תודעת שירות

תודעת שירות

יש מסעדה מסויימת שכבר כמה שנים אני יושב בה מדי פעם. מזהים אותי שם כלקוח קבוע, ועד היום לא הייתה שום תקרית יוצאת דופן ביני ליבן מי מבין הצוות שם. אלא שהיום עשיתי שם שתי טעויות, לאו דווקא בסדר הזה: שכחתי שם את כרטיס האשראי שלי, ובתור טיפ השארתי רק מטבע של שקל, משום שברגע האחרון התברר לי שזה המטבע היחיד שיש לי שם. אני יודע שזה מעט, אבל זה לא נראה לי כ"כ נורא לנוכח העובדה שבד"כ אני משאיר שם טיפים יותר גדולים, ורק בשבוע שעבר השארתי שם טיפ של 10 שקלים. לאחר כחצי שעה מאז שהלכתי משם ראיתי שכרטיס האשראי שלי לא איתי, ומיד חזרתי לשם. העובד הראשון שהבחנתי בו שם היה, במקרה, מנהל המקום. מיד שאלתי אותו - "נדמה לי ששכחתי כאן קודם את הכרטיס אשראי שלי". מה שהיה לו לענות, היה "ראיתי פה איזה שקל". ניסיתי לא להגרר לעניין, ושאלתי אותו שוב אם מישהו מהצוות לא ראה אולי כרטיס אשראי. מיד הוא שאל בקול רם את המלצריות "ראים אולי את השקל שלו?!" ולברמן שעובד על הקופה, הוא אמר "שכח ת'שקל שלו! תביא לו שקל!". רק היה חסר שהוא ייקח מגהפון כדי שכל יושבי המקום ישמעו. הברמן שלא הבין במה מדובר היסס אפילו אם לצחוק. מיד ניגשתי אליו גם אני, ובצורה הכי עניינית שאפשר אמרתי לו ששכחתי שם כרטיס אשראי. בלי שהיות הוא שלף לי את הכרטיס מהקופה. אולי טיפ של שקל אחד בלבד זה מאכזב, אבל זו לא סיבה להגיב בציניות כלפי לקוח שאיבד את כרטיס האשראי שלו. אם אותו מנהל מסעדה רגיש לגובה הטיפים, מעניין איך שזה שהוא לא זכר שבשבוע שעבר השארתי שם טיפ של 10 שקלים. לא שציפיתי שאת זה יזכרו לי, אבל באותה מידה גם לא ציפיתי שהשקל הבודד הזה יעמוד נגדי כשמתברר ששכחתי שם כרטיס אשראי. כשבן-אדם מאבד כרטיס אשראי הוא נמצא בלחץ מאוד גדול, וזה ממש לא הזמן להריץ נגדו דאחקות על גובה הטיפ שהוא שילם, או להגיב לפנייתו בציניות. מי שעובד בעבודה של שירות לקוחות - אמור להיות מודע לזה. מי שמנהל עובדים שמקום של שירות לקוחות -על אחת כמה וכמה. רק כשיצאתי משם עם הכרטיס, נזכרתי שכשישבתי שם קודם, ראיתי איך משפחה שישבה שם רבה עם אותו מנהל מסעדה על אי הבנה בקשר לתפריט. לכאורה מתבקש שלא אבוא לשם יותר. אבל אני כן חושב דווקא לבוא לשם, לפחות עוד פעם אחת, ולהגיד לאותו מנהל מסעדה שאפשר לצפות למעט יותר ענייניות (אני אפילו לא אומר "רגישות") במצב כזה.

cookie13

New member
משקל לשקל...

הם יפסידו הרבה לקוחות עם התנהגות כזאת...

החתולית

New member
למה אתה לא כותב איזו מסעדה ?

אני במקומך לא הייתי חוזרת לשם וממשיכה לספר את הסיפור לאנשים (במפגשים של פורומים אחרים, למשל).

גסטרו

New member
מצד שני - עדיף לומר למלצר שאין לך

מזומן או לבקש להכניס דמי שרות בכרטיס אשראי. טיפ של שקל אחד מאד מעליב- לדעתי. ואם אתה אוהב את המקום כדאי לחזור ללבן את הדברים.

גם את זה אני מקבל

ועדיין, מכאן ועד התנהגות כזאת מצידם - המרחק ענק. עוד פרט שלא ציינתי בהודעתי המקורית - אחרי שכרטיס האשראי הוחזר לי, ואחרי שהבנתי שהטיפ הזעיר מאוד צרם להם, ציינתי בפני אותו מנהל מקום שכשהייתי שם קודם היה לי רק מטבע אחד, ואילו עכשיו יש לי עודף משאר קניותי שעשיתי בינתיים, ושמתי להם על הבר מטבע של חמישה שקלים. קשה לא מר שאחרי התנהגות כזאת זה הגיע להם, אבל אני מקווה שזה בכל זאת יגיע לכיסי המלצריות ולא לבעל המקום.

רוניM

New member
גם טיפ של עשרה שקלים זה לא להיט

אלא אם כן החשבון הוא לא מעל 50 שקלים... אני מאד נדיבה בטיפים כשאני נהנית משירות... לדעתי על סכומים קטנים (100 שקלים ומטה) צריך לתת מינימום שבמינימום 10 שקלים... כי אם כבר יוצאים אוכלים שותים נהנים... עוד 10 שקלים ממש לא ישנו... אני לא יודעת מה הם המחירים של הארוחות שעליהן השארת 10 שקלים (בעוד שאתה אומר שנהנית מאד מהשירות)... אבל זה לא משהו להשוויץ בו. אני מקווה שלא עיצבנתי אף אחד... אבל זוהי ד-ע-ת-י בעניין תשרים. לגביי המקרה הנ"ל... אכן מקרה מביש! אני הייתי הולכת להתלונן אצל המנהל של אותו מנהל משמרת... ואם משהו לא מצא חן בעיניו בטיפ שהשארת הוא היה יכול להעיר לך גם בצורה נעימה ולא מביכה בסגנון:"נהנית מהשרות? היה משהו לא בסדר?" ובכך לדעת מה פשר אי השארת הטיפ. להשאיר טיפ של שקל זה מעליב את המלצר... אין מה לעשות... לפעמים אנשים שוכחים שמלצר הוא לא מכונה והוא מתפרנס מרוחב ליבנו! וכן, גם למלצרים יש רגשות. אבל בין זה לבין להביך לקוח קבוע מול כל המסעדה... זה כבר באמת מוגזם. אמנם לתת טיפ זה לא דבר שמחוייב לפי החוק אבל בואו לא נשחק אותה ראש קטן... כולנו יודעים שאם לא נשלם טיפ, למלצר לא תהייה משכורת (וגם נצא חוצפנים ממש!) שנה טובה

או, את גם פה! ../images/Emo98.gif

ואין לי בעיה לאמר את השם של המקום, מתברר שהוא קרוב למחוזות משפחתך ולמחוזות המקור לניק שלי - וזוהי מסעדת 'אמא' בירושלים, ברחוב אגריפס סמוך לשוק מחנה יהודה (מול בית החייל). אני חייב לציין דבר חשוב: בכל פעם אחרת שהייתי שם השירות היה מעולה. למלצריות יש תודעת שירות מעולה, הם מאוד סימפטיות וזה אחד הדברים שעושים את הישיבה במקום למהנה. בפירוש כך. חבל רק שלמנהל המקום אין אפילו עשירית ממה שיש לעובדות שלו.

החתולית

New member
צ'מע 13, בשורה התחתונה

גסטרו צודקת. לקוח קבוע במסעדה ביתית (גם אם אינה טובה במיוחד כמו אמא), לא ראוי שישאיר שקל אחד טיפ. אילו היית מצרף את הטיפ לתשלום בכרטיס האשראי, היה הכל פשוט יותר. מצד שני, התייחסות המנהל אליך היה בוטה ומגעילה ולא מקובלת עלי בשום צורה שהיא. אתה תמיד יכול ללכת לאכול אצל מורדוך או עזורה במקום לאכול שם - לטעמי האוכל אצלם טוב יותר :)

בסה"כ הכל נכון

ובאמת - לא חשבתי על האפשרות של לצרף טיפ בכרטיס האשראי, ואולי בפעמים הבאות אעשה את זה. המקומות שהזכרת אומנם מצויינים, אבל משם אני תמיד לוקח אוכל הביתה. אני לא אווהב לשבת במקומות שבהם כולם יושבים עם כולם (מה שנקרא "עממי").

כמו שכתבתי לחתולית

מסעדת 'אמא' בירושלים (וגם ציינתי שם על השירות העולה הניתן שם במקרים שבהם מנהל המסעדה הוא לא זה שבא במגע עם הלקוחות).

ננה f

New member
טוב אגס, אתה הלקוח והלקוח תמיד צודק

אבל אני מסכימה עם קודמותי, טיפ של שקל זה מעליב, נורא מעליב. עדיף לגמרי בלי. ואתה עוד יצאת בחסד, תאמין לי... לפני (לא משנה כמה) הרבה שנים נסעתי במונית בניו יורק, אחת הגיחות הראשנות שלי לתפוח הגדול והאדום שאז היה הרבה יותר סקסי לדעתי מאשר היום, בעיקר שהיו אזורים שלמים שהכרתי את קו הרקיע שלהם, אבל זה היה אז. עשיתי חישוב על דמי הנסיעה, הכנתי טיפ בהתאם מה לעשות שהנסיעה היתה מאוד קצרה, וכך גיליתי בדרך המאוד לא נעימה (מאוד מאוד לא נעימה...בלשון המעטה) איך זה שהטיפ עמד רק על קווטר או חצי כבר לא זוכרת... הדולר היה שווה אז הרבה יותר ובכל זאת. הנהג החזיר לי את הטיפ, ולא הבנתי מדוע, מסתבר שחשב שהטיפ העליב. ואז עצר לי היכן שביקשתי לרדת ו...אבל התחיל לנסוע כשרגלי השניה היתה עדין ברכב. במזל הצלחתי להחזיר לעצמי את שיווי המשקל. אז אותך העליבו, קצת או הרבה, בכל זאת שמח שזו תל אביב... עיר הרבה יותר לבבית... מסתבר. העלבת אותם, ועוד מלקוח קבוע... רצית שהם יגישו את הלחי השנייה ויחייכו אליך בהתרפסות? נכון, ההתנהגות של הצוות ראוייה לגנאי , והלקוח הוא... הרי תמיד צודק. והכל נכון. אני במקומך, במיוחד אם אתה מחבב את המקום. חוזרת לשם. נותן טיפ כהלכתו, מתנצל על ההתנהגות שלך, מעיר למנהל המשמרת או למנהל המסעדה על התנהגותו. ודורש את התנצלותו חזרה. מה שגסטרו כתבה בקיצור נמרץ- לבן את העניין. שני הצדדים לא נקיים.

eitan 5

New member
פשוט לא יאמן

העליבו סועד במסעדה לעיני כולם.אין סיבה אחת בעולם להעליב לקוח.לתדהמתי חברי הפורום עם ננה בראש (הסיפור שלך מבולבל ולא ברור)מצדיקים זאת!!!!!"תגיד תודה שלא דרסו אותך".....לך למסעדה ותתנצל......תגידו השתגעתם?הוא השתין במסעדה?הוא חירבן על הריצפה?שמע לי:לך חפש מסעדה אחרת.חסר מסעדות בתל אביב?הרי כל פעם שתשב ילגלגו עליך.גם ירדנו עליו וגם חזר הפראייר.אל תתן עוד פרנסה למי שמעליב אותך.

כמו שכתבתי למעלה

אני אכן נוטה לקבל את הדברים. טיפ של שקל זה מאכזב - ובכל זאת, צריך מידה רבה מדי של עזות מצח כדי להתנהג כמו אותו מנהל. שלא נשכח שמדובר כאן בסיטואציה שבה לקוח חזר לשם כיוון שהוא איבד את כרטיס האשראי שלו, דבר מאוד מלחיץ. אין לזה ולהגשת הלחי השניה או להתרפסות (כדברייך) שום דבר. כשלקוח חוזר למקום ואומר שהוא שכח שם את כרטיס האשראי שלו - אין שום סיבה להסתלבט עליו בגלל הטיפ הנמוך שהוא נתן. אין קשר בין כרטיס האשראי לבין הטיפ. מהנל מסעדה שמקבל פניה כזאת צריך להתייחס ברצינות. אני כמעט הבנתי ממנו שאף אחד לא ראה שם את כרטיס האשראי, ושהוא בטח לא נמצא שם, וכמעט הלכתי משם בלי כרטיס האשראי . וכל זה רק בגלל שמנהל אותה מסעדה לא רצה להתייחס עניינית אלא רק לעקוץ. וזה כבר אומר דרשני. כמו שכתבי גם למעלה - כיוון שכבר חזרתי לשם עם עודף מקניות נוספות שלי, הוספתי טיפ של חמישה שקלים, והבהרתי לבעל המקום שקודם, באופן מקרי ויוצא דופן, לא היו לי יותר מזומנים. אני חושב שהם היו יכולים לקבל מקרה כזה עם טיפ נמוך כזה בצורה יותר סבלנית כיוון שמדובר בלקוח קבוע שמקפיד לתת טיפים בד"כ. אני עדיין שוקל אם לחזור לשם כדי לבן את זה כמו שהצעתן, או כדי להגיד להם שאותי, כלקוח - הם הפסידו (למרות שזה די לא מקובל לחזור למקום רק כדי להודיע דבר כזה, אבל זה יהיה חסר משמעות אם המסר לא יעבור בצורה ישירה) ודרך אגב, יש לך טעות - המקום הוא לא בתל-אביב (למה הנחתם שזו דווקא תל-אביב?) אלא בירושלים

ננה f

New member
אגס,תראה...

קודם כל... כן במסעדה שיש לך כבר מערכת יחסים מושקעת של שנים, כמו אשה, אגב, לא זורקים הכל כי היתה חריגה או טעות. גם אם בזדון גם אם ברישעות מה... מנהל כזה צריך להוקיע בפני ההנהלה. יש להפריד בינו ובין שאר העובדים העושים את עבודת נאמנה יומיום. ולדרוש הסבר מניח את הדעת איך קורה דבר כזה. מהמנהל שמעליו או הבעלים. כבר ראיתי מנהל משמרתשגורם ללקוחות להעלם ולאלחזור במסעדה , ואחרי שעזב/הועזב במקום אחד עשהאת הנזק במקום אחר ובשורה התחתונה , סורי, אתה הרי יודע התלביבים חושבים שהם במרכז היקום....

בהחלט יש בזה משהו

ואני באמת חושב לקפוץ לשם שוב לבירור עם אחראית נוספת שעובדת שם (אני לא יודע אם היא ממקבילה אליו או מתחתיו) שכבר מזהה אותי מזה זמן כקבוע. כמובן שאני עושה את ההפרדה בינו לבין שאר העובדים - גם הדגשתי את זה בתגובותי הקודמות, כשציינתי שבד"כ השירות של המלצריות הוא מעולה.

למעלה