תודעה ותורשה

arafell

New member
תודעה ותורשה

קצת אולי מחוץ לתחום המאגיה אך קשור בדרך שונה. את חוק הטבע שהחזק שורד, והאבולוציה כולנו מכירים (ולא משנה עם מקבלים אותה או לא) האם אנו מגיעים לתקופה בה התודעה והדמיון שלנו יגרמו לשינויים גנטים "טיבעיים" ???? לדוגמא: בשנים האחרונות רווח גל של סדרות לגבי אנשים אם כוחות מסויינים מכוחות מאגים ועד כוחות או חושים נוספים, האם אנו יכולים בכוח הדניון לגרום לכך שהגזע האנושי יתפתח לשלב אבולוציוני חדש לא רק תודעתית אלא יגרם כתוצאה משינויים גנטים, שנפעיל במודע או שלא במודע אשמח לתגובות

גנטיקה ותודעה

האם התודעה יכולה לשנות את הגנטיקה? באופן פיזי, היא כבר עושה את זה, אם כי התהליך נמשך לאורך דורות רבים. המין האנושי עושה את הסלקציה של עצמו כל הזמן. האם אדם יכול לשנות את הגנום שלו בעודו בחייו? לדעתי לא. אלא אם הוא יפסיק להיות אדם. "בשנים האחרונות" זה אולי הגיע לטלויזיה, הקומיקסים עליהם מובססות רוב הסדרות האלה מגיעות משנות ה-50. אין לי ספק שזה עזר לדחוף אנשים שהיום הם חוקרי גנטיקה מהשורה הראשונה לאיפה שהם היום (כי חלקם היו ילדים אז שקראו קומיקס...). הסדרות שיש עכשיו ידחפו את הדור הבא של מדענים. שלב חדש באבולוציה? אני מאמין שכן. אבל לדעתי, הוא לא יהיה מיידי. לא איזה כוחות סופר שפתאום יופיעו (אלא אם כן יהונדסו באופן מכוון). אני כן מאמין שכבר יש שלב אבולוציוני של התודעה עצמה, שאינה פיזית. היא יכולה להשפיע ולהשליך על הגוף הפיזי, אך לא באופן של "כוחות פלאיים" שיופיעו עבור הגוף הפיזי, אלא יכולת לבנות ולהכנס לאיזה גוף פיזי שרוצים ללבוש, אם כי המקור תמיד ישאר.

Discordia

New member
לא החזק שורד

תרגום מדוייק יותר יהי - הכי מתאים שורד survivle of the fittest התודה והדמיון, בהקשר של מאגיה תחת תיאורית האבולוציה של דארוין ישרדו לעומת חוסר תודעה מאגית, או חוסר דמיון מאגי בשני סיטואציות: אם יקרה אסון כלשהו ורק אלו שיש להם את הדימיון והתודעה המאגית ישרדו, (דיי מיידי) או אם אלו עם הדימיון והתודעה המאגית יהיו יותר מושכים למין השני ולכן יתרבו יותר (זה לוקח דורות רבים)- וזה בתנאי שדימיון ותודעה מאגית הם משהו גנטי.

gwizard

New member
דעתי

בשנים האחרונות אכן רואים יותר תופעות של "כוחות" ויש טרנד פופולרי מאוד של כישוף אשר הולך וגדל. אבל, זה לא אומר שגם לפני כן לא היו אנשים בעלי כשרון מסויים, זה רק אומר שהיום המודעות יותר גדולה לנושא. לדעתי, האבולוציה מובילה למקום בו האדם יתעלה מעבר לקליפה הגופנית ויהיה מסוגל לחיות ב-4 מימדים פיסיים. לא חסר תיאוריות לגבי איך ומתי זה יקרה אבל אני מניח כי הזמן יגיד את שלו. בכל מקרה, זה לא יקרה מחר אז נא לא להיבהל

PurpleFilth

New member
נראה לי שכדאי להפריד

בין שינוי גנטי מודע לבין כוחות אל-טבעיים (או על-טבעיים, איך שתרצו). כלומר, כל מה צריך בשביל שינוי גנטי מודע זה לעשות הרבה ילדים לאדם שנראה לך ראוי לקידום, ולהרוג את כל השאר.

Bastat

New member
תודעה ותורשה....

ממש לא מחוץ לתחום המאגיה לדעתי זה פשוט חלק מהמכלול.. אני מסכימה עם מה שאלון כתב. יפה שאנו מדברים על זה כמשהו שעלול להגיע.. הרי זה כבר פה. העשור האחרון מראה את השינויים מבחינת עולם הרוח, אנשים יותר מתעניינים, פחות מפחדים, הפתיחות בנושא הרבה יותר גדולה מכל תקופה שהיא (סדרות בטלוויזיה, הכוח, אורי גלר - אפילו אם זה לא לרוחם של כמה אנשים....) ואנשים רוצים להיכנס פנימה ולהכיר את עצמם ואת היכולות שלהם מבפנים ופחות מבחוץ (כמובן הכל כתוב מאוד בכלליות ולא על כל האנשים בעולם). אני אישית מקווה שהתהליך יהיה זריז פשוט וברור...אבל זו אני ולזוהמה יש פתרון פשוט וברור שכמובן מעלה לי חיוך גדול - "כלומר, כל מה צריך בשביל שינוי גנטי מודע זה לעשות הרבה ילדים לאדם שנראה לך ראוי לקידום, ולהרוג את כל השאר."

nepthys

New member
דיעה שלי...

בעיני אין שום קשר בין מאגיה לעולם הפיזי-מדעי. כלומר, מאגיה היא לא כוח בעל אנרגיה כמו גלי רדיו או לייזר. מאגיה היא הכוח שלנו, של הרגשות שלנו, של הרצון שלנו לחיות. כשאנחנו מפעילים מאגיה אנחנו עושים את זה בעזרת הרגשות שלנו, ובעזרת הרצון שלנו לחיות, שהוא הכוח האלוהי בנו. ברגע שנתחיל להזיז חפצים בעזרת כוח הרצון, זו לא תהיה מאגיה - זה כנראה יהיה כוח אחר, פיזי, שכפוף לחוקים ולנוסחאות. מאגיה היא כוח רגשי ואין שום משוואה שיכולה להסביר אותה. זה כאילו שתגידו לי שלאלים יש משוואה, כאילו יש איזה מספר שהוא האל, ואיזה נוסחא לפיה הוא פועל. כאילו כל הגורל שלנו נקבע לפי נוסחא, ואם אני רק אעלה על המספרים, אני אוכל לדעת בדיוק מה יהיה איתי. זה פשוט לא ככה, לדעתי. וגם אם רגש נוצר בסופו של דבר על ידי כימיכלים במוח, זה לא אומר שהוא יכול לחמם, לקרר, להזיז, או להרים חפץ מוחשי. כוחות שמסוגלים לעשות דברים כאלו הם כוחות מדעיים שכפופים לחוקים, ולמאגיה, לרגש ולאלוהות אין חוקים. לאהבה אין חוקים. הראיה לפיה את הדברים האלו אפשר להסביר על ידי מדע היא ראיה מאוד עצובה מכיוון שלפיה, אנחנו כולנו פשוט רובוטים מתוסבכים, ושהרגשות שאנחנו מרגישים הם אשליה שמונעת מאיתנו לראות את האינטרסים שלנו לאכול ולעשות סקס. לדעתי, יש בבני אדם, ובכל היצורים החיים, הרבה מעבר לכך.

למעלה