תוהה אם להתאשפז

zohar36

New member
תוהה אם להתאשפז

אני מרגישה שאני בצומת דרכים, ואני לא בטוחה באיזה כיוון לבחור.
אני מאובחנת כמופרעת אישיות גבולית- אני מניחה שזה מסביר את הקיצוניות במצבי הרוח שלי. לפעמים אני יוצאת מהבית מלאת ביטחון והחיים נראים לי מאוד פשוטים וקלים.
אך בד"כ אני מאוד קשה עם עצמי, ומסתגרת בבית מחשש שאני לא טובה מספיק להיראות.
במשך שנה וחצי הסתגרתי בבית לחלוטין, ניתקתי קשר עם חבריי ובזבזתי את הזמן שלי בלעשות כלום.
לפני חודשים ספורים מצאתי את עצמי משתלבת שוב בעולם החיצון, הייתי באופוריה.
אך לפני שלושה שבועות, הגיע הדאון שוב ומאז אני מסתגרת. לא מסוגלת לראות איש. אפילו לא איש מקצוע, היה לי היום תור לפסיכיאטרית שלי אך ביטלתי אותו מחשש שהיא תראה אותי.
אני שוקלת להתאשפז מפני שאני יודעת שלכל טיפול אחר אני לא אצליח להגיע ולהתמיד מפני שבכל פעם שיהיה דאון אני אכנע לו ואבריז..
אך מצד שני, אני לא יודעת אם יש פיתרון לבעיה שלי. ובנוסף, אני מפחדת להתאשפז שוב. זו תהיה הפעם הרביעית ואני לא רוצה להיות "הבנאדם הזה" שיוצא ונכנס מאשפוזים למשך שארית חייו

אשמח לייעוץ. אני באמת מאוד אבודה ומבולבלת

גרא.

New member
zohar36,בהנחה שאת נמצאת בקשר טיפולי,מה אומרת

המטפלת או המטפל שלך? האם קיימת לך אפשרות לאשפוז
יום?כללית,מה מצבך? האם את מסוגלת לתפקד בתחומי החיים
השונים? עבודה? לימודים כלשהם ? מה את עושה עם עצמך
במצבי הרוח הקיצוניים?

זוהר,מדברייך מתברר שלמעשה את נמצאת בסחרור

ללא מוצא.חשוב מאוד שתאזרי כוחות ותקבעי תור חדש אצל הפסיכיאטרית שלך,כי זה עוגן ההצלה שלך להמשך.את אשר כתבת כאן את צריכה לומר לה,עם הדגש שאת רוצה להשתלב בחיי היום יום אך ללא אישפוז נוסף.יתכן ויש פיתרון עם החלפת סוג התרופות שיוכל לגרום לך לאיזון נפשי טוב יותר.הסתגרותך רק פוגעת בך יותר : הנתק מחברייך,שהם נכס שחבל שתפסידי אותו רק יצער אותך יותר וישאיר אותך לבד,אי קיום הטיפול הפסיכיאטרי - מרחיק את השתלבותך הטובה בחיי היום יום ואז את מגיעה לקיצוניות בהתנהגותך,דבר המאלץ את המטפלת שלך לאשפז אותך. לכן,טוב תעשי שתלחמי עם החיים כדי שהם יאירו לך פנים יותר.צאי מההסגר העצמי,התחברי לחברייך,והחשוב מכל - תקבעי עם המטפלת.בהצלחה.

למעלה