תודות + עדכון

זריחה 2

New member
ומי שמגיע לביקור אחת ליומיים או שלושה

דואג פחות? הקטע של לחזר אחריה,אינו נכון...לדעתי,ובלי כל קשר להתנהגותה כלפי שרית, בשנים הראשונות גם אני נסעתי אליה יום יום..בהתחלת הדרך בכלל...ישנתי בלילות, על ספסל מחוץ למחלקה, אחר כך,היו משמרות של בני המשפחה, לאט לאט צימצמתי את הביקורים לכ-3 פעמים בשבוע,כשבימים בהם לא הגעתי שוחחנו בטלפון.... ושוב, לכתוב אין קשר ל"הענשה" עקב התנהגות הבת, אני מקווה שהיא תחלים ותשתחרר במהרה, מתוך נסיון אני כותבת,כשהאישפוז מתמשך קשה להגיע מידי יום לביקור, אמא אוהבת,אמא דואגת..האמא הזאת, עלולה להגיע לתשישות והתמוטטות..

זריחה 2

New member
איילה שכחת משהו.....מוסיפה לך,

ושלא יגמר לעולם......

hydrophonic

New member
הרי בכל מקרה היא תעשן

תביאי לה קופסת מלבורו ותבקשי שלא תעשן לידך

כמו יברתי זריחה אני חושבת שאת טועה

מינסיון שלי עם תומר אני יודעת שעם אני מענישה אותו בגלל משהו אני לא פחות אוהבת או ו והוא יודע את זה ברגע השהוא מתחיל לקלל אותי לצצרוח ליד כול העולם ואישתו ובכלל מגין כלפי אלימות מילולית אני לא מנהלת איתו שום דין ודברים אין דבר כזה לחזר אחרי הילד הבן שלי יודע שאני אוהבת אותו כמו את אח שלו ולא חזסר לו כלום אבל אני לא ירשה לו לקלל אותי לצעוק ולהעליב בדיוק כמו שאנילא ירשה לאחיו כי עם זכיות יש גם חובות לטעמי אותה מטפלת שאמרה לךחזר אחריה רק מעצים את זה שהיא מותר לה הכול ולך אסור מותרלה למתוח את החוט עד קצה היכולת ולעשות בך כרצונך בלי גבולות תשאלי את אותה מטפלת עם היא היתה מרשה לידי שלה לדבר אלהי או לצרוח אליה כמו שביתך אומרת ואף ל חלרק לו פרסים על התנהגות כזאות שרית בכול פעם שתומר לא מקבל את החוקים שלי אני שוללת מימנו את הההגעה הביתה שזה קצת הרבה יותר קשה מיביקורים אני אפילו נימנעת מילבקר אותו שיבין ויפנים שאין דבר כזה שהוא יכול להגיד ולעשות בי כרצונו אנימבהירה לו בד בד שאני אוהבת אותו שאני אמא שלו ושהוא הבן שלי אבל אני לא ירשה ומרשה לא לאח שלו וגם לו אני לא מרשה ובטח לא לאף אחד לקלל אותי ולצעוק ולהשפיל אותי יש לי תחושה שהבת שלך משחקת איתך היחא יודעת מה נקודות התורפה שלך צופה אותך ומכירה כול צעד שלך היא יודעת שתיתקשרי למחלקה באותו הערב שדיברה אליך לא יפה וגם למחרת תעשי את זה אנילאחושבת שהיא צריכה לדעת שאת מיתקשרת זה אמור להיות בינך ובין האחות תבקשי שלא יגידו לה שתבין ותפנים את מה שעשתה כמו שאמרה זריחה אין שום קשר לענשה בגלל היתהנגות של הבת שלך שעושה אותך פחות אמא טובה אוהבת ודואגת איפה את בכול הסיפור הזה ? למה את נותנתלה יד למוטטת אותך ולרמוס אותך מחר עם תמשיכי כך היא תעיז ותרים עליך יד וןאני מדברת מיתוך ניסיון אני על הרמת יד של תומר הענשתי אותו במשך חצי שנה הוא לא הגיע הביתה לביקורים ואף קיצצתי את הבי'קורים של אח שלו ואני כמעט ולא הגעתי שהוא יבין ויפנים שלא מרימים ידים על אנשים ובטח לא על אמא שלך בגלל שלא סיפקה לך איזה ריגוש ובטח לא על זה שהיא חפץ היד שלך אז מה עם היא חולה כמוההיש עוד הרבה ועוד היו הרבה אין לה שום פרבלגיה ומי שרוצה פרבלגיות ב חיים צריך לעבוד על זה קשה אלה חוקי המישחק ותאמיני לי אלה גם החוקים בבית חולים שבו היא נימצאת אז למה את לא מישמת אותם כמוהם היתי מציעה לך יקרתי להפסיק את הדבר הזה כי לא ירחק היום והיא תרים עליך גם יד תהיי חזקה מתוקה

האם קראת את הספר של היינץ קוהוט

"פסיכולוגיה וחקר העצמי" שכתוב אצלך בחתימה ? מה דעתך עליו ?

sarit743

New member
תודות + עדכון

יום הזיכרון ואני מחכה לתשובה האם הגוזל יוצאת לחג או לא. בשעה 09:00 התקשרתי הודיעו לי שיצאה מהיחידה המיוחדת למחלקה אבל עוד לא יודעים לגבי יציאה. בשעה 10:30 התקשרתי אמרו לי שאני אוכל לקחת אותה רק לכמה שעות בחג עצמו. לא נסעתי לצפון ולא השתתפתי באזכרה של אחי (משפחה שכולה) והרגשתי נורא לא להיות עם המשפחה ביום הזה. אבל ידעתי שאני צריכה להיות כאן איתה ולא שם. נסעתי אליה עם טאקי ורמיקוב ועיתונים וכל מיני נשנושים. ישבה איתי קצת אבל העדיפה להיות עם החברים שלה (רק עכשיו יצאה מהיחידה והתגעגעה אליהם וכיף לה וכו'...) חזרתי הביתה והעברתי את ערב יום העצמאות בצפייה בטלוויזיה (טקסים מדהימים, התרגשות, בכי של התרגשות שמוביל לבכי שלא קשור לכלום, אבל או.קי ...יש את מחר!) למחרת הגעתי לקחת אותה בשעה 11:00 בבוקר צריכה להחזיר אותה בשעה 18:00. נסענו הביתה התארגנו ונסענו לחברים לעשות "על האש". כבר בהתחלה ביקשה לשתות יין, אמרתי לה לא. הבנות של המשפחה בסביבות גילה, קצת למעלה מזה אמרו לה שאצלהם מותר יין רק מגיל 18. אחרי שעה התחילה לדבר על הסיגריות ועל הצורך שיש לה בהן, התפתח דיון סביב לשולחן שהלך ונהפך להרמת קול (שלה, רק שלה) התחצפויות נוראיות כלפי וכעס שבסוף התפרץ על כולם למרות שכולם כבר ירדו מהנושא לגמרי. ניסיתי כל הזמן להרגיע אותה ולצאת מהנושא הזה אבל היא דחפה ודחפה ודחפה לנושא. כעבר 15 דק' בערך אמרה שהיא לא מדברת איתי ושאני אחזיר אותה לביה"ח. יצאנו, נסענו, ניסיתי תוך כדי לדבר ולהרגיע אבל לא הלך. כאשר הגענו לשם, ברגע שנכנסנו למחלקה, אחרי שלא דיברה איתי כל הדרך, התחילה לצעוק עלי "תעופי מפה""תסתלקי" וכל מיני כאלה. הסברתי לאחות בקצרה מה קרה (הכל תוך כדי צעקות) ויצאתי. התקשרתי בערב אמרו לי שנרגעה. היום התקשרתי, אמרו שהיא בסדר גמור, השתתפה בכל הפעילויות, מצב רוח טוב אבל לא מוכנה לגשת לדבר איתי - וכאן אני שאולת אתכם: בברוגז האחרון שלה - אמרה לי המטפלת שלה שאני צריכה ל"חזר" אחריה, לבוא כל יום ולא להתייאש כי היא בודקת אותי, עשיתי את זה ואחרי 3 ימים היא אכן התרצתה וחזרנו לקשר. היום - היום אני לא יודעת. לחזר אחריה או לא. לנסוע אליה או לא. להראות לה שאני כאן ולא משנה מה או להראות לה שאמא זה לא משחק ולא רק כשרוצים. חוץ מהיום, ואולי אני עוד אסע אליה, נסעתי ובאתי אליה כל יום. עד מתי, עד איפה, איפה הגבול בין לתזז אותי להנאותיה ובין להעריך את מה שיש...? מה אתה חושבים? וכמובן המון תודה לכם על התמיכה, העידוד, החיבוקים והאהבה שאתם נותנים כל כך מרצון.

sarit743

New member
מצחיק, זה בדיוק מה שהיא אומרת.

מצחיק, זה בדיוק מה שהיא אומרת. אבל כמה זמן יעבור עד שהיא תתחיל לסחוט אותי לעוד דברים שהיא רוצה כמו לעשות פירסיניג בכל מיני מקומות, לצבוע את השיעור בורוד, להכיר בנים בצורה קרובה יותר(התנהגותה מינית מאוד ולפני כשבועיים אמרה לי שהיא חושבת שזה לא רק כלפי בנים). להזכירכם היא רק בת 12. הרי כל הענין הוא מרד, היא מנסה להכניע אותי. אז איפה שמים את הגבול ? אם היא היתה בבית ולא באשפוז כבר מזמן היא היתה עושה את כל הדברים האלו. הדבר היחיד שמחזיק אותי שפויה, ומחזיק אותה במסגרת זה שהיא לא יכולה למוטט אותי כי אני רק מבקרת. בקשר לביקורים - כאשר היא היתה בנס ציונה באמת נסעתי רק 3-4 פעמים בשבוע ולא כל יום, אבל עכשיו היא נמצאת 10 דק' נסיעה ממני, על יד העבודה השניה שלי. אני לא מסוגלת, נפשית, לנסוע שם ולא להכנס אליה.

זריחה 2

New member
אל הספר הגעתי

כשהייתי צריכה להגיש עבודה על עלייתם לשלטון של מנהיגים, ומשמעות אירועים היסטורים, כל זאת ,לפני הפרעות אצלנו...לא התעמקתי בכולו, אך המשפט הזה,לכד את עיני.. היום,הוא מאד משמעותי לגבי, לאחרונה אני שוב מגלה בספר ענין כדי להתעמק בו יותר,אבל לצערי דוחה שוב ושוב את קריאתו..

שריתאין קשר בין הבית לבית החולים

כרגע הבית שלה הוא בית החלולים לצערי כמו שהמקום שתומר נימצא זה הבית שלו הגבולות חיבים להיות כול הזמן ובכול מקום יקרתי תיסתגלי לטובתה וטובתך לא לבוא כול יום לבקר אותה למרות הקירבה הפזית שלך אליה אפילו במחיר של קבלת עזרה נפשית מיפסיכולוג עלתחזרי על הטעיות שלנו האמינילי אני בגלל דברים כלאה שאת עוברת עכשו ואי השמת גבולות והקירבה הפיזית שילמתי מחיר גבוהה מידי עד אישפוז שלי ביית חולים במחלקה אוטופדית לא בגלל סיגריותאלה בגלל שביקשתי להנמיך את הקול של מערכת הסטיראו בשעה 0100 לפנות בוקר

שריץ אין קשר בין שהותה בבית החולים או בבית

כרגע הבית שלה הוא בית החולים לצערי כמו שהמקום שתומר נימצא זה הבית שלו הגבולות חיבים להיות כול הזמן ובכול מקום יקרתי תיסתגלי לטובתה וטובתך לא לבוא כול יום לבקר אותה למרות הקירבה הפזית שלך אליה אפילו במחיר של קבלת עזרה נפשית מיפסיכולוג עלתחזרי על הטעיות שלנו האמינילי אני בגלל דברים כלאה שאת עוברת עכשו ואי השמת גבולות והקירבה הפיזית שילמתי מחיר גבוהה מידי עד אישפוז שלי ביית חולים במחלקה אוטופדית לא בגלל סיגריות אלה בגלל שביקשתי להנמיך את הקול של מערכת הסטיראו בשעה 0100 לפנות בוקר

לולי90

New member
לשרית

קודם כל שמחה לשמוע ממך ואני חושבת שזה לטובה-כי עד כמה הספקתי להכיר אותך-כשאת על הקרשים -את לא מסוגלת לכתוב-אז זאם כתבת-כנראה מצבך הנפשי קצת יותר טוב עכשיו-למרות הכול...לגבי הביקורים- -מנסיוני-למרות שמאוד-מאוד קשה להבין את זה-אולי נוכחות שלך כרגע גורמת לה לכל מני רגשות שמציפים אותה-ושגם היא בעמצה לא יכולה להסביר למה...-זה מה שקורה לי-כשהיא בהתקף-אני יודעת שאני צריכה לעזוב-ובדוק-זמן קצר אחרי שאני הולכת-היא נרגעת...אין לי הסבר לזה-אולי בגלל שכשאנו לא לידם הם מבינים שאין למי לבכות ואין על מי לצעוק-והם אוספים את עצמם איך שהוא?אני לא רוצה להגיד לך שהיא משחקת איתך-כי היא לא-אבל כנראה מתפרצת יותר-כי מרגישה שליד אמא הכול מותר... אני חושבת שאחרי כל התפרצות כזאת צריך לתת לה כמה ימים להרגע-קצת לשמור מרחק-אולי לא בגלל משחקי כוח-בגלל שלא תגרמי לה להתרגש כל פעם מחדש?

sarit743

New member
חברותי היקרות

אני יודעת שאתן צודקות. גם אני אומרת את זה לעצמי. והראש, ההגיון אומר את זה כל הזמן. אבל הלב, הלב, איך שולטים בו ? מחר בבוקר יש לי פגישה עם העו"סית שלי, אני אנסה לדבר על הענין הזה בעיקר, אולי אקבל יותר חיזוקים ממנה, כי האמת היא שאני מקשיבה לכל מילה שיוצאת מפיהם של אנשי מקצוע ואני כבר יודעת שלא תמיד הם צודקים. ואתן לא אנשי מקצוע אלא אנשי נסיון, לכולכן, לצערי ולשמחתי, יש את הנסיון להעביר לי. אני באמת חזקה יותר עכשיו, כמו שכתבה לולי, ואולי באמת זה הזמן לעלות עוד מדרגה, ולקצץ את הביקורים. תודה, תודה, תודה לכן. לילה טוב.

זריחה 2

New member
עוד משהו קטן מנסיון..שרית,

היום, כשישנם פעמים שכשהבת שלי נכנסת להתקפים שמתבטאים בכעסים,הסתגרות...אני פשוט מניחה לה,משתדלת לא להיות בקרבתה,לצאת מהבית ..להתעלם, פעם הייתי "מקרצצת" לה,מנסה לשוחח איתה, לשדל אותה לבוא לאכול,להתקלח,להתלבש,לצאת איתי סתם לסיבוב ברכב, מנסה לחבק,ללטף,לפנק...מי לא אוהב זאת? היא לא אוהבת... יש לי מן הרגשה, שדווקא ה"לבד" הזה שלה,עצם העובדה שאיש מבני הבית לא פונה אליה,נותן לה את הזמן להרגע,להתאושש, ולהרגיש מעט טוב יותר... לילה טוב,

שרית היקרה

אני חושבת שאין טעם להעלב ולכעוס עליה אם היא מתנהגת אליך לא יפה. כמו שבעבר אמרתי כבר , לדעתי - כשהם חולים זה לא הם ... אני מסכימה עם מי שאמרה לך שאת צריכה לחזר אחריה בלי סוף, ולגרום לה להבין שאת תמיד שם בשבילה לא משנה מה יקרה. זה קשה כשהיא מפנה אליך את הכעסים שלה ומאשימה אותך בדברים אבל זאת הדרך היחידה לזכות באמון שלה וצריך כל הזמן לחזק את זה ולנסות לשמור על זה על ידי כך שתראי לה שאת איתה תמיד. לגבי הביקורים בבית חולים - אני חושבת שכבר אמרתי לך - לדעתי את לא צריכה ללכת כל יום. זה לא טוב - לא בשבילה ולא בשבילך. אני מחזקת את ידיך - ושולחת לך אלף חיבוקים. תמשיכי כך ואל תתייאשי.

למעלה