תוויות

metalgirl

New member
תוויות

***זה הולך להיות נורא מבולבל אז אני נותנת דוגמאות איפה שאני יכולה*** יש דבר אחד שממש,אבל ממש,מסקרן אותי ואפילו מעצבן אותי.אני מדברת על תוויות. לא תוויות של מוצר וכו` אלא תוויות על אנשים (פריק,ערס וכו`). נכון,לאנשים קל יותר להגיד על בן אדם מילה אחת שהיא סטאורוטיפ במקום לתאר אותו לפי כל תכונותיו. אבל...(תמיד יש אבל וזו הבאסה כי אילו לא היה האבל הזה הכל היה בסדר) אנשים מדביקים לפעמים תוויות על סמך קריטריון אחד בלבד כאשר האנשים המדביקים לא שמים לב (או אולי הם מתעלמים בכוונה) מהחלקים האחרים שיש באדם שעליו מדביקים את התוויות,ולפעמים החלקים האלו סותרים את התווית. דוגמא: לאחת מהחברות שלי הדביקו תוויות של חנונית רק כי היא שקטה בשיעורים ומוציאה ציונים טובים,אבל מי שבאמת מכיר אותה יודע שהיא ממש לא חנונית,למען האמת היא מאוד מופרעת.מסקנה:תוויות לא תמיד צודקות. אבל מספר 2... יש אנשים שלא רוצים שידביקו עליהם את התווית המסוימת שהדביקו עליהם כי הם פשוט לא רוצים להיות מזוהים עם התוויות. דוגמא:אני מאוד אוהבת רוק מכל מיני סוגים וגם רוק כבד אבל אנשים לא ממש יודעים את זה כי אני לא מתנהגת כמו אוהבת רוק ממוצעת (ללבוש חולצות רוק,ללכת למסיבות רוק וכו` וכו` וכו`). בזמן האחרון הצחלתי להחצין את העובדה שאני אוהבת רוק וכל העולם ואחותו (או לפחות 90% מהשכבה הדי דפוקה שלי) נגשים אלי ושואלים את אותה השאלה המעצבנת ``אורית,את פריקית?``, או לחילופין ``למה את משחקת אותה פריקית?``. עכשיו,לי אין שום דבר נגד פריקים אבל אני לא רוצה להיות מזוהה בחברה כפריקית מסיבות השמורות איתי אז למה חייבים להדביק תוויות עלי? אם אני אלך עם שרשר ואשמע מוזיקה מזרחית כבדה אז אני נהיית ערסית?ואם אני אלך בחולצת בטן צמודה בצבע בייבי בלו ואלעס מסטיק כמו פרה שמעלה גרה אז אני פרחה? תוויות זה ההמצאה הכי דפוקה של בני הנוער ושל החברה בכלל (טוב,של בני הנוער באמת הכי גרועה אבל לחברה יש כמה המצאות דפוקות עוד לפני תוויות) אורית ששונאת תוויות.

orchid

New member
כן טוב, לצערנו זה לא חדש

האמת היא שפתחתי את ההודעה שלך כי אני מכירה שיר ממש שווה של ``נימרוד והבודדים`` (שד``א, שולטים) שנקרא ``תוויות``...ממולץ, מדובר על אותו נושא שעליו כתבת בהודעה שלך. אוקיי....תגובה... תראי, כל חיי, מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מוקפת בתוויות, וזה אומר, שזו לאו דווקא המצאה של בני נוער, אלא של החברה ככלל, כלומר, טעות ביסוד מאז ומתמיד אנו שופטים אחד את השני לפי חיצוניות, אין מה לעשות, זה השלב הראשוני של ``הכרות`` אם אפשר להניח את זה כך. ה``הכרות`` הזו ידועה גם תחת השם ``קיטלוג`` כי זה מה שאנחנו למעשה עושים. אני לא כאן כדי להסביר את התופעה, אני חושבת שהיא די ברורה וכולם סובלים ממנה, אבל חבל, אי אפשר ללכת ולשנות את העולם, להגיד לכולם אל תשפטו לפני שאתם מכירים את הבן אדם, כי *ממש* מעטים נוהגים לפעול כך. הדבר הכי הגיוני שאת יכולה לעשות זה להיתעלם מהקיטלוג הנוראי הזה (שכן, אני עוברת אותו דבר, ומה שהכי מעצבן זה שאומרים שאת בפוזה של ``פריקית``) ופשוט לא לשפוט אנשים *רק* לפי חיצוניות... מרגישה שלפתע נחה עליה מוזת החכמה : ) , רוני.

Panther

New member
זה לא טעות ביסוד!

זה דבר טבעי שבני אדם עושים ואין מה לעשות נגד זה. לאסור על התוויות זה לדכא צורך טבעי של האדם.

mmm

New member
צריך להתמודד עם זה...

ולקוות שהבעיות הללו יפתרו, בנתיים צריך להיות מיוחד ולא לשפוט אנשים ע``פ רושם ראשוני. m מנסה ועושה רבות כדי לא לשפוט אדם ע``פ רושם ראשוני, ומתעלם מאלה המנסים להצמיד לו תווית כי הרי הם אלה בעלי הדעות הקדומות לא הוא. אז צריך לקוות... שאולי יום אחד העולם ישתנה ולא נצטרך לסחוב את נטל התוויות. ... BY mE

hasaroot

New member
היום היתה הפעם הראשונה שלי

הפעם הראשונה שקראו לי פריק ברחוב בתכלס, יש סיבה למה הדביקו את כל התוויות האלה, אולי בעצם אין (אני לא החלטי במיוחד היום). מצד אחד יש אנשים שמתלבשים במטרה שיאמרו שיחשבו ``הוא ערס`` או ``הוא פריק`` אבל כל האנשים האלה בד``כ רוצים שזה ישאר בתוך אדם המחשבות של הבן- אדם ושזה לא יצא דרך הפה לתוך האוזניים של הברנש השני. לפני כמה הודעות ראשיות דיברו כאן על הערס הקטן שצועק ``הי! כוסית!`` באמצע הרחוב, לסיינפלד יש מערכון על זה למי שמכיר. בכל מקרה,כולם שונאים תוויות, אבל כולם משתמשים בהם, ככה זה פשוט נוח. אומרים ``הוא ערס`` וגומרים עם זה. habarnash רק אני ואנוכי נורמלי מכולם - בתחבורה הציבורית נוסע אל הים.

למעלה