תוכון אוסטרלי

תוכון אוסטרלי

שלום. הגיע אלי לחלון המרפסת תוכון אוסטרלי. אחרי שהוא חירבן לי על כל אדן החלון יומיים, החלטתי לשים אותו בכלוב. הושטנו לו את הכלוב והוא ישר קפץ פנימה, כנראה זה תוכי שהיה רגיל לכלוב. היום, אחרי שלושה ימים בכלוב, נראה שהוא השתגע.... הוא הולך מצד לצד במהירות, הוא מנסה לנקר את הסורגים ולצאת, הוא נראה לי מאוד ממורמר. יש לציין שאני דואגת להחליף לו מים ואוכל כל יום, וגם מחליפה לו את הנייר מתחת לכלוב והכל נקי. מה דעתכם, האם לשחרר אותו לחופשי? ? ? תודה.

tomer153

New member
כנסי

באיזה גודל הכלוב? אל תשחררי אותו הוא ימות בטבע (את חושבת שיהיה לו הכי טוב בחוץ אבל זה לא תוכים שחיים בטבע כמו דררות, זה שאת תפסת אותו את ממש הצלת אותו ממוות) תביאי לו בן זוג לפי דעתי אוכל טוב וצעצועים בכלוב

eari

New member
בן זוג.

תבדקי אם הוא זכר או נקבה, ותביאי לו בן/ת זוג, זה ירגיע אותו, כרגע הוא לבד ומשועמם.

danielia1

New member
עוד לא הבנתם שהוא מוחתם

והוא צריך חופש בבית רק שהנוצות גדלו לו והוא ברח, אז יש להתייחס אליו כאל תוכי מוחתם. לא בן זוג !

eari

New member
אם הוא מוחתם..

פשוט מאד תגזרו לו את הכנפיים ותנו לו להסתובב סביב הכלוב.

אמ..

ניסית במקרה להוציא אותו מהכלוב , אולי באיזה חדר קטן עם חלונות סגורים , ולבדוק אם הוא מוחתם(=כמו מאולף!)?? כלומר לתת לו לעמוד לך על האצבע או ללטף אותו או משהו כזה?

כשניסינו להכניס אותו לכלוב

ולתפוס אותו ביד הוא ברח. למרות שהוא היה נראה מאוד מעוניין להיכנס הביתה. אני אישית לא אוהבת לגעת בתוכי, אבל בכל פעם כשמתקרבים הוא מנסה לתפוס את האצבע שלנו ולנקר אותה. מה שבטוח זה הוא יכול לעוף כי הוא התעופף כל הזמן ליד החלון... בכל אופן, תודה על התשובות.

danielia1

New member
לא תופסים תוכי ביד.

מניחים אצבע מתחת לחזה והוא מטפס עליה בעזרת המקור. ואז הוא לא נושך. אם מנסים לתפוס אותו הוא מתיחס אליכם כתורפים ובורח. ודאי שיכול לעוף, כך ברח מביתו הקודם. כנראה ששכחו לקצוץ את הנוצות בזמן.

danielia1

New member
שאלה....

את מעוניינת להשאיר אותו אצלך או אולי למסור למישהוא שמבין? לא לחנות כי חבל"ז.

אני לא מעוניינת למסור אותו

ורק בגלל שהילד שלי רוצה אותו.... אחרת הייתי מוסרת בכיף!

danielia1

New member
יופי שיהיה לכם בכיף

בבקשה תקראי מאמרים מתאימים , מה מותר אסור תעסוקה וכו. נשמח לעזור.

למעלה