תוהה ומתלבטת

תוהה ומתלבטת

רקע: הילד אמור לעלות לחטיבה. כיום בחינוך רגיל ללא שילוב. סובל באספרגר וחרדות קשות. יכול להתאים לכיתה קטנה אך רק בתוך עיר המגורים ללא נסיעות ארוכות . כרגע אין כיתת תקשורת בחטיבה רגילה בעיר המגורים. אני רוצה לפעול על מנת להקים כיתה כזו לקראת שנה"ל תשס"ט. בשיחה עם מנהלת המת"י בעירנו נאמר לי , ואני מצטטת מפרוטוקול השיחה:"אני מציעה לך להגיש בקשה לוועדת השמה שנותנת את הזכות לשירותי חינוך מיוחד, כמו כן את יכולה לסגת בכל עת שתרצי... במעמד הועדה תציגי את הקשיים ותאמרי שבמידה ותיפתח כיתה בעיר תכניסי את הילד לכיתה התקשורתית שתפתח. אם לא תיפתח כיתה שכזו את יכולה לומר שאינך מעוניינת לממש את הזכאות . באופן אוטומטי בי"ס , החטיבה, תממש את זכאותה לשילוב ללא ועדת שילוב בית ספרית" האומנם? וזה לא עצת אחיתופל? לסיכום: 1. האם אפשר לא לממש החלטות ועדת השמה או שזה דורש ועדה נוספת לשינוי החלטה? 2. האם אי מימוש ועדת השמה מאפשר קבלה אוטומטית של זכויות שילוב כמו שיעורים בהוראה מתקנת וסייעת למקסימום השעות? 3. מה צריך לעשות על מנת שתיפתח כיתה המתאימה לילד בעיר מגוריי? .

תשובות

1. ועדת ההשמה מחייבת, ואם לא תקיימי אותה תהיי צפויה לסנקציות הקיימות בחוק. כדי לצאת מהחינוך המיוחד תצטרכי לבקש ועדת ערר ורק אחריה ועדת שילוב ואח"כ גם ועדת מקצועית בית סיפרית. התהליך יהיה ארוך, ואם לא יתחשק להם לעזור לך לסיים אותו בזמן לתחילת הלימודים - את תיגררי לתוך שנת הלימודים. 2. ראי מה כתבתי ב-1. לא ניתן לא לממש ועדת השמה. זה מחייב אותך כחוק. 3. לא יודעת. אני ממליצה לך להתקשר לאלו"ט או לבית לורן ולבקש תמיכה משפטית מעו"ד אמיר ברק או לפחות התייעצות. ובנימה אישית (לא שהנימה האישית לא נשמע בתשובה עצמה...
) אל תתני להם לבלבל לך במים. הם מונעים מאינטרסים מערכתיים ואת מונעת מהאינטרסים של בנך. אשמח לעזור לך תמיד, רויטל.

dd19

New member
מהן סנקציות הקיימות בחוק

והאם באמת מיישמים אותם (חוץ מלהפחיד).? האם זכותו המוסרית של ההורה להחליט איפה הילד ילמד היא לא מעל זה? אני יודעת שזה החוק - למשל כמו איזורי רישום לבתי ספר יסודיים או בקשת אישור מעיריה אחת כדי ללמוד שבתיכון של רשות מקומית אחרת - אבל השאלה : האם לא זכותו של ההורה להחליט?

יש כאן בעיה, וחשוב לברר אם יש לה פתרון.

האמא מעוניינת בחינוך מיוחד, יש לה צורך בו, אולם התנאים הם המכבידים עליה. היא רוצה באיזור מסויים שלא יהיה רחוק מהבית, היא רותה שהכיתה תתאים לצורך של הילדה שלה, שהילדים יהיו בתפקוד דומה. איך היא תוכל לדעת אם יש ילדים מתאימים לכיתה, אם היא לא תרשם לועדת השמה? איך ידעו בעיריה אם יש מספיק ילדים לפתוח כיתה? יש כאן בעיה אמיתית. ולמרות שאני חוששת ממשרד החינוך ודומיו, אם האם לא תסכים שהילדה שלה תלמד בכיתת pdd, לפי החוק היא תוכל ללמוד בחינוך הרגיל. אם היא תעשה את זה עכשיו, יהיה לה את הזמן לדעת האם זה כדאי לה. אבל, האם צריכה שיהיה לה את כל זה בכתב, שאם היא לא תמצא את הכיתה מתאימה, היא תוכל לעבור לכיתה רגילה בבי"ס רגיל. איזה פתרון אחר יש לה? מבחינתה הילדה שלה לא יכולה להשתלב כי אין לה פתרון כלכלי לשילוב. אך אם לא יהיה לה פתרון של החינוך המיוחד, היא תתפשר ותלך לחינוך הרגיל. אני גם שואלת: איך היא תדע מה רוצים לתת לה, אם היא לא תלך לועדת השמה? הרי גם במקום בו היא גרה יש הורים שלא בטוחים, איך הם ידעו אם הם לא ירשמו? זו השאלה..

dd19

New member
עד כמה שזכור לי

(מתנצלת אבל לא זוכרת את הפרטים המדוייקים
) לך בעצמך היו בעיות עם משרד החינוך. האם גם אצלך היתה סכנת הפעלת סנקציות? ואיך בסוף פתרת את הבעיות?

כעיקרון...

כעיקרון, אם אינני טועה - אותן הסנקציות כמו להורה שמחליט לא לשלוח ילד לביה"ס, כאשר הילד בגיל חינוך חובה. לבירור יותר מדוייק, אנא פני לעו"ד אמיר ברק דרך אלו"ט או בית לורן. ואני בהחלט מסכימה עם מה שאמרו כבר לפני- זה נורא תלוי בעיריה !!!

Orly li

New member
כשנכנסנו לגן העבירו אותנו ועדת השמה לחינוך

המיוחד - כדי שנקבל 90% הנחה בשכר לימוד. זאת היתה יוזמה של העירייה, והם אמרו שזה לא ישפיע בשום דרך על זה שהוא הולך לשילוב, אבל בלי ההכרה כזכאי לחינוך מיוחד - לא יוכלו לתת לנו את ההנחה. סיכום הועדה היה: חינוך מיוחד. הילד שולב בחינוך הרגיל, עם שעות סייעת. אבל! זה היה בעירייה מאד תומכת שילוב, ולרגע לא היתה להם כוונה "לשים לנו רגליים". אני מניחה שאי אפשר לעשות את זה עם כל עירייה.

אותה שאלה שאלתי בפורום של משרד החינוך

והרי התשובה הרשמית, לידיעת כולם. מאת: חיה הראל, מדריכה ארצית לוועדות מתוקף חוק תאריך: 29/12/07 שעה: 18:47 זכאויות שלום לך, ראשית הבהרה כללית, וועדה מתוקף חוק המזכה את התלמיד במענה חינוכי וטיפולי מחייבת הן את משרד החינוך, הן את הרשות והן את התלמיד ומשפחתו. לצורך קבלת תמיכות וזכאויות שיתנו מענה מייטבי לצרכי התלמיד צריכה להתכנס וועדה (שילוב, השמה או ערר) והחלטות הוועדה הן שמאפשרות הערכות והקצאת כח אדם ו/או שעות תמיכה, הוראה וטיפול. לכן,לשאלתך, החלטת וועדת ההשמה מחייבת ועד שלא מתכנסת וועדת ערר ומחליטה לשנות את החלטת וועדת ההשמה היא שרירה ותקפה ויש לקיים אותה.אי מימוש החלטת וועדת ההשמה לא מזכה בזכויות כלשהן ועלול לגרור התערבות של קצין ביקור סדיר במידה והייתה השמה לכתה קטנה והתלמיד לא הגיע ללמוד בה, מאידך היות והוועדה קבעה זכאות לכתה קטנה התלמיד לא יכול להיות רשום בשום מוסד חינוכי אחר כל זאת בכדי להבטיח את קיום החלטות וועדת ההשמה. היות ובנך נמצא בתהליך של מעבר לחט"ב, ומתוך פנייתך אני מבינה שלא הופעלה תכנית שילוב עבורו, אני מציעה לכנס וועדת שילוב מוסדית בעצה אחת עם צוות ביה"ס בכדי שהזכאות שתקבע לו תשמש אותו במעבר לחטיבה. באם ימצא זכאי לתמיכה מתכנית השילוב, צוות ביה"ס אמור להעביר,בהסכמתך, את החומר לחטיבה הקולטת בכדי לאפשר התארגנות וקליטה יעילה של בנך בחטיבה. לנושא פתיחת כתה לחינוך מיוחד (כתת תקשורת) בחט"ב, הייתי מציעה להיות בקשר עם המפקחת על החינוך המיוחד באזורכם כי אצלה נמצא המידע על כתות החינוך המיוחד ועל ההיערכות הצפויה. לשרותך, חיה הראל

snooopi

New member
תודה רבה, מידע חשוב

אני אנסה לדבר עם חיה הראל שתבקר גם אצלנו בפורום, במידת הצורך, ותיתן תשובות גם לשאלות שעולות כאן כמומחית בתחום הועדות. עמנואל

למעלה