהבה הזאת היא מסוג הפיץ'-פייס("פני אפרסק") שיש להם כמה מוטציות צבע הירוק , הצהוב (לוטינו) , כחול , הצהוב בהירבהי(קרינינו). בציפורי אהבה אי-אפשר לקבוע אם הוא בן או בת ע"י שום חלק\איבר\צבע חיצוני. לתוכים צריך לתת את האוכל הבסיסי...פירות וירקות לויטמין סי [אבל אסור לתת להם אבוקדו ושוקולד]ולסידן כדאי לתת להם ביצה מבושלת עם הקליפה כי זה מביא להם סידן וגם צריך להביא להם אבן גיר \ דיונון. בשביל הטלת ביצה הם צריכים להיות מעל (10 חודשים?) וצריך שיהיה להם בית-קינון ועלי דקל , בננה בשביל הקן. בשביל למנוע תסכול כדאי לדעת שלא כל ביצה שיטילו לך תהיה מופרית וזה אומר שלא יהיה אפרוח בפנים(הנקבה הטילה ביצה ללא עזרתו של הזכר. צריך לנקות להם את הכלוב לפחות פעם בשבוע. כדי שיתקרב אלייך תנסה\י לשים את התוכי עליך וללטף אותו , לשחק איתו או לתת לו גרעינים שהוא יאכל אותם ואחרי הרבה זמן העבודה משתלמם (ואם יהיו לך גוזלי אז כדאי לך לעשות אותם האכלת יד שיתרגלו אל בני אדם מגיל צעיר מאוד). אההה ושכחתי להזכיר...תקופת הדגירה על הביצים היא בסביבות ה-23 יום והנקבה מטילה בדר"כ 5 ביצים. נ.ב. גם לי יש תוכים כאלה ויש לי כרגע 3 גוזלים ו2 ביצים שיצאו מהם גוזלים.

Blue fairry

New member
../images/Emo26.gif תשובה בשבילך ../images/Emo36.gif

היי קודם שלא תתבלבלו אני עשיתי לי שינוי קטן בשם במקום מלאכית שחורה של הצאט ל Blue fairry נשמע כזה יותר נחמד..
ובקשר לתוכי האהבה שלך.. גם לי יש אבל מסוג זה ---------------------------------> שבתמונה.. הם כבר מכירים אותי ואוכלים ממני מאכילת יד.. אני נותנת להם כוסברא ומשחררת אותם לפעמים בבית והם חוזרים לבד אל הכלוב... כדי להרגיל אותם להכיר את בני האדם ולדעת לא לפחד זה לוקח המון זמן ודורש ממך המון סבלנות.. שאתה משחרר אותם בבית תן להם להרגיש חופשים ולא לרוץ אחריהם בבית כדי שהם יכנסו... שלא ירגישו פחד שאתה רוצה להחזיר אותם קח את הבית שלהם( רק עם אין ביצים) והם יכנסו לבד... עם יש ביצים קח רק את הכלוב עצמו... בהצלחה בטיפול...

תוכון1

New member
איך מחזירים אותם לכלוב?

אצלי הם כבר סופסוף נכנסים לתיבת הטלה
, ואם יהיה גוזל אני אחתים אותו ואשחרר את ההורים שלו.

רואי

New member
לא נראה לי שמומלץ לשחרר אותם

אני מבין שהם פראיים. חבל לשחרר אותם, זה סתם יוצר בלאגן שלא מוביל לשום מקום לדעתי. בנוסף, אם אתה מצפה לגוזלים מהם אז עדיף שלא תגזור להם את הכנפיים מפני שבעת הזיווג התוכים זקוקים לכנפיים מלאות, זה עוזר להם לשמור על שיווי משקל.

היי

תוכי אהבה קשה נורא להרגיל לאנשים ובימיוחד כשהם זוג הם מאוד אלימים לבני אדם ולציפורים אחרים

היי

תוכי אהבה קשה נורא להרגיל לאנשים ובימיוחד כשהם זוג הם מאוד אלימים לבני אדם ולציפורים אחרים

למעלה