תוחלת החיים.

אמיר.

New member
תוחלת החיים.

תוחלת החיים במדינה ממשיכה לעלות. כרגיל - נשים חיות יותר (81 שנה מול 77 של גברים). אבל... הגברים ההיהודים בישראל בדרוג העולמי נמצאים במקום השלישי והנשים רק במקום העשירי (אם אינני טועה) יש הסבר ? הרופאים (שרובן רופאות) מקפחות נשים ? משו בגנים של היהודים ?

aaa123

Member
אחרי שנשים חיות יותר נשים מקופחות?

ממש לא נראה לי שנשים מקופחות בקטע הזה.

טל קר

New member
אם נשים לא זוכות לנצל את מלוא

הפוטנציאל של אורך חיים שלו הן זכאיות, הן בהחלט מקופחות. לדעתי זה אולי דווקא קשור יותר לכך שרופאים יותר מזלזלים בתלונות של נשים ומאשימים יותר נשים בפסיכוסומטיות גם כשלא זה המצב.

Boojie

New member
הכל יחסי.

נשים באופן כללי חיות יותר. אם בארץ נשים חיות יותר, אבל פחות מהסטנדרט בעולם, אז כן, יש כאן איזושהי בעייה. ואגב, הקיפוח הוא עמוק יותר מזה. נשים חיות יותר, ובריאות למשך יותר שנים, ובכל זאת כל הסטנדרט הולך נגד זה: עד לפני לא הרבה שנים נשים יצאו לפנסיה חמש שנים לפני גברים, ועדיין לנשים מותר לצאת לפנסיה חמש שנים לפני גברים (מה שכמובן מעודד מקומות עבודה לעודד אותן לצאת לפנסיה מוקדם יותר, ולהשקיע פחות בקידום שלהן כי הן עשויות לעזוב קודם), עדיין הנורמה היא שבזוגות הגבר מבוגר מהאשה בכמה שנים, ועדיין לא מאפשרים לנשים להתחיל את הקריירה שלהן מאוחר יותר (נגיד, כדי לקחת כמה שנים כדי לגדל ילדים) ולסיים אותה מאוחר יותר, למרות שהן יכולות. ועדיין גברים מבוגרים נחשבים סקסיים למרות שנשים מבוגרות נחשבות לכל היותר "סבתא חביבה", כלומר, המסר החברתי הוא שאשה צריכה לסיים את חיי המין שלה בגיל מוקדם יחסית, כשגברים יכולים להמשיך הלאה בכיף. בקיצור, זה הרבה יותר דפוק ממה שזה נראה על פני השטח.

aaa123

Member
אולי הבעיה היא בסטנדרט בעולם

את אומרת שאם בארץ נשים חיות יותר,אבל פחות מהסטנדרט בעולם אז יש כאן איזושהיא בעיה. למה להניח אוטומטית שמקפחים את הנשים בארץ בכל דבר. אולי הבעיה היא בסטנדרט בעולם שמקפח את הגברים? אני אגב בעד זה שלגברים יהיה מותר לצאת לפנסיה בגיל 60. יתכן שהסטנדרט שאוסר על גברים לצאת לפנסיה בגיל 60 פוגע בתוחלת החיים של הגברים. אין לי גם התנגדות לשינוי החוק כדי לתת לנשים אפשרות בחירה להשאר בעבודה עד גיל 70.

אורי, יש הרבה סוגיות ברפואה ומחקר

שקשה לכמת אותן באחוזי ההשפעה על ההבדלים שאתה מציין ועל מיקום ישראל או כל מדינה אחרת בטבלה. למשל - המחקר על סרטן השד קיבל תקציבים רק אחרי לובי מסיבי ורק אז החלו להופיע תרופות רלוונטיות להארכת תוחלת חיי החולות ולריפויין - וגם המאבק הזה עדיין בחיתוליו כי לא הכל ממומן כראוי ע"י הביטוחים הרפואיים. יש את המושג שאני עושה בו שימוש לעיתים בהקשר של תקציבי מחקר דוקא - ג´נדר פוליטיקס. הפוליטיקה הג´נדרית משפיעה גם על הפניית תקציבים וכל מקום אליו מופנה תקציב מחקר יכול לגרום להארכת תוחלת חיים, בעניין של סיבה ותוצאה. מחלות לב של נשים זכו ועדיין זוכות להדחקה מהממסד הרפואי והפוליטי והחברתי והתקציבי, מה שעולה לנשים בחייהן. גישה לחולות היא בעייתית לעיתים יותר מאשר לחולים בגלל קבעון חברתי-מחשבתי-מפלה של "היסטריה" והפניות לטיפול פסיכולוגי במקום רפואי (וזה נושא שנדון כאן בעבר לא מעט). מאידך יש "גול עצמי" של אגו גברי שגורם לגברים לטפל מאוחר מדי ופחות מדי בתחלואים באזור החלציים, כגון ערמונית / אשכים וכדומה. עניין העבודה - באותה מידה יתכן שהקדמת גיל הפרישה מקצרת חיי נשים ולא מאריכה....אולי נשאיר זאת כבחירה אינדבידואלית לאזרחים מגיל 60 ומעלה לשני המינים כפי שהוצע כאן ? לידות, הריונות, מצבים הורמונליים אצל נשים. התעלמות מגיל הבלות הגברי בשל אותה הגמוניית אגו על הממסד הרפואי הגברי.... תחשוב על זה. מסובך מדי, אבל לא משהו שתפיסה שוויונית אמיתית לא יכולה לפתור

טל קר

New member
הי אמיר, לשם מה טרחתי והבאתי

את הנתונים ממשרד הבריאות עבורך? כדי שתגיד שרוב הרופאים נשים? זה ממש לא נכון. אם אני זוכרת נכון 62% מהרופאים הם גברים. מכאן 38% הן נשים. בפעם האחרונה שבדקתי, 38% אפילו לא מתקרב ללהיות רוב. אגב ההפרש במיקום בתוחלת החיים זה יותר גרוע בהתחשב בכמות הגברים שנפטרים בישראל מסיבות לא טבעיות הנובעות ממיקומנו במזה"ת.

מיקומנו במזרח התיכון אינו הורג יותר

גברים מאבכל מקום. ראי תגובתי לבוג´י בענין מספר הגברים או הנשים הנולדים. הסטטיסטיקות של חברות הביטוח, בכל העולם, זהות בטבלאות המתיחסות למספר היחסי של גברים או נשים הנפגעים ו/או נפטרים בגילאים מסוימים. לפי טבלאות אלה, מספר הגברים כנ"ל בישראל, זהה יחסית, למספר הגברים כנ"ל בכל ארץ מערבית אחרת.

למעלה